Puistokummit

​Oletko kiinnostunut oman lähipuistosi tai -viheralueesi hoidosta? Keväästä 2020 lähtien keravalaisilla on ollut mahdollisuus ryhtyä puistokummiksi ja vaikuttaa oman lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Puistokummiksi voi ilmoittautua kuka tahansa, yksin tai porukassa, sillä kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Puistokummi ei tarvitse ammattiosaamista.


Kummitoiminta on pääasiassa puistojen hoitoon kuuluvaa roskien keräämistä, mutta myös muista viherkunnossapidon töistä voi neuvotella erikseen puistokummiohjaajan kanssa. Tavallisesta talkootoiminnasta puistokummitoiminta eroaa siten, että toiminta on toistuvaa ja jatkuvaa. Puistokummi päättää itse tavastaan osallistua ja vastaa toiminnan järjestämisestä.


Kaupunki tukee puistokummeja avustamalla roskien pois viemisessä sekä antamalla kummien käyttöön huomioliivit, roskapihdit, työhanskat ja roskapusseja, jotka voi hakea puistokummiksi ilmoittautumisen jälkeen Sampolan infopisteestä sen aukioloaikojen puitteissa. Kaupungin puistokummiohjaaja opastaa ja auttaa ongelmatilanteissa. Vähintään kerran vuodessa puistokummien kanssa juhlistetaan työn tuloksia ja tutustutaan muihin puistokummeihin.


Jos kiinnostuit ryhtymään puistokummiksi, ilmoittaudu mukaan. Voit joko täyttää sähköisen ilmoittautumislomakkeen tai soittaa puistokummiohjaajalle, puh. 040 318 2866. Lisää puistokummitoiminnasta voit lukea Puistokummin käsikirjasta.


Pidetään yhdessä Kerava siistinä!


Ota yhteyttä

Puistokummiohjaaja
puh. 040 318 2866
puistokummi@kerava.fi

Päivitetty 09.04.2021 klo 14:44