Vesimittarin tilaaminen ja sijoittaminen


Vesimittari voidaan toimittaa uudisrakennukselle vesijohtoliitoksen yhteydessä tai asiakkaan pyynnöstä myös erikseen myöhempänä ajankohtana. Jälkitoimituksesta peritään Keravan vesihuollon hinnaston mukainen maksu. Tarkemmat ohjeet vesimittarin tilaamisesta ja sijoittamisesta voit lukea vesimittariohjeistuksesta.


Vesimittarin toimituksen tilaaminen

Vesimittaritilaus tehdään työtilauslomakkeella. Keravan vesihuollon mittariasentaja soittaa yhteyshenkilölle ja vahvistaa vesimittarin toimituksen. Jos asennuspäivää ei ole tilauksen yhteydessä määritelty, sovittaa mittariasentaja toimituksen omaan työkalenteriinsa ja soittaa asiakkaalle, kun toimitusajankohta lähestyy.


Esityöt ennen vesimittarin toimitusta

Vesimittarille tulee olla varattuna lämmin tila, lämmitetty koppi tai laatikko. Tonttivesisulun tulee olla valmiiksi näkyvissä ja vesimittarin asennuspaikan ja lattiakoron merkittynä, jotta vesijohto osataan katkaista oikealta korkeudelta.


Vesimittaritelineen kiinnittämisestä seinään huolehtii kiinteistön omistaja. Vesimittarin asentamisen jälkeiset muutostyöt (esim. vesijohdon jatkaminen, mittarin sijaintipaikan vaihto tai jäätyneen vesimittarin vaihto) ovat aina erillistä laskutustyötä.

Päivitetty 27.06.2022 klo 08:25