Vesikatkot ja häiriötilanteet

​Ajantasaisen tiedon tämän hetkisistä vesikatkoista ja -häiriöistä näet alla olevassa kartassa. Lisäksi Keravan vesihuolto ilmoittaa äkillisistä vesikatkoista ja -häiriöistä kaupungin verkkosivuilla etusivun häiriötiedotteen avulla, jakamalla kyseessä oleviin kiinteistöihin tiedotteen sekä lähettämällä ilmoituksen tekstiviestillä.


Tekstiviestin lähettämistä varten häiriöalueen osoitteisiin rekisteröidyt julkiset puhelinnumerot haetaan automaattisesti numerotiedustelun kautta. Jos liittymäsi on rekisteröity muuhun osoitteeseen (esim. työpuhelin), olet kieltänyt operaattoriasi luovuttamasta osoitettasi tai liittymäsi on salainen tai prepaid, voit ottaa häiriöistä ilmoittavat tekstiviestit käyttöön rekisteröimällä puhelinnumerosi Keypro Oy:n tekstiviestipalveluun.

Klikkaa häiriökartta suuremmaksi


Suunnitelluista vesikatkoista ja -häiriöistä ilmoitetaan kyseessä oleville kiinteistöille aina etukäteen. Äkillisistä häiriötilanteista ilmoitetaan niin nopeasti kuin mahdollista heti häiriötilanteen havaitsemisen jälkeen. Yleisesti vesikatkot ja -häiriötilanteet kestävät muutaman tunnin, mutta tilanteesta riippuen korjaustyöt voivat kestää myös useamman päivän. Tilannekohtaisesti häiriötilanteen jatkuessa, Keravan vesihuolto järjestää väliaikaisen vesipisteen, josta häiriöalueeseen kuuluvat kiinteistöt voivat hakea juomakelpoista vettä omiin kanistereihin ja astioihin.


Vesikatkon ja -häiriön jälkeen

Vedenjakelun keskeytyksestä johtuen voi putkistoista irrota saostumia ja ruostetta, mistä voi aiheutua veden värjäytymistä ruskeaksi. Tämä voi aiheuttaa mm. vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä.


Ennen veden käyttämistä Keravan vesihuolto suosittelee mahdollisten haittojen poistamiseksi veden runsasta juoksuttamista useammasta hanasta, kunnes vesi kirkastuu. Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa "kolinaa" ja pärskintää vettä juoksutettaessa, sekä veden sameutta. Ellei noin 10–15 minuutin juoksutus auta, ota yhteyttä Keravan vesihuoltoon.

Päivitetty 27.07.2021 klo 17:01