Vesihuolto

Vesihuollon vastuulle kuuluvat vesi- ja viemäriverkoston ylläpito, korjaukset ja vesijohtoliitosten asennustyöt. Työtehtäviä suorittaessaan vesihuollon henkilöstöllä on aina mukana kuvallinen henkilökortti, jossa on työntekijän nimi sekä veronumero. Jos epäilet ettei henkilö ole töissä Keravan vesihuollosta, ota yhteyttä vesihuollon asiakaspalveluun.


Vesikatkot

Vesikatko ohi Kannistossa Varvikkotiellä ja Kantokadulla

4.1.2021 klo 9.00 / päivitys 6.1.2021 klo 9.55

Runkojohdon venttiilin liitostyö on valmistunut ja vedenjakelu palautunut normaaliksi Kannistossa. Vedenjakelun keskeytys koski kiinteistöjä osoitteissa Kannistonkatu 1, 3-5, Kantokatu 2-5 ja 7, Varvikkotie 4, 6. Vedenjakelun keskeytyksestä tiedotettiin kiinteistöihin jaetuilla tiedotteilla sekä tekstiviestillä.


Huomioitavaa vesikatkon jälkeen
Vedenjakelun keskeytyksestä johtuen voi putkistoista irrota saostumia ja ruostetta, mistä voi aiheutua veden värjäytymistä ruskeaksi. Tämä voi aiheuttaa muun muassa vesihanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä. Astian- ja pyykinpesukoneita ei suositella käytettävän heti veden toimituksen alettua.


Vesihuolto suosittelee ennen veden käyttämistä, mahdollisten haittojen poistamiseksi, valuttamaan vettä runsaasti useammasta hanasta, kunnes vesi kirkastuu. Putkistoon mahdollisesti päässyt ylimääräinen ilma voi aiheuttaa "kolinaa" ja pärskintää vettä juoksutettaessa sekä veden sameutta. Ellei noin 10–15 minuutin juoksutus auta, ota yhteyttä Keravan vesihuoltoon.


Asiakaspalvelu ja vikapäivystys

Vesihuollon asiakaspalvelu sijaitsee Sampolan palvelukeskuksessa (Kultasepänkatu 7).
Asiakaspalveluun ilmoittaudutaan Sampolan ala-aulan infopisteen kautta. Asiakaskäynnit vain ajanvarauksella.

Vesihuollon puhelinasiakaspalvelu:
ma-to klo 9.00-11.00 ja 13.00-15.00
pe suljettu
Puh. 040 318 2275 tai 09 294 91 (vaihde)
vesihuolto@kerava.fi


Vesi- ja jätevesilaskutus puhelinasiakaspalvelu:
ma-ti klo 9.00-11.00 ja 13.00-15.00
to-ke klo 9.00-11.00
pe suljettu
Puh. 040 318 2380
vesihuolto@kerava.fi


Vikapäivystys:
1) Vesihuollon asiakaspalvelu palvelee yllä olevina aikoina.
2) Kaupungin puhelinvaihde, puh. 09 29491 
3) Kaupunkitekniikan vikapäivystys
ma-pe klo 16-08 ja viikonloppuisin, puh. 040 318 4140


Jos epäilet vesijohdon vuotavan (esim. kiinteistön vesijohdosta kuuluu epätavallinen suhina tai kadulle/pihalle ilmestyy outo lammikko) tai huomaat veden laadun poikkeavan normaalista, soita vikapäivystykseen välittömästi. Vuotava vesi voi aiheuttaa mittavat vahingot maaperässä tai kiinteistön rakenteissa. Myös kaupungin viemärin tukkeutuminen on päivystysasia.


Nopea vuoto- ja häiriötilanteesta ilmoittaminen mahdollistaa korjaus- ja huoltotoimenpiteiden aloittamisen aikaisessa vaiheessa ja minimoi mahdolliset jakeluun tai muuhun toimintaan liittyvät häiriöt.


Vesihuollon tehtävät
Keravan vesihuolto on osa kaupunkitekniikan toimialaa ja tuottaa Keravan kaupungin vedenjakeluun ja viemäröintiin liittyvät palvelut. Vesihuolto tarkastaa myös kiinteistöjen vesi- ja viemärilaitteiden suunnitelmat ja -asennustyöt osana rakennusvalvontaa. Tarkastusajan voi tilata vesihuollon asiakaspalvelusta. Lisäksi vesihuolto suorittaa vastuulleen kuuluvia tehtäviä tilaustöinä ulkopuolisille sidosryhmille.


Keravan Vesihuolto osallistuu VIPPA-hankkeeseen

VIPPA-hankkeen tavoitteena on jätevesiylivuotojen loppuminen. Hankkeessa ovat mukana Vantaanjoen valuma-alueen vesilaitokset. Alla on kaksi VIPPA-projektissa tuotettua videota. Lisätietoa projektista löytyy HSYn sivuilta


 


Lue lisää vesihuollosta:

 

 


Päivitetty 08.01.2021 klo 13:01