Nuorten työpaja Jenga

 


Nuorten työpaja Jenga sijaitsee osoitteessa Santaniitykatu 1. 
Huomaathan, että Jengan musiikkistudio sijaitsee eri osoitteessa: 
Kerananpolku 1.

Työpaja Jenga tarjoaa työkokeilupaikan tai kuntouttavaa työtoimintaa keravalaisille 17 -29 -vuotiaille nuorille, jotka ovat jääneet ilman opiskelu- tai työpaikkaa. Pajajakson aikana valmentautujat voivat hyödyntää omaa osaamistaan. Tehtäviä ei tarvitse osata etukäteen, sillä Jengassa ammattitaitoiset ohjaajat opastavat työtehtävissä tarvittaessa.

Jengassa voit työskennellä puuverstaalla, verhoomossa, studiossa, Mekassa (viestintä- ja media-ala), musiikkistudiossa tai seinättömässä pajassa. Jengan valmentautujat saavat tukea arjenhallintaan, sekä tutustuvat erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin kuten liikuntaan ja luoviin toimintoihin. Valmentautujat osallistuvat Jengan yhteisöllisiin työtehtäviin, viikottaiseen liikuntaan, ruuan valmistukseen ja viikkosiivoukseen. Jengan toiminta on opinnollistettu, joten osaamisesta voi saada osaamistodistuksen. 

Jengaan hakeutuessa sinun tulee olla työtön työnhakija TE -palveluissa. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä Jengan valmentajiin ja sopia tutustumis- ja haastatteluajan.
 

hinnastossa myös Jengan hinnat
 

Työkokeilu

  • tulevaisuuden suunnitelman prosessointi ja rakentaminen
  • työelämässä tarvittavien perustaitojen oppiminen
  • mediakasvatus
  • elämänhallintataitojen sekä sosiaalisten valmiuksien vahvistaminen
  • motivointi koulutukseen ja työelämään
  • koulutus ja tutustumiskäynnit opiskelupaikkoihin ja yrityksiin
  • ehkäisevä päihdetyö ja -neuvonta
  • virkistystoiminta, kuten liikunta, kurssit, retket yms.
  • työkokeilun työaika on tavallisesti 6 tuntia päivässä/5 päivää viikossa
Työkokeilujakson pituus on tavallisesti 3 – 6 kuukautta. Työkokeilun aikana valmentautujat saavat työmarkkinatukea ja kulukorvausta.

Työvalmennus työkokeilussa

Nuorten työvalmennuksen painopisteenä on tulevaisuuden suunnitelman prosessointi ja rakentaminen. Työtehtävät sovitaan nuoren työ- ja toimintakyvyn sekä osaamisen mukaisesti. Valmennuksessa pyrimme tukemaan nuoren päivittäistä elämänhallintaa, sekä tarvittaessa aktivoimaan ja kuntouttamaan. Valmennussuunnitelmassa huomioidaan nuoren omat voimavarat ja jaksosta pyritään tekemään sisällöltään haastava ja mielekäs.

Voimala

Voimala tarjoaa valmentautujalle matalan kynnyksen tavoitteellista ja säännöllistä toimintaa. Voimalassa työskennellään yksilö- ja ryhmävalmennuksen, työvalmennuksen sekä luovien menetelmien keinoin valmentautujan elämäntilanteen tukemiseksi.
 

Verstas

Puutyöverstas on Nuorten työpaja Jengan puutöihin erikoistunut yksikkö.
Puutyöverstaalla opitaan mm. huonekalujen kunnostusta, pintakäsittelyä sekä pajatuotteiden kuten linnunpönttöjen, leikkuulautojen ja pienten puutuotteiden valmistusta.

Työkokeilussa valmentautuja osallistuu työpajan arkeen ja yhteisöllisiin työtehtäviin. Harjoittelija oppii työkulttuuria, arjenhallintaa ja tulevaisuuden suunnittelua.

Asiakastyöt

Puutyöverstaalla voidaan tehdä pienimuotoisia asiakkaiden tilaus- ja entisöintitöitä.
Mikäli haluat huonekalusi kunnostukseen, laita siitä valokuva verstaan työnsuunnittelijan s-postiin. Näin voimme paremmin arvioida kunnostuksen mahdollisuutta.

Työnsuunnittelija
Emmi Närhi
emmi.narhi(a)kerava.fi
p. 040 318 4071

Mekka

Mediaoppimisen- ja kasvatuksen keskus Mekka on nuorten työpaja Jengan media- ja viestintä-alaan erikoistunut yksikkö. Mekkassa opiskellaan visuaalista ilmaisua, mainosten, esitteiden, logojen ja bannerien tekoa, videokuvausta ja editointia. Työskentelemme Adoben CC ohjelmistoilla, kuten Photoshop, Illustrator, Premiere Pro ja Indesign. Työskentelyssä painotetaan nuoren omaa motivaatiota, osaamista ja luovuutta sekä yhteisöllisyyttä ja vertaisoppimista. 

Mekkan työkokeilussa valmentautujat osallistuvat työpaja Jengan arkeen, yhteisöllisiin työtehtäviin sekä viikottaiseen liikuntaan. Valmentautuja oppii työkulttuuria, arjenhallintaa ja tulevaisuuden suunnittelua. Mekkan työkokeilun edellytyksenä on tietotekninen perusosaaminen ja motivaatio visuaaliseen ilmaisuun. Aiempi kokemus ja koulutus alan työtehtävistä ja kuvankäsittelystä katsotaan eduksi.


Mediasuunnittelija
Iris Heinsola
p. 040 318 4066
iris.heinsola(a)kerava.fi
 

Studio

Jengan Musiikkistudio on nuorten työpaja Jengan äänityöskentelyyn erikoistunut yksikkö. Työkokeilun valmentautujat oppivat ääni-alan työtehtäviä ja työkulttuuria. He saavat alan työkokemusta ja tutustuvat esimerkiksi äänitystuotannon ja livemiksauksen työtehtäviin. Harjoittelijat osallistuvat myös nuorten bändikerhojen pitämiseen nuorisotila Elzussa.

Studio mahdollistaa erilaisten äänituotteiden teon, kuten nauhoitukset, mainosten ääniraitojen teko, näytelmien ja teatterin taustanauhojen valmistus on myös mahdollista.

Studiossa voidaan tuottaa miltei mitä tahansa, mikä liittyy äänen taltioimiseen ja editoimiseen. Studiolla on käytössä ProTools ja Ableton -ohjelmat.

Studion työkokeilussa eduksi katsotaan jonkin soittimen soittaminen, laulun harrastus tai aiempia opintoja musiikista, koska työssä on erityisen tärkeää omata rytmitajua ja sävelkorvaa. Kaikki tehtävät opetetaan ja harjoittelija saa yksilöllistä ohjausta ja tukea.

Musiikkistudio
Kerananpolku 1
04220 KERAVA
p. 040 318 4068
  

Pajapuoti

Nuorten työpaja Jengan Pajapuoti toimii Santaniitynkadulla. Pajapuodissa myydään nuorten valmistamia yksilöllisiä lahjatavaroita, käyttöesineitä ja käsitöitä.

Aukioloajat
ma-to 9 -16, pe ja la 9-14

Toimisto ja työpajamyymälä:
p. 040 318 2509
Santaniitynkatu 1
04250 Kerava
(RTVn yläkerta)
 

Jengan kuljetuspalvelu

Jenga tekee myös pienimuotoisia tavarakuljetuksia.

Kuljetuspalvelua voi tiedustella:
kuljetus: 040 318 4879 tai
Jenga, toimisto: 040 318 2509
jenga(a)kerava.fi

Jengan hinnat löytyvät Nuorisopalveluiden hinnastosta.
Päivitetty 15.09.2020 klo 14:48