Ajankohtaista Keravan elinkeinopalveluissa 10/2021

Uutiskirje lokakuu 2021

Elinkeinopalveluiden uusimman uutiskirjeen pääset lukemaan tästä linkistä

FB cover.png

Duuniportaali on poistunut käytöstä - tilalle uusi Työmarkkinatori

Keski-Uudenmaan kuntien yhteinen duuniportaali.fi -palvelu on poistunut käytöstä. Palvelun ylläpito ei ole jatkossa perusteltua, koska valtakunnallinen uusi Työmarkkinatori uudistaa nykyisen työnvälityksen ja se kasvaa lähivuosina julkisten ja yksityisten toimijoiden yhteiseksi alustaksi koko maassa. Työmarkkinatorin taustalla toimii tekoäly, joka auttaa työpaikan tai työntekijän löytämisessä tai esim. urasuunnittelussa.

Työmarkkinatorin toteuttaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA).

työmarkkinatori.jpg

Taloustutkimuksen kuntien imagotutkimuksen tulokset 15.12.2020

Kuntien imago on Taloustutkimuksen vuosittain tekemä seurantatutkimus, jossa ovat mukana Suomen 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Tutkimuksessa selvitetään kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta mielipiteitä oman kunnan asioista. Haastattelut on tehty puhelininformoituna Internet-kyselynä elo-syyskuun aikana ja tutkimukseen on vastannut yhteensä 2 028 henkilöä. Tulokset sisältävät vertailut soveltuvin osin edellisiin tutkimuksiin.

Kerava sijoittui kuudenneksi!

Kymmenen parhaimman yleisarvosanan (4–10) saanutta kuntaa:

  1. Kaarina

  2. Tampere

  3. Seinäjoki

  4. Rauma

  5. Kuopio

  6. Kerava

  7. Helsinki

  8. Joensuu

  9. Jyväskylä

  10. Kangasala

Lue lisää täältä.

Ekana Kerava -tempaus 12.-14.11.2020

Keskitä ostoksesi Keravalle! Jokainen euro, joka jää paikkakunnalle on tie Keravan menestykseen. Tule ostoksille paikallisiin yrityksiin ja poimi parhaat tarjoukset päältä.

Kun ostat paikalliselta; säilytät palveluita, vahvistat elinvoimaisuutta, tuet työllisyyttä.

Yhteistyössä mukana Keravan kaupunki ja keravalaiset yritykset. #EkanaKerava -kampanja jatkuu vuoden 2020 loppuun asti. Osallistuvat yritykset ja tarjoukset löytyvät Facebookin tapahtumasivulta ja www.crazyday.fi -sivulta. 

Tietoa keravalaisista yrityksistä löytyy myös kaupungin Yrityshakemistosta, johon yritykset halutessaan voivat liittyä tästä.

Ekana Kerava maksullinen mainos.png

logo.png

Osta Keravalta lahjakortti, tuet paikallisia liikkeitä ja palveluntarjoajia!

Keravan Yrittäjät ry lanseeraa lahjakortin Ekana Kerava -tempauksessa 12.11.2020. Lahjakortti on voimassa yhden vuoden ostopäivästä ja sen voi käyttää missä tahansa Ekana Kerava -tempaukseen osallistuvassa yrityksessä. Lahjakortti on lunastettavissa seuraavista yrityksistä 31.12.2020 asti: Salainen Sisustaja Oy, Uudenmaan Herkku Oy ja Kalevan Kukkatalo Oy. Lahjakortin ostaja voi itse määritellä lahjakortin arvon. 

Ekana Kerava -tempauksen yritykset löytyvät www.crazyday.fi -sivulta.

Osta lahjakortti Keravalta.png

Pien- ja yksinyrittäjä – Tarvitsetko hyviä neuvoja ja tsemppausta? Tule mukaan Keuken JEESI-palveluun

Tule mukaan Keuken uuteen pien- ja yksinyrittäjille suunnattuun JEESI-palveluun. Yrittäjä saa oman yrittäjätaitojen (talous, markkinointi, ajan hallinta jne) Personal Trainerin Keuken yrityskehittäjästä. Yrittäjänä pääset treenaaman taitojasi myös toisten yrittäjien kanssa. Ensimmäinen ryhmä strattaa tänä syksynä. JEESI-palvelun hinta 150 eur + alv

Lisätietoja yrityskehittäjät Minna Lojander minna.lojander@keuke.fi ja Marianne Ahvenranta marianne.ahvenranta@keuke.fi.

Lue tarkempi esite täältä.

Kerava nousi TOP 10 -listoille

Suomen Yrittäjien tuoreesta Kuntabarometri-kyselystä selviävät yrittäjien mielestä parhaat kunnat yrittää Suomessa. Yksi menestyjistä on Kerava, joka nousi omassa sarjassaan 4.lle sijalle. 

Kuntabarometrin mukaan Keravalla yrittäjät ovat tasaisen tyytyväisiä. Erityisen hyvän arvosanan yrittäjiltä saa päätöksenteon yrittäjälähtöisyys. Korkeimpia valtakunnallisia arvioita saa koulutus ja osaaminen. Alueellisesti ja valtakunnallisesti Keravalla yrittäjät arvioivat myös yrityspalvelujen, hankintapolitiikan, elinkeinopolitiikan aseman kunnassa ja infrastruktuurista huolehtimisen toimivan hyvin.

Keravalla on tehty tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa viime vuosien aikana. Avoimuus ja hyvä vuoropuhelu yrittäjien, kaupungin johdon, eri toimialojen ja verkoston eri toimijoiden välillä on avainasemassa, kun luodaan elinvoimaa alueelle. Yritystapaamiset, alueen eri tapahtumat, yhteiset aamukahvit ja infot luovat positiivista yhteishenkeä. Keravan yrittäjät tavataan säännöllisesti ja ongelmiin tartutaan ja etsitään niihin yhdessä ratkaisut.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia haasteita. Haasteita tuleekin riittämään, kun elämme nyt muuttuneessa maailmassa. Keravalla on hyvä yrittää ja pidetään siitä kiinni jatkossakin.

Lue koko Uudenmaan Yrittäjien juttu täältä.

Yksinyrittäjäntuki

15.4.2020

Yksinyrittäjäntuen haku avautuu Keravalla 15.4.2020 klo 14. Huomioithan, että tukea haetaan siitä kunnasta, joka YTJ:n rekisterissä on yrityksen kotikunta.

Tutustuthan huolella hakuohjeisiin ja tarvittaviin liitteisiin. Hakeminen edellyttää myös vahvaa tunnistautumista.

Jos olet epävarma jostain kohdasta, soita ensin Keuken hakuneuvontaan puh. 050 523 8897, ma – pe klo 9 – 16.

Hakuohjeet ja sähköinen linkki hakemukseen (julki klo 14) löytyvät Keuken sivuilta.

14.4.2020 

Hakuohjeet päivitetään sivulle https://kerava.fi/ajankohtaista/yritystuki

Yksinyrittäjätuen hakuohjeet koronavirustilanteessa  www.keuke.fi/ajankohtaista/yksinyrittajatuki/. Sähköinen hakemuslinkki avautuu viikon 16 aikana.

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Kuntaliitto ovat valmistelleet rahoitusmallin yksinyrittäjille koronavirustilanteessa. Yksinyrittäjät voivat hakea kunnilta 2000 euron suuruista tukea koronaviruksen aiheuttamiin vaikeuksiin. Tuen edellytyksenä on kannattava yritystoiminta ennen koronan aiheuttamaa katkoa toiminnalle. Tukea voidaan myöntää rinnakkain yrittäjille laajennetun työttömyysturvan kanssa. 

Valmisteluaikataulu

Valtioneuvosto hyväksynee asetuksen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetuista valtionavustuksista kunnille keskiviikkona 8.4.2020. Sen jälkeen Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee yhdessä Kuntaliiton kanssa kuntien tueksi hakemuspohjan, hakuohjeet ja soveltamisohjeen hakemusten käsittelijälle. Tukiprosessi pyritään tekemään mahdollisimman kevyeksi niin kuntien kuin yritystenkin osalta pitämällä kriteerit yksinkertaisina ja helposti tulkittavina. Vastuu hakemuksessa esitettyjen tietojen oikeellisuudesta on tuen hakijalla.

Toteutus

Hakuohjeista ja prosessin etenemisestä tiedotamme, kun valtioneuvosto on asetuksen hyväksynyt ja valmistelutyöt on tehty. Hakuprosessin aikana teemme yhteistyötä paikallisen kehittämisyhtiön eli Keuken kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hakemusten käsittelyyn ja valmisteluun osallistuu sekä kuntien että Keuken henkilökuntaa.

Neuvoja yrittäjille poikkeustilanteessa

Keravalaisille yrityksille on lähetetty sähköpostitse kirje, jossa on muutamia neuvoja koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen. Pääset lukemaan kirjeen tästä linkistä.

Kauppalantalo ja vaakuna_2141.JPG

Keuke auttaa ja neuvoo yrittäjiä koronakriisin seurauksissa 

Vielä emme tiedä, mitä kaikkea tämä erityistilanne tulee aiheuttamaan paikallisessa yrityskentässä, mutta monenlainen rahoitus- ja kriisineuvonta tulee varmasti lisääntymään. Keuke auttaa parhaan kykynsä mukaan. Jos tarvitsette lisätietoa tai apuja, niin olkaa yhteyksissä. Nyt on tärkeää, että kukaan yrittäjä ei jää ongelmiensa kanssa yksin!

Keuken kriisineuvontasivu ja sähköinen ajanvaraus www.keuke.fi/kriisineuvonta. Keuken kriisineuvontapuhelin palvelee arkisin 9–16 numerossa 050 523 8897.

Sieppaa.JPG

Yrityskysely 2020 

Keravan kaupungin yrityskysely toteutettiin elinkeinopalveluiden toimesta keskitetysti 14.1. – 24.1.2020 välisenä aikana. Kysely lähetettiin 562 yritykselle, joista 151 oli pieniä yrityksiä. Saimme kaikkiaan 137 vastausta.

Osaavasta työvoimasta oltiin samaa mieltä kuin viime vuonna, että yksi merkittävä tekijä työntekijän palkkauksessa on tarjolla olevat rahalliset tuet kuten esim. palkkatuki ja kuntalisä. Toisena tärkeänä asiana yrittäjät pitivät verkostoitumista ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja sitä, että paremmin ennakoitaisiin yrityksen tarpeita tulevaisuuden osaajista. Asteikolla 1-5 Keravan kaupungille annettiin arvosanaksi 3,6 aktiivisuudesta kehittää elinkeinotoimintaa ja edistää yrittäjyyttä. Risut ja ruusut on välitetty kaupungin sisällä asianomaisille tahoille. Kaikkiaan yrittäjät toivoivat 25 henkilökohtaista tapaamista. Kontaktipyyntöihin vastaavat myös Keuke ja Keuda. 

Yrityskyselyn vastaukset - pienet yritykset

Yrityskyselyn vastaukset - isot yritykset

Lisätietoja pirjo.leino@kerava.fi.


Crazy Day 29.2.2020

Crazy Day on riehakas pop-up -päivä, joka tarjoaa yritykselle upean mahdollisuuden esitellä tai myydä tuotteitaan ja palvelujaan tapahtumassa vieraileville kaupunkilaisille ja lähikuntien asukkaille. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2015 alkaen ja kävijämäärä on noussut jopa yli 5000:n.

Lue lisää Crazy Daystä täältä tai seuraa tapahtumaa Facebookissa

Yritykset voivat ilmoittautua mukaan tästä linkistä ja kahvilapaikan arvontaan voi osallistua tästä linkistä.

Lisätietoja tapahtumasta pirjo.leino@kerava.fi.

IMG_6206.JPG


Keskustan palvelut ja pysäköintimahdollisuudet

Kerava kehittyy ja Aleksintorin työmaa-alue etenee hyvää vauhtia.

Keravan keskustassa on paljon toimivia yrityksiä, joilla on monipuolista palvelutarjontaa. Elinkeinopalvelut jalkautui muutamiin Kauppakaaren yrityksiin viime viikolla ja kävi kyselemässä kuulumisia. Sieltä löytyi mm. vaatteiden ja alusasujen vähittäiskauppaa, valokuvaamotoimintaa, kahvila- ja ravintola-alan palveluja, hammaslaboratorio, autokoulupalvelua, lastentarvikkeita, kangaskauppaa ja ompelutarvikkeita, pankkipalvelua, kulta- ja kellosepänpalveluja, kirja- ja paperikauppa, optisen alan tuotteita ja palveluja, kukkakauppa, apteekki, hyvinvointialan palveluja, kampaamo- ja kauneudenhoitopalveluja sekä kiinteistövälitystä.

Yhteinen huoli yrityksillä, joissa vierailimme, oli asiakkaan näkökulmasta parkkipaikkojen löytäminen ja niiden riittävyys. Konkreettisimmin tämä vaikuttaa Aleksintorin työmaan välittömässä läheisyydessä toimivissa yrityksissä. Haluamme muistuttaa, että keskustasta löytyy kuitenkin noin 2700 yleisessä käytössä olevaa pysäköintipaikkaa, joista kuva alla.

Keravan kaupungin yrityshakemistosta voi käydä katsomassa, miten monipuolista yritystoimintaa Keravalta löytyy ja / tai etsimässä eri toimialan yrityksiä. Yrittäjä huolehdithan siitä, että myös sinun yrityksesi tiedot löytyvät hakemistosta. Yrityshakemistoon pääset tästä ja liittymislomakkeeseen pääset tästä.

 

Parkkipaikat.JPG

EK:n Kuntaranking-tulokset - Kerava hienosti 4.

Elinkeinoelämän Keskusliiton tekemä Kuntaranking-tutkimus toteutetaan joka toinen vuosi. Siinä selvitetään, miten vetovoimaisia Suomen eri alueet ovat yritystoiminnan kannalta. Kuntaranking-tutkimuksessa hyödynnettiin kahdentyyppistä aineistoa: aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja sekä yritysjohtajille suunnattua kyselyä mm. päätöksenteon yrittäjälähtöisyydestä, yritysten tasapuolisesta kohtelusta (sijoittuminen), palvelurakenteesta, yritysilmapiiristä sekä sijainnista.

Kuntakohtaisessa arvioinnissa alle 50 000 asukkaan kunnissa Kerava on pärjännyt hyvin. Vuonna 2012 Kerava löytyi sijalta 21. Tänään EK:n julkaisemassa raportissa Kerava löytyy sijalta 4. Tämä tarkoittaa sitä, että Keravalla on tehty juuri niitä oikeita asioita, joilla on edesautettu yritysten toiminta- ja kasvuedellytyksiä. Aktiivisella vuorovaikutuksella luodaan yhteistä hyvää ja me-henkeä. Positiivista kehitystä tukevat myös kaupungissa käynnistyneet isot investoinnit, jotka työllistävät ja luovat elinvoimaa.

Kuntaranking 2017 (002).JPG

Maksuttomat palvelut yrittäjälle verkossa

Työmarkkinatori
www.kokeile.tyomarkkinatori.fi/Etusivu
Kun etsit työntekijää tai haluat ilmoittaa avoimesta työtehtävästä. 

Tontti- ja toimitilaportaali
www.yritystontitjatoimitilat.fi
Kun etsit tonttia tai toimitilaa tai haluat ilmoittaa vapaasta tontista tai toimitilasta. 

Yrityshakemisto
Yrityshakemistoon pääset tästä.  
Kun etsit yhteistyökumppania tai haluat saada yrityksellesi näkyvyyttä.
Liity yrityshakemistoon tästä

Yritystulkki
www.yritystulkki.fi
Kun etsit yrittämiseen liittyvää perustietoa.


Päivitetty 14.10.2021 klo 09:07