Suun terveydenhuolto

Terve suu pitää sydämen sykkimässä

 - terve ja säännöllisesti hoidettu suu on perusedellytys koko elimistön hyvinvoinnille.

Hampaiden ja suun hoito kuuluu jokapäiväiseen hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimiseen. Oikealla hoidolla ja elintavoilla ehkäistään muun muassa hampaiden reikiintymistä, ientulehduksia, hammaskipuja sekä suun limakalvo-ongelmia. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää lasten ja nuorten sekä vanhusten suun terveyteen.

Terve suu on tärkeä osa yleisterveyttä ja terveen suun merkitys korostuu esimerkiksi silloin, kun itseä tai läheistä kohtaa jokin yleissairaus. Suun sairaudet lisäävät tai edesauttavat monien yleissairauksien puhkeamista ja pahenemista, ja toisaalta sairaudet ja niiden lääkitykset vähentävät syljen eritystä ja heikentävät siten suun terveyttä.

Asiakasmaksut

Hammashoito on maksutonta 0–17-vuotiaille. Jokaisesta hoitokäynnistä peritään asetuksen mukainen perusmaksu ja maksut hoitotoimenpiteistä.

Jos varattua hoitoaikaa ei peruuteta, käyttämättä jääneestä hoitoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 40,30 euroa.

Kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittäville potilas- ja asiakasmaksuille on säädetty maksukatto, mutta hammashoidon maksut eivät kerrytä maksukattoa vaan jäävät sen ulkopuolelle.

Lisätietoja asiakasmaksuista:

ASIAKASMAKSUT_1.2.2017.pdf

 

Haku suun terveydenhuollon palvelusetelin palveluntuottajaksi käynnissä 11.9.–13.10.2017

Keravan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on 24.8.2017 päättänyt, että Keravan kaupunki jatkaa suun terveydenhuollon palvelusetelin käyttöä 1.1.2018–31.12.2018.

Palveluntuottajaksi toivotaan yksityishammaslääkäreitä Keravalta, lähikunnista ja pääkaupunkiseudulta. Palvelusetelihammaslääkäriksi hyväksytään kaikki hyväksymiskriteerit täyttävät yksityishammaslääkärit.

Hakuaika on käynnissä 11.9.–13.10.2017. Hakuohjeet  sekä lisätietoa löytyy oheisesta saatekirjeestä.

Liite 1 Saatekirje - Keravan kaupungin suun terveydenhuollon palveluseteli.pdf

Liite 2 Hakemuslomake, periaatteet ja kelpoisuusehdot.pdf

Liite 3 Suun terveydenhuollon toimenpidehinnasto.pdf

Päivitetty 11.09.2017 klo 07:19