Kutsuntaikäisten terveystarkastukset

Ennakkoterveystarkastus

Jokaisen kutsuntaikäisen miehen on asevelvollisuuslain mukaan käytävä ennakkoterveystarkastuksessa ennen syksyn kutsuntatilaisuuksia. Tämä tarkastus ei vapauta varsinaisesta kutsuntatilaisuudesta.

Nuorison terveystodistus ei vapauta ennakkoterveystarkastuksesta. Jos sinulla on erikoislääkärintodistus, ota se mukaan ennakkoterveystarkastukseen ja kutsuntaan. Aluetoimistoilla on asevelvollisuuslain mukainen oikeus saada muilta viranomaisilta palveluskelpoisuuteesi, palveluksesi järjestämiseen tai sijoittamiseesi liittyviä tietoja.

Matkakustannuksia terveyskeskuksiin ja kutsuntatilaisuuksiin ei korvata. Mahdollisia erikoislääkärintodistuksia ei myöskään korvata.

Aluetoimisto voi antaa erityistapauksissa luvan ennakkotarkastuksesta poisjäämiseen. Jos asut ulkomailla, sinun ei tarvitse saapua Suomeen ennakkoterveystarkastukseen.

Jos opiskelet Keravalla ja olet paikkakuntalainen, ennakkoterveystarkastus tehdään koululla. Kouluterveydenhoitajasi on sinuun yhteydessä.

Jos olet työtön tai opiskelet toisella paikkakunnalla, ennakkoterveystarkastus tehdään terveyskeskuksessa. Ajanvaraus terveyskeskukseen tapahtuu soittamalla p.09 2949 3487 klo 8-9 tai 12-13 ma-pe. Ajan varaaminen onnistuu myös sähköisesti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella eAsioinnin kautta.

Lue alla oleva ohjeistus huolella!

Ota mukaan ennakkoterveystarkastukseen:

 • täyttämäsi "Kyselylomake palvelusta ja terveydentilan tutkimista varten"
 • ajokortti, passi tai muu henkilöllisyystodistus
 • Kela-kortti
 • mahdolliset aikaisemmat lääkärinlausunnot ja -todistukset (ml. nuorison terveystodistus), röntgenkuvat, rokotustodistukset, silmälasimääräykset, näkö- ja/tai kuulotarkastuslausunnot

  Kyselylomake

  Täytä kutsuntakirjeen mukana tullut kyselylomake huolellisesti ja ota se mukaasi ennakkoterveystarkastukseen.

  Vastauksesi vaikuttavat osaltaan palveluskelpoisuuden, palveluspaikan ja koulutushaaran määritykseen. Tietoja käsittelevillä viranomaisilla on vaitiolovelvollisuus.

  Palveluspaikan ja -ajan suhteen esittämäsi toivomukset pyritään mahdollisuuksien mukaan ottamaan huomioon. Erikoisjoukkoihin ja erityistehtäviin ei määrätä varusmiehiä suoraan kutsunnoissa, vaan niihin valitaan hakemusten ja valintakokeiden perusteella. Erikoisjoukkoihin ja erityistehtäviin hakeville määrätään kutsunnoissa varapaikka.

  Keravan terveyskeskus

  avoinna:
  ma – to klo 8 – 16
  pe klo 8 – 14

  Osoite:
  Metsolantie 2
  04200 Kerava

Päivitetty 26.04.2017 klo 15:30