Mielenterveys- ja päihdepalvelut

MIEPÄ -piste

MIEPÄ-piste antaa tukea ja neuvoja kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on mielenterveyteen ja/tai päihteiden käyttöön liittyviä huolia. Ongelmat voivat liittyä esim. omaan tai läheisen elämänkriiseihin, masennus- ja ahdistusoireisiin tai päihteidenkäyttöön.

MIEPÄ-piste palvelee Keravan terveyskeskuksessa (A-ovi, odotustila 2, huoneet 3-5) ja on avoinna ma-to klo 8 - 14 ja pe klo 8 - 13.  Pisteellä työskentelee kaksi psykiatrista sairaanhoitajaa. Lisäksi tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin on tavattavissa sosiaalialan ammattilainen klo 10.15 - 11.15.

Miepä-kartta.jpg

Päivystys

Akuuttihoidon tarpeessa tulee hakeutua terveyskeskuksen päivystykseen. Keravan terveyskeskuksen päivystys on auki ma-pe klo 8.00 - 16.00.  Ilta- ja viikonloppuaikana sekä juhlapyhinä päivystys on Peijaksen sairaalan yhteispäivystyspisteessä (Sairaalakatu 1, Vantaa). Päivystys on tarkoitettu niille potilaille, jotka eivät sairautensa vuoksi voi odottaa seuraavaan arkipäivään.​


Ryhmät

Avoin korva-akupunktioryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14.30. Paikkana Metsolantie 9 A. Ryhmä on avoin ja sinne voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista tai lähetettä.

Korva-akupunktioryhmä on kesätauolla 5.5.- 13.8.17, jatkuu jälleen ti 15.5. klo 14.30. Poikkeuksellisesti ti 29.8. ei ryhmää.

Akupunktiolla voidaan mm. vähentää päihdemielitekoja sekä helpottaa vieroitusoireita. Lue lisää korva-akupunktiohoidosta:

avoin korva-akupunktioryhmä.pdf


Päivä- ja tukitoiminta

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden päivä- ja tukitoiminta jatkuu ennallaan osoitteessa Metsolantie 9. Lue lisää:  Päivä- ja tukitoiminta


Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut järjestetään Nuoten talolla
Osoite: Kuparisepäntie 3, Kerava

Pysäkille voit tulla ilman ajanvarausta klo 12-18.
Asemalle tullaan ajavarauksen kautta. Ajanvarauksen voit tehdä joko Pysäkillä tai puhelimitse 040 530 9295


 

Palveluja muualla verkossa:

Nuorten mielenterveystalo
Mielenterveystalo
Vantaan Vinkkari                                                                                                                           Päihdeneuvonta

Mielenterveyden keskusliitto
Omaiset mielenterveyden tukena

 

 

Päivitetty 31.05.2017 klo 16:06