Tontit ja kiinteistönmuodostus

Kaupunkikehityspalvelut huolehtii siitä, että kaupungin kehittymisen edellyttämät maa-alueet ovat oikeaan aikaan käytettävissä sekä ostaa, myy ja vuokraa maa-alueita eri tarkoituksiin. Lisäksi kaupunkikehityspalvelut koordinoi  asumiskäyttöön tarkoitettujen luovutettavien tonttien hakua ja hakuprosessia.


Paikkatietopalvelut tekee korttelialueille tehtävän tonttijaon ja hoitaa tonttien lohkomisen. Tonttijaon ja lohkomisen lisäksi paikkatietopalvelut hoitaa myös muut kiinteistötoimitukset, joista yleisempiä ovat rasitetoimitus ja rajankäynti. Toimituksissa käsitellään muun muassa vanhoja oikeuksia ja rasitteita, määrätään alueiden rajat sekä perustetaan tarpeellisia uusia rasitteita.  

Kiinteistönmuodostuksessa ja -toimituksissa saattaa tällä hetkellä esiintyä viiveitä henkilöstövajeen seurauksena.


Kiinteistötoimitusten lisäksi paikkatietopalvelut huolehtii kiinteistörekisterin ylläpidosta kaupungin asemakaava-alueilla. Asemakaava-alueiden ulkopuolella kiinteistörekisterin ylläpidosta huolehtii Maanmittauslaitos. Maanmittauslaitos hoitaa myös lohkomiset ja muut kiinteistötoimitukset asemakaava-alueiden ulkopuolella sekä vastaa kiinteistöjen omistajatiedusteluihin.


Ota yhteyttä

Käyntiosoite:
Kultasepänkatu 7 
04250 Kerava
mittauspalvelut@kerava.fi
kaupunkisuunnittelu@kerava.fi


Postiosoite:
PL 123
04201 Kerava


Maa-alueiden ostaminen, myyminen ja vuokraus:
vs. kaupungingeodeetti 
Mirka Härkönen
puh. 040 318 2954
mirka.harkonen@kerava.fi


Tonttijaot, lohkomiset ja muut kiinteistötoimitukset:
puh. 040 318 2330
mittauspalvelut@kerava.fi

Päivitetty 07.03.2022 klo 13:37