Rakennusvalvonta

Rakentamisen suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä asioista saat neuvoa ja opastusta rakennusvalvonnasta. Rakennusvalvonnan tehtävänä on valvoa rakentamisesta annettujen säännösten ja määräysten noudattamista sekä huolehtia kaavoituksen toteutumisesta lupia myöntämällä ja kehittää rakennetun ympäristön turvallisuutta, terveellisyyttä, kauneutta ja kestävyyttä.


Asiakaspalvelu

Rakennushanketta suunniteltaessa, ota yhteyttä rakennusvalvontaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja varmista henkilökohtainen tapaaminen sopimalla aika etukäteen. Rakennusvalvonta palvelee asiakkaitaan pääsääntöisesti ajanvarauksella, sähköisen lupapalvelun sekä sähköpostin ja puhelimen välityksellä.


Mikäli emme pysty vastaamaan puhelimeen, toivomme sinun jättävän vastaajaan soittopyynnön, johon vastaamme vapauduttuamme. Soittopyynnön voi jättää myös sähköpostin välityksellä. Parhaiten meidät tavoittaa puhelimitse ma–pe klo 10–11 ja 13-14. Rakennusvalvonta sijaitsee osoitteessa Kultasepänkatu 7, 4. kerros.


Keravalla on käytössä Lupapiste Kauppa, josta voi ostaa rakennuspiirustuksia suoraan rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöön. Sähköinen myyntipalvelu tarjoaa aikatauluista vapaan yhteyden rakennusvalvonnan arkistoon. Palvelusta ovat saatavilla pääsääntöisesti lupapäätös ja lupapiirustukset.


Toiminta koronatilanteen aikana

Rakennusvalvonnan henkilökunta toimii toistaiseksi etänä. Tänä aikana palvelemme Lupapisteessä, puhelimitse ja sähköpostitse.


Välttämättömien katselmusten menettelytavat tulee sopia tapauskohtaisesti kohdetta hoitavan tarkastusinsinöörin/rakennustarkastajan kanssa. 

Päivitetty 06.05.2020 klo 17:30