Rakentaminen ja tontit

Suunnitteletko uuden rakennuksen rakentamista, vanhan korjaamista tai laajentamista? Onko sinulle epäselvää milloin rakentaminen tarvitsee luvan? Mietitkö onko vajan, talousrakennuksen tai aidan rakentaminen luvanvaraista? Entä milloin tulee kuulla naapuria rakennushankkeen yhteydessä? Haluatko ostaa tai vuokrata omakoti- tai rivitalotontin tai tarvitseeko tontillesi tehdä tonttijako, tontin lohkominen tai muu kiinteistötoimitus?


Rakentamisen suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä asioista saat neuvoa ja opastusta rakennusvalvonnasta. Rakennusvalvonta ohjaa ja neuvoo rakentamista ja sen vaikutusta ympäristöön, ohjeistaa suunnittelua ja päättää rakentamisen lupa-asioista. Rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste.fi -palvelun kautta. Lupapiste Kaupasta voi ostaa rakennuspiirustuksia suoraan rakennusvalvonnan arkistoista sähköisesti ja ladata ostetut PDF-tiedostot heti omaan käyttöön.


Paikkatietopalvelut vastaa asemakaava-alueella tonttijaosta, kiinteistöjen lohkomisesta ja muista kiinteistötoimituksista sekä huolehtii kiinteistörekisterin ylläpidosta kaupungin asemakaava-alueilla. 


Kaupunkikehityspalvelut huolehtii siitä, että kaupungin kehittymisen edellyttämät maa-alueet ovat oikeaan aikaan käytettävissä sekä ostaa, myy ja vuokraa maa-alueita eri tarkoituksiin, esimerkiksi pientalorakentamista varten.


Toiminta koronatilanteen aikana

Rakennusvalvonnan henkilökunta toimii toistaiseksi etänä. Tänä aikana palvelemme Lupapisteessä, puhelimitse ja sähköpostitse.


Välttämättömien katselmusten menettelytavat tulee sopia tapauskohtaisesti kohdetta hoitavan tarkastusinsinöörin/rakennustarkastajan kanssa. 

Päivitetty 11.05.2020 klo 11:02

 

 

Osallistu ja vaikuta: Anna palautetta kaupunkitekniikan palveluista http://www.kerava.fi/ajankohtaista/osallistu-ja-vaikuta-anna-palautetta-kaupunkitekniikan-palveluista-(2)Osallistu ja vaikuta: Anna palautetta kaupunkitekniikan palveluista Jokaisella keravalaisella on mahdollisuus vastata verkkokyselyyn ja kertoa, mitä mieltä on katujen kunnossapidosta, vesihuollon asiakaspalvelusta, jätepisteiden määrästä tai sijainnista sekä monesta muusta kaupunkitekniikan jokapäiväiseen elämään vaikuttavasta palvelusta. Kyselyyn voi vastata 18.6. asti.25.5.2020 6:20:00<img alt="" src="/PublishingImages/Kuvapankki/Kaupunkitekniikka/Kirsikankukat.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Käy katsomassa esittelyvideo Äijöntie 3:n malliasunnostahttp://www.nikkarinkruunu.fi/ajankohtaista/käy-katsomassa-esittelyvideo-äijöntie-3-n-malliasunnostaKäy katsomassa esittelyvideo Äijöntie 3:n malliasunnosta*24.5.2020 21:00:00<img alt="" src="/PublishingImages/Uutisten kuvat/Lounaasta2.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Muutoksia asiakaspalvelun aukioloajoissahttp://www.nikkarinkruunu.fi/ajankohtaista/muutoksia-asiakaspalvelun-aukioloajoissaMuutoksia asiakaspalvelun aukioloajoissa*18.5.2020 21:00:00<img alt="" src="/PublishingImages/Uutisten kuvat/nature-3263198_1920.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">

Myönnetyt luvat

  • aihe yksi