Kirsikkapuukierros

Kirsikkapuukierroksella voi omaan tahtiin ihastella Keravan kirsikkapuiden loistoa joko kävellen tai pyörällä. Kävelyreitin pituus on 3 kilometriä, ja reitti kiertää ympäri Keravan keskustaa. Pyöräreitin pituus on 11 kilometriä, ja siihen voi lisätä myös ylimääräisen 4,5 kilometrin lenkin. Kaikkien reittien varrelle on merkitty pysähtymispaikkoja niin kirsikkakukkien ihailua kuin piknikkiäkin varten. 


Lataa Kirsikkapuukierroksen esite sekä kartat kävely- ja pyöräkierrosta varten.Kirsikkapuukierroksen aloitus- ja lopetuskohdan voi valita itse kierroksen varrelta. Kierroksen aikana voi pysähtyä itse valitsemissaan paikoissa ja kuunnella 10 kierrosta varten nauhoitettua tarinaa hanamista, japanilaisesta kulttuurista ja kirsikkapuiden kukintaan liittyvistä perinteistä. Tarinoiden välissä voi kävely- ja pyöräkierroksen aikana tai osana kirsikkapuiden alla nautittua piknikkiä myös kuunnella japanilaista musiikkia. Tarinat ja Kirsikkapuukierroksen soittolista löytyvät myös Spotifyista.

Keravalla kukkivat sekä rusokirsikka että pilvikirsikka

Useimmat Keravalle istutetut kirsikkapuut ovat rusokirsikoita. Vaaleanpunakukkainen rusokirsikka kukkii aikaisin keväällä lähes lehdettömänä, mutta kerää siitä huolimatta ihailevia katseita suurehkoilla kukillaan. Syksyllä rusokirsikan lehdet leiskuvat oranssinpunaisina ja talvella sen vaaleajuovainen kastanjanruskea runko erottuu lumen valkaisemasta ympäristöstä.


Rusokirsikan lisäksi Keravalla kukkivat myös pilvikirsikkapuut, jotka näyttävät kukkaloistossaan valkoisilta poutapilviltä. Loppukesästä kukista kehittyy punaisia, herneenkokoisia hedelmiä, jotka maistuvat makeankirpeiltä ja happamilta. Syksyllä pilvikirsikan lehdet leiskuvat punaisina ja punakeltaisina, ja talvella punaruskea runko erottuu valkoista hankea vasten.

Päivitetty 11.05.2021 klo 21:02