Luistelukentät

Luistelukausi 2022 ulkokentillä on päättynyt 

Ulkoluistelukenttien kunnon voi tarkistaa osoitteesta https://luisteluinfo.kerava.fi   Luistelukentät on merkitty karttaan joko merkinnällä käytössä tai ei käytössä. Kaikki Keravan ulkoluistelukentät ovat luonnonjäitä, jäädyttäminen tehdään ekologisesti Keravanjoen vedellä. Luonnonjäillä ei päästä kaluston ja olosuhteiden vuoksi tekojäiden kaltaiseen tasaiseen jäähän, vaan jään kunto on parhaimmillaan kohtalainen.


Luistelukenttiä jäädyttäminen aloitetaan heti keliolosuhteiden salliessa. Onnistuakseen jäädytys vaatii vähintään -5°C pakkasta ympäri vuorokauden. Myös kentän pohjamaan tulee olla jäätynyt ennen jäädytyksen aloittamista. Lauhalla säällä jäädyttäminen on hidasta ja vettä voidaan ajaa vain ohut kerros kerrallaan. Luistelukenttiä kunnossapidetään kelitilanteen mukaan.


Kaikki Keravan ulkoluistelukentät jäädytetään Keravanjoen vedellä. Koivikossa on perinteisen jään lisäksi kaukalo sekä luistelurata. Luistelukenttiä ei varata erikseen vaan jäät ovat ns. kansanjäitä - maksuttomia ja kaikkien vapaassa käytössä.


Ulkoluistelukenttien lisäksi Keravalla voi luistella jäähallin yleisöluisteluvuoroilla, jotka ovat torstaisin klo 14-15 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-12. Jäähallin mailavuorot ovat keskiviikkoisin klo 14-15. Mailavuoroilla täytyy käyttää kypärää. Yleisöluistelu- ja mailavuoroille on vapaa pääsy ja ne ovat kaikille avoimia. 


Ulkoluistelukentät

1.Koivikon pesäpallokenttä (kaukalo, kenttä ja rata)
Koivikontie 35

2.Savion koulun pallokenttä (tekonurmi) 
Juurakkokatu 33

3. Ahjon koulun pallokenttä (tekonurmi)
Ketjutie 2

4. Kalevan koulun pallokenttä
Kalevankatu 66

5. Kanniston pallokenttä
Kannistonkatu 5

6. Killan koulun pallokenttä
Sarvimäentie 35

7. Päivölänlaakson pallokenttä (tekonurmi)

Päivöläntie 16

8. Pihkaniityn pallokenttä
Ylikeravantie 107

9. Kurkelan koulun pallokenttä
Käenkatu 10

10. Keskuskoulun pallokenttä
Sibeliuksentie 6

11. Sompion pallokenttä
Luhtaniityntie

12. Keravanjoen koulun tekonurmi

Jaakkolantie 8

13. Itä-Kytömaan tekonurmi

Kutinmäentie
Pukukopit ja valaistus

Koivikon ja Keskuskoulun kentän pukukopit ovat avoinna:

  • ma-pe klo 8.00-20.30
  • la-su klo 11-17.30  


Luistelukenttien valaistus:

  • ma-pe klo 6.00 -22.00.
  • La-su päälle hämäräkytkennästä - pois päältä klo 22.00​​​

Jos huomaat ulkoluistelukentissä puutteita tai korjattavaa, niin ilmoitathan asiasta sähköpostitse osoitteeseen  liikunta@kerava.fi.  Kiireellisissä tapauksissa voit olla yhteydessä kaupunkitekniikan vikapäivystykseen, puh. 040 318 4140.


Päivitetty 08.07.2022 klo 08:47