e-urheilu

Roots


Keravan kaupunki järjestää nuorille suunnatun e-urheilutapahtuman 14.–16.6.2019 Keravan lukion ja aikuislukion tiloissa. Roots tulee olemaan Keski-Uudenmaan suurin e-urheilutapahtuma, johon odotetaan toistasataa pelaajaa. Tapahtumassa järjestetään kolme peliturnausta sekä runsaasti muuta ohjelmaa pelaajille ja yleisölle.

Tapahtuman nimi Roots viittaa paluuseen juurille – samoissa tiloissa järjestettiin vuonna 1993 historian toinen Assembly LAN-tapahtuma. Assembly kerää tänä päivänä tuhansia e-urheilijoita ja pelaajia ympäri maailman kahdesti vuodessa ja on yksi maailman suurimmista e-urheilutapahtumista. 

E-urheilu vahvassa kasvussa maailmalla ja Keravalla


Suomessa e-urheilu on tällä hetkellä nuorten miesten kolmanneksi suosituin urheilulaji. Edellä ovat vain jääkiekko ja jalkapallo. Tilastollisia harrastajia on Suomessa noin 81 000 – lisäksi lähes jokainen nuori pelaa kotona konsolilla tai tietokoneella vapaa-aikanaan jotain peliä.

Kerava, uusien ajatusten kärkikaupunki, tiedostaa lajin kasvupotentiaalin ja pyrkii omalla toiminnallaan mahdollistamaan nuorille e-urheilun harrastamisen tulevaisuudessa. 

Keravalla on toiminut avoimen nuorisotalon tiloissa, Savion Elzulla, kolmen vuoden ajan pelitila. Pelitilassa on 10 pelitietokonetta, joilla saa pelata valvotusti nuorisotalon ollessa avoinna. Tilassa harjoittelee keravalaisista nuorista koostuva, pelitasoltaan taitava, CS-edustusjoukkue. Joukkuetta valmentaa entinen ammattipelaaja, ja pelaajien kehittymistä, peruskuntoa ja elämänhallintaa seurataan kuten muissakin tavoitteellisissa urheiluharrastuksissa. Lisäksi tilassa kokoontuu kolme muuta pelaamiseen keskittynyttä pienryhmää.

Lisätietoja löydät Roots Gamingin omilta nettisivuilta


Päivitetty 27.11.2020 klo 09:49