Tapahtumat


Tapahtumat Keravalla

Keravalla tapahtuu pitkin vuotta. Keravalaiset ovat aktiivisia kulttuurinkuluttajia sekä tekijöitä. Vakiintuneita tapahtumia ovat mm. Kerava Jazz, Keravan päivä, Valkosipulifestivaalit ja Sirkusmarkkinat.

Keravan tapahtumat löydät Keravan tapahtumakalenterista:

Linkki: Keravan tapahtumakalenteri

Vuosittaiset tapahtumat Keravalla

Keravan päivä

Keravan päivä on koko keravan tapahtuma, joka järjestetään Kesäkuussa. Keravan päivän järjetelyitä koordinoi Keravan kaupunki. Osallistu järjestämällä oma tapahtuma, esitys tai tule paikanpäälle nauttimaan.

Lue lisää tapahtumasta Keravan päivän verkkosivuilta.

Valkosipulifestivaalit

Valkosipulifestivaalit järjestetään vuosittain elokuussa Keravan kävelykadulla ja Aurinkomäellä. Valkosipulifestivaalien aikana Keravan valtaa valkosipulin huumaava tuoksu. Valkosipulia on jäätelössä, oluessa ym. tuotteissa. Valkosipulituotteita myyvät kauppiaat luovat markkinatunnelmaa Keravan keskustaan. Tapahtumassa valitaan vuoden kynsilaukkaaja. Tarjolla on myös mukavaa ohjelmaa koko perheelle Aurinkomäellä.

Valkosipulifestivaalin järjestää Valkosipulin Ystävät - Allium Sativum ry

Lue lisää tapahtumasta Valkosipulin ystävät - Allium Sativum ry:n verkkosivuilta.

Sirkusmarkkinat

Keravan Sirkusmarkkinat on jokavuotinen kulttuuritapahtuma, jonka pääareenana toimii Aurinkomäen lähialue lauantaina 10.9.2022. Luvassa on monipuolista nykysirkukseen painottuvaa ohjelmaa.

Lue lisää tapahtumasta Sirkusmarkkinoiden verkkosivuilta

Kerava Jazz 

Kerava Jazz on kansainvälinen jazzfestivaali. Taiteellisesti korkeatasoisen musiikkitapahtuman ohjelmisto sisältää improvisaatiota ja spiritualiteettia uutta etsivällä otteella. Kansainväliset ja kotimaiset esiintyjät alan huipulta tarjoavat monipuolisen korvakattauksen avantgardea sekä rytmimusiikkia laidasta laitaan. Tapahtuma kokoaa Keravalle jazzin huipputaitajia uusissa ja yllättävissä kokoonpanoissa. 

Kerava Jazz -tapahtuman tarjoaa Kerava Jazz ry Keravan kaupungin tuella.

Lue lisää tapahtumasta Kerava Jazzin verrosivuilta.

Keravan joulu

Keravan joulu on Keravan kaupungin järjestämä jokavuotinen joulutapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna toista kertaa Heikkilän museoalueen historiallisessa miljöössä. 

Lue lisää tapahtumasta Keravan joulu verkkosivuilta.

Kesäkirppis

Keravan kaupunki järjestää kesäaikaan jokaviikkoisen, kaikille avoimen kesäkirppiksen. Kesäkirppis on Keravalaisten kohtaamispaikka, jonne voi tulla myymään, ostamaan tai nauttimaan tunnelmasta. Kesäkirppis alkaa Keravan päivänä. Lisätietoja tapahtumasta myöhemmin.

Kulttuuria Keravalla

Keravan Kulttuuripalvelut järjestää tilaisuuksia ympärivuoden esimerkiksi Kerava-saliin ja Keravan Kaupunginkirjaston Pentinkulma-saliin. Yksittäisistä tilaisuuksista löydät parhaiten tietoa Keravan tapahtumakalenterista.

Linkki: Keravan tapahtumakalenteri

Kerava-sali

Kerava-salissa tapahtuu ympäri vuoden.

Kerava-salin tapahtumat

D-vitamiinia!

DocMus tohtoriopiskelijat ja musiikintohtorit konsertoivat ja kertovat esittämistään teoksista sekä säveltäjistä että omasta työskentelystään teosten parissa.

Kimppa!-lastenkulttuuriviikot

Keravan kulttuuripalvelut järjestää kaksi kertaa vuodessa Kimppa! -lastenkulttuuriviikot.

Lue lisää tapahtumasta Kimppa! -lastenkulttuuriviikkojen verkkosivuilta.

Keravan teatterit

Keravalta löytyy niin ammattiteatteria, harrastelijateatteria kuin oopperaakin.

Lue lisää Keravan näyttämötaiteen tarjonnasta Keravan teatterit kokoavalla sivulla.


Haluatko itse järjestää tapahtuman?

Keravan vapaa-aikapalvelut ovat yhdessä toteuttaneet oppaan tapahtuman järjestämiseen kaupungissamme. Kaikilla meillä on mahdollisuus järjestää tapahtuma tai tempaus. Opas on tarkoitettu kaikenkokoisille tilaisuuksille, ja voit poimia siitä omaasi koskevat kohdat! Löydät oppaasta mm. linkkejä tapahtuma-avustuksiin, viranomaisohjeisiin ja tapahtumapaikkoihin.

Lue tai lataa opas:

Keravan tapahtumaopas.pdf

Ilmoita oma tapahtumasi Keravan tapahtumakalenterissa

Mikäli järjestät tapahtumia Keravalla, ilmoita ne Keravan uudistuneessa tapahtumakalenterissa. Tapahtumakalenteriin voit tehdä toimijaprofiilin yhdistykselle, yritykselle tai yhteisölle ja kertoa myös lisää tapahtuman järjestäjästä. Tapahtumakalenterissa on myös kolme kielivaihtoehtoa: suomi, ruotsi, englanti.

Linkki: Keravan tapahtumakalenteri


Päivitetty 22.03.2022 klo 13:39