Sirkusmarkkinat

SirkusMarkkinat_2.jpeg

Sirkusmarkkinat järjestetään tänä vuonna 10.-11.9.2022
Keravan Sirkusmarkkinat on jokavuotinen kulttuuritapahtuma, jonka pääareenana toimii Aurinkomäen lähialue lauantaina 10.9.2022. Luvassa on monipuolista nykysirkukseen painottuvaa ohjelmaa.
Vuoden 2022 ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa.
#Sirkusmarkkinat, @cityofkerava (Instagram), Kulttuuria Keravalla (Facebook)

Sirkusmarkkinoiden 10.-11.9.2022 markkinapaikat ovat tulleet hakuun

Sirkusmarkkinoiden markkina-alue sijoittuu Keravan keskustaan Paasikivenkadulle ja Kauppakaarelle.

Olemme muuttaneet ilmoittautumisen hakulomakepohjaiseksi. Jatkossa paikat jaetaan hakukriteereihin perustuen ja niillä pyritään tapahtuman kehittämiseen.

Käsittelemme hakemuksia sitä mukaan, kun niitä saapuu. Hakulomakkeen täyttäneet toimijat saavat ilmoituksen paikasta viimeistään 5.8.2022. Paikat sijoitellaan tapahtuma-alueelle elokuun aikana.

Haku myyjäksi toteutetaan tänä vuonna seuraavalla aikataululla:

10.6.2022-> Haku myyjäksi Sirkusmarkkinoille auki tällä forms-lomakkeella: Paikat täytetään hakuperustein. Saat vahvistuksen paikasta viimeistään elokuun alussa.

5.8.2022 Ilmoittautuneet saavat ilmoituksen myyntipaikastaan sähköpostitse. Tämän jälkeen ilmoittautuneilla on halutessaan seitsemän päivää aikaa perua ilmoittautumisensa. Jos paikkaa ei peruta, se menee laskutukseen 12.8.2022. 

19.8.2021 Paikkojen laskutus.

Ilmoittautuminen on sitova, eikä paikkaa voi enää laskutuksen 12.8.2021 jälkeen perua.

Näin pääset myyjäksi Sirkusmarkkinoille:

Lue säännöt:

Sirkusmarkkinat_2022_Säännöt myyjille.pdf

Täytä Forms-hakulomake:

Linkki: Sirkusmarkkinat 2022 markkinapaikkojen hakulomake

Circus Market 2022 Application details for vendors in english:

Application details:

Circus Market_application details in english 2022.pdf

Applications:

Link: Circus Market 2022 vendor application

Rules for vendors:

Circus Market_2022_rules for vendors.pdf


OHJELMA 2021

LAUANTAI 11.9.

AURINKOMÄKI

Avaussikermä klo 11:00

Sirkustaiteilija Ester Viljanen, Keravan tanssiopiston Tendency KTO ja Repertuaariryhmä, Keravan musiikkiopiston Viuluviikarit ja harmonikkaryhmä Grooving Accordions, Sirkuskoulu Kia Ora! ja sirkustaiteilija Olli Vuorinen. Aamusikermän juontaa Emma Jäntti. 


Olli Vuorinen

Olli Vuorinen on helsinkiläinen sirkustaitelija ja ohjaaja, joka on toiminut kokopäiväisenä ammattitaitelijana vuodesta 2011 saakka valmistuttuaan Academia Fratellinesta. Vuorinen on erittäin tuottelias nykysirkusartisti, joka on viiime vuosina esiintynyt yli 20 eri maassa. Vuorinen tunnetaan persoonallisesta tyylistään, innovatiivisista jongleeraustekniikoista ja monipuolisista teatteritaidoista.

Ester Viljanen

Sirkustaiteilija Ester Viljasen uusi miiminumero, Cleaning Jam Session on viihdyttävä ja humoristinen esitys, jossa siivouksesta syntyvä äänimaailma alkaa tanssittaa. Vaan mitä löytyykään kaikkien pölykerrosten alta.. 

Tendency Kto

Esityksessä Strange flowers Keravan tanssiopiston Tendency Kto viipyilee salaperäisten kukkaniittyjen ja mystisten viidakoiden maisemissa. Koreo Taru Salminen ja ryhmä, kuva Anette Toivianen

Baletin Repertuaariryhmä 

Keravan tanssiopiston baletin Repertuaariryhmä esittää teoksen, jonka nimi on ''Tämänpäivän joutsenet'' koreografian on tehnyt Petia Ilieva. Hän on myös harjoittanut numeron ryhmälle. Sävellys on Pjotr Tshaikovskin. 

Kia Ora!

Sirkus Kia Ora!n "Karavaani" saapuu Aurinkomäelle kyydissään joukko sirkusoppilaita, jotka esiintyvät täyttäen ilman ripauksella tarunhohtoista sirkuselämää - karavaanin tomua, taitoa ja salaperäisyyttä. Koreografiasta vastaa Kaisa Järvelin. Sirkus Kia Ora! antaa sirkustaiteen perusopetusta ammattitaitoisten opettajien johdolla toimien Järvenpäässä ja Tuusulassa.

Grooving Accordions

Keravan Musiikkiopiston Harmonikkaryhmä Grooving Accordions esittää menevää harmonikkamusiikkia.

Viuluviikarit

Keravan musiikkiopiston Viuluviikarit esittävät sulosointuja. 


Karnevaalihattu askartelupaja klo 11:00-15:00

Sirkusaiheinen askartelupaja, jossa voit tehdä alle kouluikäisen lapsesi kanssa karnevaalihatun. Koululaiset pärjäävät yksinäänkin. Askarruttajana Kaisa Piesanen. Askartelupajan järjestää Keravan opisto.

Temppukaruselli klo 12:00

Klo 12-12.30 Tule kokeilemaan sirkusvälineita Sirkus Kia Ora!:n kanssa

Klo 12-13 Sirkustaiteilijoiden Anni ja Nelman opastettua parikrobatiaa.

Kaiken ikäiset ja kokoiset temppuilijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan temmellykseen! HUOM! Koronatilanteesta johtuen pidämme turvavälit ja temppuilemme vain oman perheen / lähipiirin kesken! Voit tulla mukaan koko ajaksi tai käydä tekemässä vain muutaman tempun. Voit ottaa mukaan alustaksi viltin tai jumppamaton.

Kate & Pasi: Rafla klo 13:00

Rafla on nykysirkuksen keinoin kerrottu tarina kiertävästä ravintolasta ja kahdesta ravintoloitsijasta, jotka rakastavat työtään ja toisiaan kommelluksista huolimatta

Sukkajonglööri työpaja Klo 13.30

Haluatko oppia jongleeraamaan? Tule mukaan hauskaan jongleeraus työpajaan oppimaan jongleeraamista yhdessä Katen ja Pasin kanssa! Lyhyen työpajan aikana tehdään erilaisia koordinaatiota ja rytmiä kehittäviä harjoituksia. Ota työpajaan mukaan itsellesi kolme sukkaparia, joista tehdään jongleerauspallot. Kymmenen ensimmäistä osallistujaa saavat lainaksi harjoittelua varten oikeat jongleerauspallot.

Perhetanssia ja Perheakrobatiaa alkaen klo 14:00

Perhetanssituokio ja perheakrobatiaopastusta alueella. Kaikki mukaan!

Klo 14-14.30 Perhetanssituokio

Perhetanssituokio on Keravan tanssiopiston järjestämä aikuisen ja lapsen yhteinen tanssihetki. Tanssipajan tanssit tanssitaan aikuisen ja lapsen yhteisinä tansseina, joissa myös aikuinen osallistuu liikkumiseen. Tanssituokiossa tanssitaan mielikuvien avulla ja mukaansatempaavan musiikin tahdittamina. Tanssituokio sopii hyvin kävelevästä taaperosta vaari-ikäisille. Varusteeksi kannattaa varata joustavat vaatteet.

Klo 14-15 Sirkustaiteilijoiden Anni ja Nelman opastettua parikrobatiaa.

Kaiken ikäiset ja kokoiset temppuilijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan temmellykseen! HUOM! Koronatilanteesta johtuen pidämme turvavälit ja temppuilemme vain oman perheen / lähipiirin kesken! Voit tulla mukaan koko ajaksi tai käydä tekemässä vain muutaman tempun. Voit ottaa mukaan alustaksi viltin tai jumppamaton.

Arctic Ensemble: Ajolähtö klo: 15:00

Ajolähtö on vauhdikas ja viihdyttävä koko perheen sirkusesitys. Teosta vauhdittaa ryhmän omaperäinen huumori sekä päätähuimaava akrobatia. Esitys on täynnä yllätyksellisyyttä ja absurdeja tilanteita. Esityksen kesto n. 70 min. Esitys nähdään Aurinkomäen ylänurmella, paikalla jonkin verran istuimia, yleisöä suositetaan ottamaan oma viltti/istuinalusta mukaan.

Yksipyöräisnäyttely 

Yksipyöräisnäyttely Aurinkomäellä koko tapahtuman ajan

Mikä on yksipyöräinen? Pyörä, jossa on vain yksi rengas. Määritelmä ei aivan pidä paikkaansa. Yksipyöräisessä voi olla myös useampia renkaita, mutta ajettaessa vain yksi saa koskettaa maata! Tämä näyttely esittelee 36 erilaista yksipyöräistä, joilla kaikilla on mahdollista ajaa. Tosin joillakin se on huomattavan hankalaa....

GALLERIA ALLI

Paasikivenkatu 9

Taidevankkuri Linnuntie klo 14:00

Taidevankkuri Linnuntie on taiteilijoiden Tapani Kokon ja Virpi Kannon hulvaton esitys, jossa yhdistyvät teatteri, taide ja vanhan ajan kiertävä sirkus. Esityksen kesto noin 30 minuuttia.

Tapani Kokon näyttely klo 11:00-16:00

Galleria Allissa voit tutustua Tapani Kokon ja puutyökurssilaisten veistoksiin sekä Koko ja Jari Vesterisen yhteiskurssin tekemiin puuta ja keramiikkaa yhdistäviin veistoksiin. Näyttely on nähtävillä 7.9.-19.9. Vapaa pääsy.

KERAVAN OPISTON KUDONTA-ASEMA

Kauppakaari 11, kellari

klo 11-15

Keravan opisto ja Kudonta-asema esittäytyy kaupungintalon ovisyvennyksessä, jossa voit istahtaa vaikka hetkeksi kangaspuiden ääreen kutomaan tai kokeilla pirtakangaspuita. Voit poiketa myös katsomaan alakertaan tulevien kädentaitojen kurssien vitriininäyttelyä sekä Kudonta-aseman töitä. Paikalla rehtori Anne Hosio-Paloposki ja kudonnanohjaaja Hanna-Kaisa Varpio-Tikka

TAIDE- JA MUSEOKESKUS SINKKA

Kultasepänkatu 2

Ilmainen sisäänpääsy näyttelyyn klo 11-17

Taide- ja museokeskus Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy sirkusmarkkinaviikonloppuna 11.–12.9.  Tervetuloa ihastumaan Sininen planeetta -näyttelyyn ja Kerava-kulman pienoisnäyttelyyn Muinainen Kerava ja sen löytäjät. Lisäksi Helmipaikalla on esillä Esa Riipan grafiikkaa Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoituskokoelmasta.
Tulethan museoon vain terveenä, muistathan kasvomaskin ja turvavälit. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

TAITEEN KOTITALO

Moukarintie 4

Näyttely auki klo 10-17

liput 6€

Livemusiikkia Kotitalon pihalla klo 13-15

Puppa ry Keravan kaupungin työllisyyspalveluiden Jengan studion yhteistyössä järjestämät livekeikat

klo 13 Vaikia

klo 14.30 Muru Mahanpuru & Wanhat pierut

Muru Mahanpuru & Wanhat pierut tarjoilee helposti sulavan kattauksen tuttuja sekä eksoottisempiakin musiikkipaloja kulttuurin noutopöydästä ryyditettynä komediallisilla välipaloilla…”onko leipä loppu? Syökää kakkuja”-M.Antoinette

SUOMEN TIVOLI

Paasikivenaukio, Keskuskenttä

klo 11-20

Suomen Tivoli saapuu jälleen keravalaisten iloksi Paasikivenaukiolle ja Keskuskentälle luomaan karnevaalitunnelmaa kaupunkiin 10.9. – 12.9. väliseksi ajaksi! 

SUNNUNTAI 12.9.

TAIDE- JA MUSEOKESKUS SINKKA

 

Kultasepänkatu 2

Ilmainen sisäänpääsy näyttelyyn klo 11-17

Taide- ja museokeskus Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy sirkusmarkkinaviikonloppuna 11.–12.9.  Tervetuloa ihastumaan Sininen planeetta -näyttelyyn ja Kerava-kulman pienoisnäyttelyyn Muinainen Kerava ja sen löytäjät. Lisäksi Helmipaikalla on esillä Esa Riipan grafiikkaa Rolando ja Siv Pieraccinin lahjoituskokoelmasta.
Tulethan museoon vain terveenä, muistathan kasvomaskin ja turvavälit. Asiakasmäärää rajoitetaan tarvittaessa.

GALLERIA ALLI

Paasikivenkatu 9

Tapani Kokon näyttely klo 12:00-16:00

Galleria Allissa voit tutustua Tapani Kokon ja puutyökurssilaisten veistoksiin sekä Koko ja Jari Vesterisen yhteiskurssin tekemiin puuta ja keramiikkaa yhdistäviin veistoksiin. Näyttely on nähtävillä 7.9.-19.9. 

TAITEEN KOTITALO

Moukarintie 4

Näyttely auki klo 10-17

liput 6€

Sirkustaiteilija Milla Jarko ja harmonikkataiteilija Harri Kuusijärvi Klo 14:00

HUOM! Esitys siirretty sisätiloihin sateen vuoksi. Taiteen kotitalon pääsymaksu 6 € / hlö.

Milla Jarko on sirkustaitelija ja esityksen tekijä, joka haluaa tutkia, löytää ja laajentaa sirkuksen tapoja, esittävää taidetta ja itse elämää. Jarko yhdistelee työssään useita taidemuotoja, kuten ilma-akrobatiaa, liikettä, ääntä ja videota, ja kokoaa esiintymisensä hetkestä ja ympäristöstä muotoutuvaksi sirkukselliseksi performanssiksi.
 
Harri Kuusijärvi on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia tekijöitä, joka on viime vuosina keskittynyt erityisesti harmonikan elektroakustisten mahdollisuuksien kartoittamiseen. Kuusijärvi on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia, esiintynyt populaarimusiikin saralla lukemattomien etu- ja takarivin artistien kanssa ja kerännyt ylistäviä arvioita  niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta albumeillaan eri yhtyeiden kanssa.

Yhdessä Jarko ja Kuusijärvi tuovat Taiteen kotitalolle kahden taiteilijan intensiivisesti tässä hetkessä läsnäolevan kohtaamisen.


SUOMEN TIVOLI

Paasikivenaukio, Keskuskenttä

klo 11-18

Suomen Tivoli saapuu jälleen keravalaisten iloksi Paasikivenaukiolle ja Keskuskentälle luomaan karnevaalitunnelmaa kaupunkiin 10.9. – 12.9. väliseksi ajaksi! 

Tervetuloa mukaan!


HUOM! Ohjelma tarkentuu.
Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.
Tapahtumassa noudetaan ajankohtaisia terveysturvallisuusohjeistuksia.

Perinteisiä markkinoita ei koronatilanteen takia vuonna 2021 järjestetä.
Sirkusmarkkinat järjestää Keravan kaupunki.


Päivitetty 09.06.2022 klo 16:00