Elämyksiä etänä


Korona-epidemia näkyy nyt jokapäiväisessä arjessamme muun muassa liikkumisen ja kokoontumisten rajoituksina. Vaikka monia yleisötapahtumia on jouduttu perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan, haastava tilanne on jo tässä vaiheessa poikinut runsaasti uusia tapoja tuottaa ja kuluttaa kulttuuria.

Elämyksiä etänä -sivu kokoaa yhteen korona-turvallista kulttuuria Keravalta ja maailmalta. Voit vinkata meille myös oman korona-turvallisen tapahtumasi tai tapahtumavinkkisi sähköpostilla osoitteeseen kulttuuri@kerava.fi.


Keravan kirjaston tapahtumat tammikuussa

Vallitsevasta epidemia-tilanteesta johtuen monet Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden tammikuun tilaisuudet on jouduttu joko perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan. Osa tapahtumista pystytään kuitenkin toteuttamaan ilman yleisöä live-striimeinä ja niitä voi seurata suorana lähetyksenä Keravan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. Osa tallenteista on katsottavissa YouTubesta myös jälkikäteen.

 

Näyttely

Tammikuun ajan Ikkunagalleriassa on esillä Veera Nissin taidetta.


Kirjallisuustapahtumat

To 14.1. klo 18 Seppo Puttosen kirjailijavieraana Anne Vuori-Kemilä: Mustaa jäätä (Karisto 2020) LIVE STREAM

Ke 20.1. klo 18 Taanilan tunti LIVE STREAM


Konsertit

La 16.1. klo 13 Lauantaikonsertti: Jesse Markin LIVE STREAM

La 23.1. klo 10.30 Lauantain klassiset aamusoitot LIVE STREAM


Elokuvatapahtumat

Ti 19.1. klo 18 Kirjastokino: The Miseducation of Cameron Post. Ohjaus: Desiree Akhavani. Kesto: 1h 28min. K12.


Lapsille ja nuorille

Ti 19.1. klo 9.30 Muskari Huom! Ennakkoilmoittautuminen kirjasto.lapset(at)kerava.fi


Muut

Enter ry:n mobiiliopastukset ja Lakimiesneuvonta jatkuvat tammikuussa puhelimitse. Kysy tarkemmat tiedot kirjastosta tammikuun alussa.Keravan kirjaston ja kulttuurin Youtube-kanava

Kanavalta löytyy monenlaista korona-aikana tuotettua sisältöä mm. kirjailijahaastatteluita, konsertteja, kirjavinkkausta ja satujoogaa.

Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita - tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin.

Tarjonnasta mainittakoon esim. mahdollisuus lukea Helsingin Sanomien digiversiota heinäkuun alkuun asti eMagz -palvelussa. Viddlan elokuvia voi toistaiseksi katsoa kuusi kuukaudessa samalla kirjastokortilla. Rockwayn avulla voi opiskella soittoa ja laulua.  

Ellibs ja Biblio 

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lapsille ja aikuisille, sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Myös älylaitteelle ladattavat sovellukset.

Viddla.fi 

Elokuvien suoratoistopalvelu. Voit katsoa neljä elokuvaa kuukaudessa.

Emagz 

Aikakauslehtien näköispainoksia etäkäyttöisenä. Poikkeustilan aikana palvelussa ovat luettavina myös Helsingin Sanomat ja Maaseudun tulevaisuus.

Rockway 

Kotimainen soiton- ja laulunopetuspalvelu.

Naxos Music Library  

Musiikin suoratoistopalvelu.

Naxos Video Library 

Musiikkivideoiden suoratoistopalvelu. Klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja ja dokumentteja.

Lisätietoa palveluista löydät osoitteesta

https://kerava.verkkokirjasto.fi/web/arena/aineisto

Huomaa myös maksuton Koko kansa lukee-e-kirjakampanja 16.3.-13.4.


Keravan seurakunta

 To 10.12. klo 10 Kauneimmat joululaulut suoratoistona sivullamme Facebookissa "Keravan seurakunta". Mukana kanttorit Heli Kaasalainen, Janne Kaksonen ja Leena Lampinen, pappi Samuli Koivuranta ja diakoniatyöntekijä Nea Kivistö. Suoratoisto nähtävillä kahden päivän ajan.

 Pe 11.12. klo 19 Svengaavat joululaulut suoratoistona sivullamme Facebookissa "Keravan seurakunta". Mukana Mikael Björkas ja bändi. Suoratoisto nähtävillä kahden viikon ajan. 

 Ke 16.12. klo 19 Kauneimmat joululaulut -livechat sivullamme Facebookissa "Keravan seurakunta", mukana kansainvälisen työn sihteeri Petra Teittinen ja kanttori Leena Lampinen. Jutustelua ja toivotuimpia joululauluja glögimukin äärellä.


Muita etäelämyksiä

Karanteeniklubi
Korona-turvallisten tapahtumien ilmoitustaulu Facebookissa.

Koronakonsertit
Listaus toteutuneista ja tulossa olevista nettikeikoista.

Konserttikeskus
Mm. lastenkonsertteja etänä.

Keikalla

Keikalla.fi on lippu.fi:n, Rockwayn ja Muusikkojen liiton verkkoalusta, joka tarjoaa kuluttajille kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa.

Eventz

Eventz.fi tapahtumakalenterista löytyy monenlaisia virtuaalitapahtumia mm. Tuusulasta, Järvenpäästä ja muualta Suomesta.

CoronaCabaree

Tukikonserttisarja tapahtuma-alan toimijoille. Tarjoilla ohjelmaa lapsille ja aikuisille viiden viikonlopun ajan, alkaen 16.5.2020 

 

 

 

 

 


Päivitetty 11.01.2021 klo 14:16