Elämyksiä etänä

Korona-epidemia näkyy nyt jokapäiväisessä arjessamme muun muassa liikkumisen ja kokoontumisten rajoituksina. Vaikka monia yleisötapahtumia on jouduttu perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan, haastava tilanne on jo tässä vaiheessa poikinut runsaasti uusia tapoja tuottaa ja kuluttaa kulttuuria.

Elämyksiä etänä -sivu kokoaa yhteen korona-turvallista kulttuuria Keravalta ja maailmalta. Voit vinkata meille myös oman korona-turvallisen tapahtumasi tai tapahtumavinkkisi sähköpostilla osoitteeseen kulttuuri@kerava.fi.

Keravan kirjaston ja kulttuurin Youtube-kanava

Kanavalta löytyy monenlaista korona-aikana tuotettua sisältöä mm. kirjailijahaastatteluita, konsertteja, kirjavinkkausta ja satujoogaa.

Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita - tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin.

Tarjonnasta mainittakoon esim. mahdollisuus lukea Helsingin Sanomien digiversiota heinäkuun alkuun asti eMagz -palvelussa. Viddlan elokuvia voi toistaiseksi katsoa kuusi kuukaudessa samalla kirjastokortilla. Rockwayn avulla voi opiskella soittoa ja laulua.  

Ellibs ja Biblio 

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lapsille ja aikuisille, sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Myös älylaitteelle ladattavat sovellukset.

Viddla.fi 

Elokuvien suoratoistopalvelu. Voit katsoa neljä elokuvaa kuukaudessa.

Emagz 

Aikakauslehtien näköispainoksia etäkäyttöisenä. Poikkeustilan aikana palvelussa ovat luettavina myös Helsingin Sanomat ja Maaseudun tulevaisuus.

Rockway 

Kotimainen soiton- ja laulunopetuspalvelu.

Naxos Music Library  

Musiikin suoratoistopalvelu.

Naxos Video Library 

Musiikkivideoiden suoratoistopalvelu. Klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja ja dokumentteja.

Lisätietoa palveluista löydät osoitteesta

https://kerava.verkkokirjasto.fi/web/arena/aineisto

Huomaa myös maksuton Koko kansa lukee-e-kirjakampanja 16.3.-13.4.


Muita etäelämyksiä

Karanteeniklubi
Korona-turvallisten tapahtumien ilmoitustaulu Facebookissa.

Koronakonsertit
Listaus toteutuneista ja tulossa olevista nettikeikoista.

Konserttikeskus
Mm. lastenkonsertteja etänä.

Keikalla

Keikalla.fi on lippu.fi:n, Rockwayn ja Muusikkojen liiton verkkoalusta, joka tarjoaa kuluttajille kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa.

Eventz

Eventz.fi tapahtumakalenterista löytyy monenlaisia virtuaalitapahtumia mm. Tuusulasta, Järvenpäästä ja muualta Suomesta.

CoronaCabaree

Tukikonserttisarja tapahtuma-alan toimijoille. Tarjoilla ohjelmaa lapsille ja aikuisille viiden viikonlopun ajan, alkaen 16.5.2020 

 

 

 

 

 


Päivitetty 01.07.2020 klo 10:07