Palauttaminen

Kirjasto palvelee vielä rajoitetusti. Lainojen palautus ja varausten nouto on mahdollista ja kirjastossa voi myös olla pidempään. Omatoimikirjasto on toistaiseksi poissa käytöstä.

Palauta lainat viimeistään eräpäivänä kirjaston aukioloaikana. Keravan kirjastossa ei ole palautusluukkua. Aineistoa voi palauttaa myös omatoimikirjastossa(toistaiseksi pois käytöstä). Lisätietoja omatoimikirjastosta.

Kirkes-verkkokirjastossa voit tilata sähköpostiisi muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Tähän tarvitset asiakastunnuksen ja pin-koodin. Asiakastunnus näkyy omassa kirjastokortissa. Pin-koodin saat henkilökohtaisesti kirjastosta.

Palautuskehotus.
Jos lainasi on myöhässä, kirjasto lähettää sinulle palautuskehotuksen. Palautuskehotuksessa pyydetään sinua palauttamaan lainasi mahdollisimman pian. Palautuskehotus maksaa yhden euron. Se peritään sekä lasten- että aikuisten aineistosta.

Varatusta aineistosta, kaukolainoista ja pikalainoista palautuskehotus lähetetään heti eräpäivän jälkeen. Muutoin ensimmäinen palautuskehotus lähetetään kahden viikon kuluttua eräpäivästä, toinen kehotus neljän viikon kuluttua ja lasku seitsemän viikon kuluttua eräpäivästä.

Alle 15-vuotiaiden lainoista lähtee ensimmäinen palautuskehotus lainaajalle. Mahdollinen toinen kehotus lähetetään lainojen takaajalle (huoltajalle).

Lainausoikeus keskeytyy
- toisen palautuskehotuksen jälkeen
- kun velkasaldosi on 20 euroa tai enemmän
Keskeytys koskee myös Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan kirjastoja.

Myöhästymis​- ja varausmaksut kertyvät automaattisesti kirjastokorttisi tietoihin.

Palauttaminen Kirkes-kimpan muihin kirjastoihin.
Toisesta Kirkes-kimpan kirjastosta lainatun aineiston voi palauttaa ilman kuljetusmaksuja Järvenpään, Keravan, Mäntsälän tai Tuusulan kirjastoihin.

Päivitetty 10.06.2021 klo 15:50