Aineiston varaaminen

​​Voit tehdä lainassa olevasta aineistosta varauksia. Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata.

Varauksen tekoon Kirkes-verkkokirjastossa tarvitset asiakastunnuksen (kirjastokortin numero) ja pin-koodin. Pin-koodin saat asioimalla henkilökohtaisesti kirjastossa, tietoturvasyistä sitä ei luovuteta puhelimitse tai sähköpostilla. Myös uusi pin-koodi unohtuneen tilalle täytyy päivittää henkilökohtaisesti kirjastossa.

Voit tehdä varauksen

  • henkilökohtaisesti kirjastossa tai
  • puhelimitse kirjaston aukioloaikoina numerossa 040 318 2580

Varauksen voi tehdä pelkästään Keravan kirjaston aineistoon tai koko Kirkes-kirjastoverkon aineistoon. Varauksia voi olla yhtä aikaa korkeintaan 50.


Paikallisvaraus

Varaus on maksuton, kun se kohdistuu paikallisvarauksena vain Keravan kirjaston kokoelmaan ja noutopaikkana on Keravan kirjasto*. Noutamattomasta varauksesta peritään 1,50 euron maksu sekä lasten että aikuisten aineiston osalta.

* Varaus on maksuton aina, kun se kohdistuu yhteen varauskokoelmaan ja noudetaan kyseisen varauskokoelman kirjastosta. Kirkes-kirjastojen varauskokoelmat ovat: Keravan kokoelma; Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan yhteinen varauskokoelma (nouto Järvenpään, Mäntsälän tai Tuusulan kirjastoista).


Seutuvaraus

Koko Kirkes-kirjastoverkon aineistoon kohdistuvan seutuvarauksen hinta sekä lasten että aikuisten aineiston osalta on 1,50 euroa.

Sekä noutamattoman varauksen että seutuvarauksen maksut kirjautuvat kortillesi, ja ne voi maksaa aineistoa noudettaessa tai myöhemmin.

Seutuvarausmaksu poistuu 1.3.2022 alkaen

Keravan kirjasto liittyy muiden Kirkes-kirjastojen yhteiseen varauskokoelmaan 1.3. alkaen. Seutuvarausmaksusta luovutaan, ja kirjoja ja muuta varattavaa aineistoa voi tilata mistä tahansa Kirkes-kirjastosta toiseen Kirkes-kirjastoon maksutta.  Jo tehdyt seutuvaraukset pysyvät voimassa, mutta niistä ei enää 1.3. jälkeen peritä maksua.

Varausten itsepalvelunouto

Itsepalveluna  noudettavat varaukset ovat Uutistorin varaushyllyssä asiakkaan henkilökohtaisen numerokoodin mukaisessa järjestyksessä. 

Asiakas saa koodin noutoilmoituksen mukana, mutta sen saa pyydettäessä myös henkilökunnalta. Numero ei vaihdu, vaan kaikkiin asiakkaan varauksiin tulostuu sama varausnumero.

Varausnumeron käyttö takaa asiakkaan yksityisyydensuojan, sillä varaushylly on kaikkien asiakkaiden ulottuvilla.

Varatun aineiston voi lainata lainausautomaatilla tai kirjaston asiakaspalvelussa. 

Varauksia voi noutaa ja lainata Uutistorin omatoimikirjastosta myös sulkemisajan jälkeen. Itsepalveluaikana varaukset on aina lainattava Uutistorin automaatilla.

Päivitetty 01.03.2022 klo 12:18