Aineiston varaaminen

​​Jos haluat varata aineistoa verkkokirjaston kautta, kirjaudu ensin sisään verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla / PIN-koodilla. Tunnusluvun / PIN-koodin saat kirjastosta kuvallisen henkilöllisyystodistuksen esittämällä.

Näin teet varauksen

  • Hae haluamasi teos verkkokirjastosta.
  • Klikkaa Varaa teos -painiketta ja valitse mistä kirjastosta haluat noutaa teoksen.
  • Lähetä varauspyyntö.
  • Saat kirjastolta noutoilmoituksen, kun teos on noudettavissa.

Omat varaukset voi jäädyttää (lukita) esimerkiksi lomien tai muiden poissaolojen ajaksi.

Varaukset ovat maksuttomia koko Kirkes-kokoelmasta, mutta noutamatta jääneestä varauksesta peritään 1,50 € maksu. Noutamattoman varauksen maksu peritään myös lasten ja nuorten aineistosta.

Ratamo-varaus

Kirkes-kirjastoilla ja Ratamo-kirjastoilla (Hausjärven, Hyvinkään, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastot) on sopimus, joka tarjoaa näiden kirjastojen asiakkaille mahdollisuuden varata aineistoa kaukolainaa edullisemmin. Ratamo-varaus maksaa 2 € / laina. Voit tehdä Ratamo-varauksen kirjastossa.

Varausten itsepalvelunouto

Itsepalveluna  noudettavat varaukset ovat Uutistorin varaushyllyssä asiakkaan henkilökohtaisen numerokoodin mukaisessa järjestyksessä. 

Asiakas saa koodin noutoilmoituksen mukana, mutta sen saa pyydettäessä myös henkilökunnalta. Numero ei vaihdu, vaan kaikkiin asiakkaan varauksiin tulostuu sama varausnumero.

Varausnumeron käyttö takaa asiakkaan yksityisyydensuojan, sillä varaushylly on kaikkien asiakkaiden ulottuvilla.

Varatun aineiston voi lainata lainausautomaatilla tai kirjaston asiakaspalvelussa. 

Varauksia voi noutaa ja lainata Uutistorin omatoimikirjastosta myös sulkemisajan jälkeen. Itsepalveluaikana varaukset on aina lainattava Uutistorin automaatilla.

Päivitetty 15.06.2022 klo 12:03