Aineiston varaaminen

​​Voit tehdä lainassa olevasta aineistosta varauksia. Myös hyllyssä olevaa aineistoa voi varata.

Varauksen tekoon Kirkes-verkkokirjastossa tarvitset asiakastunnuksen (kirjastokortin numero) ja pin-koodin. Pin-koodin saat asioimalla henkilökohtaisesti kirjastossa, tietoturvasyistä sitä ei luovuteta puhelimitse tai sähköpostilla. Myös uusi pin-koodi unohtuneen tilalle täytyy päivittää henkilökohtaisesti kirjastossa.

Voit tehdä varauksen

  • henkilökohtaisesti kirjastossa tai
  • puhelimitse kirjaston aukioloaikoina numerossa 040 318 2580

Varauksen voi tehdä pelkästään Keravan kirjaston aineistoon tai koko Kirkes-kirjastoverkon aineistoon. Varauksia voi olla yhtä aikaa korkeintaan 50.


Paikallisvaraus

Varaus on maksuton, kun se kohdistuu paikallisvarauksena vain Keravan kirjaston kokoelmaan ja noutopaikkana on Keravan kirjasto*. Noutamattomasta varauksesta peritään 1,50 euron maksu sekä lasten että aikuisten aineiston osalta.

* Varaus on maksuton aina, kun se kohdistuu yhteen varauskokoelmaan ja noudetaan kyseisen varauskokoelman kirjastosta. Kirkes-kirjastojen varauskokoelmat ovat: Keravan kokoelma; Järvenpään, Mäntsälän ja Tuusulan yhteinen varauskokoelma (nouto Järvenpään, Mäntsälän tai Tuusulan kirjastoista).


Seutuvaraus

Koko Kirkes-kirjastoverkon aineistoon kohdistuvan seutuvarauksen hinta sekä lasten että aikuisten aineiston osalta on 1,50 euroa.

Sekä noutamattoman varauksen että seutuvarauksen maksut kirjautuvat kortillesi, ja ne voi maksaa aineistoa noudettaessa tai myöhemmin.

Varausten itsepalvelunouto

Itsepalveluna noudettavat varaukset on noudettavissa hyllystä asiakkaan henkilökohtaisen numerokoodin mukaan. Asiakas saa koodin noutoilmoituksen mukana, mutta sen saa pyydettäessä myös henkilökunnalta. Numero ei vaihdu, vaan kaikkiin asiakkaan varauksiin tulostuu jatkossakin sama varausnumero.

Varausnumeron käyttö takaa asiakkaan yksityisyydensuojan, sillä varaushylly on kaikkien asiakkaiden ulottuvilla.

Varatun aineiston voi lainata lainausautomaatilla tai kirjaston asiakaspalvelussa. 

Varausten itsepalvelunouto mahdollistaa varausten noudon myös Uutistorin omatoimikirjastosta sulkemisajan jälkeen. Tästä poikkeuksena elokuvat, konsolipelit cd-levyt ja äänikirjat ovat noudettavissa vain kirjaston palveluaikoina.

Päivitetty 27.10.2020 klo 15:55