Lehdet


Sanoma- ja aikakauslehtiä kirjastoon tulee kirjastoon noin 300 nimekettä.

Sanomalehdet ja aikakauslehdet sijaitsevat katutason Uutistorilla, lasten- sekä nuorten lehdet ovat lastenosastolla.

Uusin numero on luettavissa kirjastossa ja vanhempia numeroita voi lainata tai varata.

Kirjasto tarjoaa aikakaus- ja sanomalehtiä myös sähköisesti.

eMagz - sähköisiä aikakauslehtiä etäkäyttönä

eMagz on palvelu, jossa voi lukea sähköisiä aikakauslehtiä omalla laitteella missä vain. Palvelu löytyy osoitteesta kirkes.emagz.fi.   Palveluun kirjaudutaan sisään Kirkes-kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

EMagz-palvelussa on luettavissa yli kaksikymmentä kotimaista aikakauslehteä näköisversioina, muun muassa Anna, Kotiliesi, Meidän Mökki, Seura, Suomen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma. Lehtien arkisto on käytettävissä vuoden ajan. 

Yhdellä lehdellä voi olla yhtä aikaa 1–3 lukijaa, määrä vaihtelee lehdittäin. Jos lehti ei ole vapaana, kannattaa yrittää hetken kuluttua uudestaan. 


ePress - san​​omalehtiä sähköisesti​​​ kirjastossa

Uutistorilla on käytettävissä sähköinen lehtipalvelu ePress.

ePress sisältää kotimaisten paikallis- ja maakuntalehtien tuoreet näköispainokset. Mukana ovat myös isoimmat lehdet kuten mm. Helsingin Sanomat, Aamulehti, Lapin Kansa ja Hufvudstadsbladet sekä paikallislehdistä esim. Keski-Uusimaa. Lisäksi arkiston kautta on mahdollista lukea vanhempia numeroita 12 kuukauden ajalta.  Näköislehtien sivuja voi myös tulostaa.

Lehtiä voi lukea Uutistorilla isolta ePress-näytöltä sekä eBooking-asiakaskoneilta.

eBooking-koneille kirjaudutaan Kirkes-kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lehtien lukemiseen  Epress-näytöltä ei tarvita tunnuksia.


Päivitetty 24.02.2020 klo 14:49