Ajankohtaista

Häiriöitä omatoimikirjastoon kirjautumisesssa

Kaupungin tietoliikenneverkossa tehdään huoltotöitä torstaina 8.12. klo 20 alkaen. Tämä voi aiheuttaa katkoksia internet-yhteyksiin sekä omatoimikirjastoon kirjautumisessa torstai-iltana ja perjantai-aamuna. Pahoittelemme mahdollisia häiriöitä.

Omia lainoja voi uusia ja aineistoa varata Kirkes-verkkokirjastossa.

Digitukea tarjolla

Keravan kirjastossa on tarjolla apua mobiililaitteiden ja kannettavien tietokoneiden sekä erilaisten digipalvelujen käyttöön. Opastajina toimivat Keudan opiskelijat.

Digitukea saa nonstoppina ilman ajanvarausta tai tukeen voi varata ajan.

Opastajat ovat pääsääntöisesti paikalla maanantaista tiistaihin klo 10-19 ja keskiviikosta lauantaihin klo 10-15.

Viikko 43 (24.-28.10.) on tästä poikkeus. Silloin opastajat tavoittaa maanantaina ja tiistaina klo 12-18 ja keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 12-16.

Myös Enter ry tarjoaa kirjaston tiloissa maksutonta digitukea ikäihmisille. Enterin digiavusta löydät lisätietoa tapahtumakalenterista. 


Maskin käyttö perustuu omaehtoisuuteen

Keravan kaupunki luopuu yleisestä väestön maskisuosituksesta. Maskin käyttö Keravan kirjastossa perustuu omaehtoisuuteen 20.4.2022 alkaen.  Lue lisää kaupungin tiedotteesta tästä.

Vaikka maskien yleisestä käyttösuosituksesta luovutaan, suositellaan maskin käyttöä edelleen tietyissä tilanteissa.

Maskia käyttämällä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Huomioi tämä, kun asioit kirjastossa

Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kirjastotilassa on turvallisuuteen liittyvää ohjeistusta ja asiasta muistutetaan myös kuulutuksin.

  • Muista pitää riittävä turvaväli.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja suojaa kasvosi kun yskit tai aivastat.
  • Älä tule kirjastoon flunssaoireisena.


Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita - tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin.

Ellibs - E-kirjoja ja e-äänikirjoja lapsille ja aikuisille, sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Myös älylaitteelle ladattava sovellus.

Viddla.fi - Elokuvien suoratoistopalvelu. Voit katsoa neljä elokuvaa kuukaudessa.

Emagz - Aikakauslehtien näköispainoksia etäkäyttöisenä.

Rockway - Kotimainen soiton- ja laulunopetuspalvelu.

Naxos Music Library - Musiikin suoratoistopalvelu.

Naxos Video Library - Musiikkivideoiden suoratoistopalvelu. Klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja ja dokumentteja.


Elämyksiä etänä!


Keravan kirjaston ja kulttuuripalveluiden tapahtumia voi 
seurata myös verkossa. Suurin osa kirjailijailloista ja konserteista striimataan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle, josta ne löytyvät sieltä tapahtuman jälkeen myös tallenteina.

Klikkaa itsesi mukaan Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle.

kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanava

Lukuvinkkejä ja kirjaston arkea

Sulkuaikana jaoimme lukuvinkkejä ja tietoa kirjaston toiminnasta myös sosiaalisen median kanavissa. Videoita löytyy tallenteina Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. YouTube-kanavalla on luettuja tekstinäytteitä kaunokirjallisuuden klassikoista. Tilillä esitellään myös kirjaston arjen työtä ja vinkataan aineistoa. 

Seuraa toimintaamme myös Facebookissa ja Instagramissa.


Kirjaston yhteystiedot:

Puh. 040 318 2580
Sähköposti: kirjasto(a)kerava.fi

 

 

Itsenäisyyspäivä muuttaa kirjaston aukioloaikoja - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/itsenäisyyspäivä-muuttaa-kirjaston-aukioloaikojaItsenäisyyspäivä muuttaa kirjaston aukioloaikoja - Keravan Kaupunki​Itsenäisyyspäivä muuttaa hieman kirjaston aukioloaikoja. Maanantaina 5.12. kirjasto on avoinna klo 8-18. Itsenäisyyspäivänä 6.12. kirjasto on suljettu.30.11.2022 6:00:00<img alt="Keravan kirjastotalo, jonka etualalla jouluvaloja" src="/palvelut/PublishingImages/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/Kirjaston ulkokuvat/IMG_0070.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Kirjasto suljettu perjantaina 18.11. - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/kirjastosuljettu_marrask2022Kirjasto suljettu perjantaina 18.11. - Keravan Kaupunki​Kirjasto on suljettu perjantaina 18.11. henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi.14.11.2022 13:40:00<img alt="" src="/palvelut/PublishingImages/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/Kirjaston ulkokuvat/fVesiallasLippu.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Kirjasto suljettu pyhäinpäivänä - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/pyhainpaiva2022Kirjasto suljettu pyhäinpäivänä - Keravan KaupunkiKirjasto on suljettu pyhäinpäivänä, lauantaina 5.11.2022. Omatoimikirjasto on avoinna joka päivä klo 6 - 22.2.11.2022 14:00:00<img alt="" src="/palvelut/PublishingImages/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/Kirjaston ulkokuvat/P1010925.JPG?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Osallistu Peliviikon Battle Sheep -lautapeliturnaukseen - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/battlesheep22Osallistu Peliviikon Battle Sheep -lautapeliturnaukseen - Keravan Kaupunki​Pelikasvatuksen ja pelikulttuurin teemaviikkoa vietetään 7. – 13.11. Keravan kirjastossa peliviikolla voi monien muiden tapahtumien lisäksi osallistua Uudenmaan kirjastojen Battle Sheep -turnaukseen maanantaina 7.11. klo 18.2.11.2022 11:20:00<img alt="" src="/palvelut/PublishingImages/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/ajankohtaista/peliviikko2022_169.png?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">


 

  


 

Päivitetty 08.12.2022 klo 16:21