Ajankohtaista

Tilamme uudistuvat - osallistu asiakaskyselyyn!

Mitä haluaisit kahteen huoneeseen, jotka sijaitsevat kirjaston 2. kerroksessa?

Näet huoneet tästä videosta.
Asiakaskäyttöön on tulossa kaksi 8 neliön huonetta. Kaipaamme nyt sinun mielipidettäsi siitä, mihin tiloja voisi käyttää ja mitä niissä tulisi olla, esim. huonekalut, laitteet yms. Vastaa kyselyyn täällä. Halutessasi voit osallistua kirjakaupan lahjakortin arvontaan.

Maskin käyttö perustuu omaehtoisuuteen

Keravan kaupunki luopuu yleisestä väestön maskisuosituksesta. Maskin käyttö Keravan kirjastossa perustuu omaehtoisuuteen 20.4.2022 alkaen.  Lue lisää kaupungin tiedotteesta tästä.

Vaikka maskien yleisestä käyttösuosituksesta luovutaan, suositellaan maskin käyttöä edelleen tietyissä tilanteissa.

Maskia käyttämällä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Seutuvarausmaksu poistuu 

Keravan kirjasto liittyy muiden Kirkes-kirjastojen yhteiseen varauskokoelmaan 1.3.2022 alkaen. Seutuvarausmaksusta luovutaan, ja kirjoja ja muuta varattavaa aineistoa voi tilata mistä tahansa Kirkes-kirjastosta toiseen Kirkes-kirjastoon maksutta. 

Jo tehdyt seutuvaraukset pysyvät voimassa, mutta niistä ei enää 1.3. jälkeen peritä maksua. 

Noutamatta jätetyistä varauksista peritään edelleen 1,50e maksu. 

Kun jatkossa teet varauksen aineistoon, jota ei ole varaushetkellä Keravan kirjastossa, varaus lähtee tulemaan sinulle jostain toisesta Kirkes-kirjastosta. Voit palauttaa toisesta Kirkes-kirjastosta tilatun aineiston normaalisti Keravalle.

Huomioi tämä, kun asioit kirjastossa

Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kirjastotilassa on turvallisuuteen liittyvää ohjeistusta ja asiasta muistutetaan myös kuulutuksin.

  • Muista pitää riittävä turvaväli.
  • Huolehdi käsihygieniasta ja suojaa kasvosi kun yskit tai aivastat.
  • Älä tule kirjastoon flunssaoireisena.


Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita - tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin.

Ellibs - E-kirjoja ja e-äänikirjoja lapsille ja aikuisille, sekä tieto- että kaunokirjallisuutta. Myös älylaitteelle ladattava sovellus.

Viddla.fi - Elokuvien suoratoistopalvelu. Voit katsoa neljä elokuvaa kuukaudessa.

Emagz - Aikakauslehtien näköispainoksia etäkäyttöisenä.

Rockway - Kotimainen soiton- ja laulunopetuspalvelu.

Naxos Music Library - Musiikin suoratoistopalvelu.

Naxos Video Library - Musiikkivideoiden suoratoistopalvelu. Klassisen musiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konsertteja ja dokumentteja.


Elämyksiä etänä!


Keravan kirjaston ja kulttuuripalveluiden tapahtumia voi 
seurata myös verkossa. Suurin osa kirjailijailloista ja konserteista striimataan kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle, josta ne löytyvät sieltä tapahtuman jälkeen myös tallenteina.

Klikkaa itsesi mukaan Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalle.

kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanava

Lukuvinkkejä ja kirjaston arkea

Sulkuaikana jaoimme lukuvinkkejä ja tietoa kirjaston toiminnasta myös sosiaalisen median kanavissa. Videoita löytyy tallenteina Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden YouTube-kanavalla. YouTube-kanavalla on luettuja tekstinäytteitä kaunokirjallisuuden klassikoista. Tilillä esitellään myös kirjaston arjen työtä ja vinkataan aineistoa. 

Seuraa toimintaamme myös Facebookissa ja Instagramissa.


Kirjaston yhteystiedot:

Puh. 040 318 2580
Sähköposti: kirjasto(a)kerava.fi

 

 

Poistomyynti kirjastossa 4.7.-23.7. - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/poistomyynti-kirjastossaPoistomyynti kirjastossa 4.7.-23.7. - Keravan KaupunkiKeravan kirjaston Pentinkulma-salissa myydään kokoelmasta poistettuja kirjoja, cd-levyjä ja dvd-elokuvia 4.7.-23.7. Myynnissä on tietokirjoja ja kaunokirjallisuutta lasten ja aikuisten osastoilta sekä cd-levyjä ja dvd-elokuvia.29.6.2022 9:15:00<img alt="" src="/PublishingImages/Kirjasto, kulttuuri ja museot/Kirjaston tapahtumat/Tapahtumat2020/Tapahtumat_syksy2020/PoistomyyntiKuvaPixabay.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Vastaa ja vaikuta kirjaston tiloihin - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/vastaa-ja-vaikuta-kirjaston-tiloihinVastaa ja vaikuta kirjaston tiloihin - Keravan Kaupunki​Mitä haluaisit kahteen huoneeseen, jotka sijaitsevat kirjaston 2. kerroksessa?10.6.2022 6:00:00<img alt="Kirjaston pientila" src="/palvelut/PublishingImages/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/Kirjaston tilat/20220610_110442.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Kirjasto siirtyy kesän aukioloaikoihin maanantaina 6.6. - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/kirjasto_kesan2022_aukiolotKirjasto siirtyy kesän aukioloaikoihin maanantaina 6.6. - Keravan Kaupunki​Kirjasto siirtyy kesän aukioloaikoihin maanantaina 6.6.1.6.2022 9:00:00<img alt="Kirjahyllyjä" src="/palvelut/PublishingImages/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/Kirjaston tilat/kirjahyllyt.JPG?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Helatorstai muuttaa kirjaston aukioloaikoja - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/helatorstai-muuttaa-kirjaston-aukioloaikojaHelatorstai muuttaa kirjaston aukioloaikoja - Keravan KaupunkiKeskiviikkona 25.5. kirjasto on avoinna klo 8 - 18. Helatorstaina kirjasto on suljettu.24.5.2022 10:00:00<img alt="Kirjahyllyjä" src="/palvelut/PublishingImages/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/Kirjaston tilat/Kuva 013.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">


 

  


 

Päivitetty 02.06.2022 klo 10:13