Leikkikoulut

​​​​​Kerhopäivä2.jpg​​​​​​Leikkikoulutoiminta on maksullista 2–5-vuotiaille lapsille suunnattua toimintaa, joka pohjautuu varhaiskasvatuksen tavoitteisiin. Leikkikoulutoimintaa järjestetään kolmen tunnin jaksoissa aamu- ja iltapäivisin. Asiakasmaksu määräytyy lapsen viikoittaisen osallistumismäärän perusteella:

  • 2 kertaa viikossa = 25 euroa/kk
  • 4 kertaa viikossa = 35 euroa/kk

​​​Leikkikouluun osallistuminen ei vaikuta kotihoidon tukeen tai kotihoidon tuen kuntalisään. 

Leikkikoulutoiminnasta vastaa kasvatusalan koulutuksen saanut henkilöstö. Leikkikoulut toimivat yleensä aamupäivisin klo 8:30–12 välillä ja iltapäivisin klo 12:30–16 välillä.
 

Toimipisteet lukuvuonna 2019–2020

Leikkikoulujen toteutuminen perustuu vuosittaisiin hakijamääriin.

Untolan toimintakeskuksessa Haltiakuusen suojassa seisoo pikkuinen, soma tupa. Tuvassa lauluun, leikkiin ja nauruun on lapsilla aina lupa. Osoite on Nyyrikinkuja 7. Lisätietoja p. 040 318 2568.

Keravanjoen päiväkodin leikkikoulu, Satujoki, toimii päiväkodin tiloissa. Satujoella leikissä painotetaan vuorovaikutustaitoja, kaverisuhteita, osallisuutta sekä leikin rikastamista. Satujoella liikutaan ja ulkoillaan päivittäin. Osoite on Rintalantie 3 (Jaakkolan koulun piha). Lisätietoja p. 040 318 2830.

Virrenkulman päiväkodin yhteydessä toimivassa luontoleikkikoulussa lasten luontosuhde vahvistuu. Tutkiminen, yhdessä leikkiminen, majojen rakentaminen ja kiipeily ovat toiminnassa näkyvällä sijalla. Luontoleikkikoulussa lapset eivät jää mistään paitsi, vaan saavat toiminnalleen erilaisen ympäristön: auringon paistetta, sateen ropinaa, jääpuikoista sulavia vesipisaroita ja lintujen laulua. Toiminta on Virrenkulman päiväkodin lähiympäristössä. Lisätietoja p. 040 318 3036Toimintakaudella 2019-2020 Virrenkulman päiväkodin luontoleikkikoulu ei ole toiminnassa.


Hakeminen

Haku syksyllä 2019 alkaviin avoimen varhaiskasvatustoiminnan leikkikouluihin on auki 5.–30.4.2019. Huomioithan, että leikkikoulupaikkaa täytyy hakea joka vuosi uudestaan. Leikkikouluun haetaan sähköisellä hakemuksella varhaiskasvatuksen verkkopalvelu Hakuhelmessä. Leikkikoulupäätökset lähetetään perheille 30.6.2019 mennessä.

Hakemustietoja käsitellään Keravan kaupungin ja Keravan seurakunnan kesken. Paikan voi saada vain yhdestä toimipisteestä.
 

Pihaparkkitoiminta

Pihaparkkitoiminta Untolan toimintakeskuksessa on tarkoitettu 2–5 vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille. Toiminta on perheille maksutonta, kotihoitoa tukevaa palvelua. Parkin toiminnasta vastaa Untolan henkilökunta. 

Pihaparkkitoimintaa järjestetään perjantaisin (ei loma-aikoina). Parkki toimii Untolan toimintakeskuksen pihalla klo 9–11 välisenä aikana, kuitenkin siten, että jokaisen lapsen hoitoaika on enintään kaksi tuntia. 

Pihaparkkiin tulee ilmoittautua etukäteen soittamalla ohjaajille (puh. 040 318 2568).

Päivitetty 09.08.2019 klo 12:05