Oman äidinkielen opetus

<<​Takaisin

​​Maahanmuuttajataustaiset oppilaat voivat saada oman äidinkielen opetusta, jos  opetusta on päätetty järjestää kyseisessä äidinkielessä ja jos tarvittava määrä oppilaita ilmoittautuu opetukseen. Tällä hetkellä voimassa oleva aloitusryhmäkoko on 10 oppilasta.

Maahanmuuttajien äidinkielen ja vieraan kielen ylläpito-opetukseen osallistuminen on vapaaehtoista, mutta ryhmään ilmoittautumisen jälkeen oppilaalta edellytetään säännöllistä osallistumista oppitunneille.

Opetusta on kaksi oppituntia viikossa. Opetus tapahtuu aamuisin ennen koulutuntien alkua tai iltapäivisin koulutuntien jälkeen. Opetus on oppilaalle maksutonta. Huoltaja vastaa mahdollisista kuljetuksista ja matkakustannuksista.

Suomalaiset paluumuuttajaoppilaat ja ulkomailta adoptoidut lapset voivat osallistua maahanmuuttajien äidinkielen opetuksen ryhmiin ylläpitääkseen ulkomailla opittua vieraan kielen taitoaan.

Lukuvuonna 2019-2020 oman äidinkielen opetusta järjestetään seuraavissa kielissä: albania, englanti, saksa, thai, turkki, venäjä ja viro. 

Päivitetty 15.01.2020 klo 11:15