Katuvalaistus

​​​Katuvalojen ylläpidosta, parantamisesta ja uusimisesta huolehtii tien omistaja eli katuverkolla kunta.

Keravalla katuvalojen palveluntuottajana toimii Eltel Networks Oy. Tehdyn sopimuksen mukaan palveluntuottaja vastaa katuvalaistuksen kunnossapidosta ja siihen liittyvästä vikapäivystyksestä.

Katuvalot on ryhmitelty alueittain tietyn kokoisiksi katuvalopiireiksi. Kullakin piirillä on oma katuvalokeskuksensa, josta löytyvät piiriä koskevat ohjaustiedot. Ohjaustietojen mukaan lamput syttyvät ja sammuvat keskitetyn hämäräkytkimen ohjaamina.

Joskus katuvalot palavat keskellä päivää. Tämä tarkoittaa yleensä sitä että piirin alueella ollaan tekemässä huolto- ja korjaustöitä. Koko alueen lamput kytketään tällöin päälle, jotta nähtäisiin mitkä lamput ovat palaneet loppuun. Huoltokierros tehdään 3 kertaa vuodessa. Tällöin vaihdetaan kaikki kuolleet lamput. Huoltokierroksen ulkopuolisella ajalla kolme peräkkäistä pimeää lamppua käydään vaihtamassa mutta erilliskäynnein yksittäisiä lampun vaihtoja ei tehdä. 
​Yleensä useampi pimeä lamppu samalla alueella tarkoittaa kaapeli- tai sulakevikaa. 


Sopimusteknisistä syistä syksyn 2017 ensimmäinen huoltokierros päästään aloittamaan näillä näkymin vasta 23.10. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Päivitetty 04.01.2018 klo 11:37