Nähtävillä olevat katusuunnitelmat ja -hankkeet

Katusuunnitelmien ja -hankkeiden nähtävilläolo ilmoitetaan kuuluttamalla Keski-Uusimaa Viikko -lehdessä. Kaupungin verkkosivujen lisäksi suunnitelmiin ja hankkeisiin voi tutustua myös Keravan kaupungin asiointipisteessä (Kultasepänkatu 7), joka on auki ma-to klo 8-17.30 ja pe klo 8-12. Nähtävillä olevat suunnitelmat ja hankkeet löytyvät asiointipisteen ilmoitustaululta.


Mahdolliset kirjalliset muistutukset suunnitelmista ja hankkeista tulee toimittaa nähtävilläolon viimeisen päivään klo 15.45 mennessä joko sähköpostitse kaupunkitekniikka@kerava.fi tai osoitteeseen Keravan kaupunkitekniikka, PL 123, 04201 Kerava. 


Taimikadun, Taimipolun ja Taimikadun pysäköintialueen katusuunnitelmaehdotus

Taimikadun, Taimipolun ja Taimikadun pysäköintialueen katusuunnitelma on laadittu Kanniston päiväkodin kaavahankkeen myötä parantamaan alueen liikenneturvallisuutta.


Viisi metriä leveän Taimikadun pohjoispuolella on noin 3 metriä leveä viherkaista ja 3,5 metriä leveä kevyen liikenteen väylä. Taimikadun varressa on viisi saattoliikennepaikkaa ja kadun päässä kääntöpaikka. Katu ja kevytväylä päällystetään asfaltilla ja saattoliikennepaikat nurmikivellä. Kadun ja kevytväylän välissä olevalle viherkaistalle istutetaan mahdollisuuksien mukaan puita ja muuta kasvillisuutta.


Taimipolku on jalankulkijoille ja pyöräilijöille varattu katu, joka säilyy lähes ennallaan. Kadun pohjoispuolelle tehdään matala painanne ohjaamaan pintavesiä. Lisäksi kadun varteen asennetaan uusia hulevesikaivoja.


Taimikadun asfaltoitavalla pysäköintialueella on 45 autopaikkaa ja 2 liikkumisesteisille tarkoitettua paikkaa. 


Nähtävillä 22.12.2021-10.1.2022.


Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen.Keinukalliontien katusuunnitelmaehdotus välillä hiihtosilta-maantie 148 (Keravantie)

Keinukalliontien katusuunnitelmaehdotuksen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta alueelle rakentuvaa monitoimihallia varten.


Keinukalliontien ajorataa levennetään Keravantien (maantien 148) risteyksessä, jotta risteysalueelle voidaan lisätä uusia ryhmityskaistoja ja tehdä risteyksestä molempiin suuntiin kaksikaistainen. Samalla risteysalueen suojatiejärjestelyitä muutetaan.


Keinukalliontien varrella on linja-autojen odotustila ja molemmille puolille katua on linja-autopysäkit. Monitoimihallin puoleinen pysäkki toteutetaan pysäkkitaskuna, jolta järjestetään jalankulkuyhteys hallin suuntaan. Vastapuolen pysäkki on jättöpysäkki, joka toteutetaan ajoratapysäkkinä olemassa olevien kevyen liikenteen väylien yhteyteen.


Nähtävillä 22.12.2021-10.1.2022.


Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen.

Päivitetty 16.12.2021 klo 11:21