Joukkoliikenne

Keravan rautatieasemalla liikennöivät lähijunat tunnuksilla D, K, R, T ja Z. Savion asemalla liikennöivät lähijunat tunnuksilla K ja T. Junien aikataulut ja pysähtymisasemat löytyvät Reittioppaasta. Lähijunissa käytetään HSL:n lipputuotteita.


Junaliikennettä täydentää bussiliikenne, joka palvelee liikkumista Keravan asuinalueilta keskustaan ja asemalle sekä tarjoaa yhteydet Sipooseen ja Tuusulaan. Kaikki bussilinjat kulkevat Keravan aseman kautta ja bussien lähtö- ja saapumisajat on pyritty sovittamaan yhteen junaliikenteen ja koulujen alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. HSL-alueen sisällä kaikkien joukkoliikennevälineiden aikataulut ja reitit löytyvät Reittioppaasta


Rautatieasema, bussiterminaali ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa palveluiden vieressä. Kerava kuuluu HSL:n D-alueeseen. HSL:n A-D-alueisiin kuuluvat Keravan lisäksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio ja Tuusula. 


Bussi- ja lähijunaliikenteestä vastaa HSL. Joukkoliikennettä koskevaa palautetta voi antaa HSL:n verkkosivuilta löytyvän palautejärjestelmän kautta.

 

Liput

HSL-alueella joukkoliikenteessä matkustaminen on helpointa käyttäen matkakorttia tai HSL:n mobiilisovellusta. Keravalla matkakortin voi hankkia Sampolan asiointipisteestä, minkä jälkeen siihen voi ladata matkustamiseen oikeuttavaa kautta tai arvoa verkossa, HSL:n mobiilisovelluksessa tai lukuisissa matkakortin latauspisteissä


Kertalippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksesta, juna-aseman lippuautomaatista tai R-kioskilta. Kertalipun lisäksi voi ostaa vuorokausilipun tai kausilipun. Tutustu eri lippuvaihtoehtoihin ja niiden hintoihin. Kerava, Sipoo ja Tuusula muodostavat yhtenäisen HSL-alueen, jolloin Keravan sisäisellä D-vyöhykkeen lipulla voi matkustaa myös Sipoon ja Tuusulan alueella sekä junilla Järvenpäähän. Järvenpäätä lukuun ottamatta HSL-alueen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla käytetään junaliikenteessä VR:n lipputuotteita, joita voi ostaa VR:n verkkosivuilta tai VR:n lippuautomaateista Keravan rautatieasemalla.


Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinnin käyttö mahdollistaa omalla ajoneuvolla tehdyn matkan ja joukkoliikennematkan yhdistämisen yhdeksi matkaketjuksi. Keravan aseman välittömässä läheisyydessä on liityntäpysäköintipaikkoja henkilöautoille ja polkupyörille. Henkilöautojen paikkamäärä on rajallinen, minkä vuoksi kannattaa suosia liityntämatkoilla polkupyörää, kimppakyytiä tai bussia. Etsi kartalta lähimmät liityntäpysäköintipaikat.


asema.jpg

Päivitetty 21.07.2021 klo 11:12