Joukkoliikenne

asema.jpgKeravan joukkoliikenne palvelee kaikkia käyttäjäryhmiä paikallisissa ja seudullisissa liikkumistarpeissa. Joukkoliikenteen järjestää HSL lukuun ottamatta pitkämatkaisia lähijunia, joiden järjestämisestä vastaa liikenne- ja viestintäministeriö. Kaikkea joukkoliikennettä voi kuitenkin käyttää HSL:n lipputuotteilla.

Joukkoliikennettä koskeva palaute hsl.fi –sivuilta löytyvän palautejärjestelmän kautta.

Rautatieasema, bussiterminaali ja taksiasema sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa palveluiden vieressä. Kerava kuuluu HSL-alueeseen, jonka muut jäsenkunnat ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Siuntio ja Tuusula.

HSL:n järjestämää liikennettä koskevan palautteen voi antaa suoraan hsl.fi -sivuilta löytyvän palautejärjestelmän kautta.


 

Aikataulut ja reitit 

Keravan rautatieasemalla liikennöivät lähiliikennejunat tunnuksilla D, K, R, T ja Z. Junalähtöjä on arkipäivänä Helsingin suuntaan yhdeksän junaa tunnissa ja pohjoisen suuntaan kolme junaa tunnissa. Savion asemalla liikennöivät lähijunat tunnuksilla K ja T. Junien aikataulut ja pysähtymisasemat löytyvät HSL:n ja VR:n sivuilta.

Junaliikennettä täydentää bussiliikenne, joka palvelee liikkumista Keravan asuinalueilta keskustaan ja asemalle sekä tarjoaa yhteydet Sipooseen ja Tuusulaan. Kaikki bussilinjat kulkevat Keravan aseman kautta ja bussien lähtö- ja saapumisajat on pyritty sovittamaan yhteen junaliikenteen ja koulujen alkamis- ja päättymisaikojen kanssa. HSL -alueen sisällä kaikkien joukkoliikennevälineiden aikataulut ja reitit löytyvät HSL:n palveluista kuten Reittioppaasta. 


 

LiityntäpysäköintiKT_LJ_LIITYNTAPYSAKOINTI.jpg

Liityntäpysäköinnin käyttö mahdollistaa omalla ajoneuvolla tehdyn matkan ja joukkoliikennematkan yhdistämisen yhdeksi matkaketjuksi. Keravan aseman välittömässä läheisyydessä on liityntäpysäköintipaikkoja henkilöautoille ja polkupyörille. Henkilöautojen paikkamäärä on rajallinen, minkä vuoksi kannattaa suosia liityntämatkoilla polkupyörää, kimppakyytiä tai bussia.

Lisätietoa HSL:n liityntäpysäköintisivulta

 

 

Liput

HSL -alueella joukkoliikennevälineillä matkustaminen on helpointa käyttäen matkakorttia tai HSL:n mobiilisovellusta. Keravalla matkakortin voi hankkia Sampolan asiointipisteestä, minkä jälkeen siihen voi ladata matkustamiseen oikeuttavaa kautta tai arvoa lukuisista matkakortin latauspisteistä HSL -alueella. Kerava, Sipoo ja Tuusula muodostavat yhtenäisen HSL -vyöhykealueen, jolloin Keravan sisäisellä lipulla voi matkustaa myös Sipoon ja Tuusulan alueella sekä junilla Järvenpäähän. 

KT_LJ_HSL_MATKAKORTTI.jpgKeravan asiointipisteen aukioloajat:


maanantaista torstaihin  klo 8:00-17:30
perjantaisin  klo 8:00-12:00

arki- ja juhlapyhien aattoina (ma-to) klo 8:00-15:00

 

Asiointipisteen yhteystiedot: Sampolan palvelukeskus, Kultasepänkatu 7,              p. (09) 2949 2745, asiointipiste@kerava.fi

 

Kertalippuja voi ostaa linja-auton kuljettajalta ja juna-asemalta (R-kioskit/lippuautomaatti). Järvenpäätä lukuun ottamatta HSL -alueen ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla käytetään junaliikenteessä VR:n lipputuotteita, joita saa esimerkiksi VR:n lippuautomaateista Keravan rautatieasemalla. 

 

 

 

 

 

Päivitetty 14.08.2019 klo 15:36