Ruoka-ainevalinnat ruuanvalmistuksessa

Kaupungin ateriapalvelut valmistavat päiväkoti-, koulu-, hoitolaitos- ja kotihoidon ruuat pääsääntöisesti itse.


Ruoka-ainevalintojen periaatteet

  • Ruokalistojen ja -ohjeiden suunnittelun sekä ruuan valmistuksen ja elintarvikehankintojen pohjana käytetään eri ikäryhmien virallisia ruokailua, ruokaa ja ravitsemusta koskevia suosituksia.
  • Ruuanvalmistuksessa käytetään kotimaisia liha ja - jalosteita, poikkeuksena  teema- ja juhlapyhäpäivnä käytettävä lampaanliha. Kalatuotteet ovat MSC-sertifoituja .
  • Kasvisruokien ruoanvalmistuksessa käytetään ensisijaisesti kotimaista kasvisproteiinia( hernerouhe, härkäpapu, mifu, nyhtökaura) soijan sijasta
  • Kouluilla lisäkkeenä tarjotaan  kuoripäällistä perunaa ja kotimaisia viljatuotteita riisin sijaan.
  • Aamu- ja välipalapuurot sekä -vellit valmistetaan luomuhiutaleista ja -suurimoista.
  • Leivät ovat mahdollisimman kuitupitoisia ja vähän suolaa sisältäviä
  • Valmistetut ateriat eivät sisällä natriumglutamaattia eivätkä geenimanipuloituja ruoka-aineita.


Lue lisää ravitsemussuosituksista

Ateriapalvelut_Ruokakolmio.jpg

Päivitetty 26.03.2020 klo 13:19