Ruoka-ainevalinnat ruuanvalmistuksessa

Ateriapalvelut_Ruokakolmio.jpg

Valmistamme Keravan kaupungin ateriapalveluissa päiväkoti-, koulu-, hoitolaitos- ja kotihoidon ruuat pääsääntöisesti itse.

Ruoka-ainevalintojen periaatteet

  • Käytämme ruokalistojen ja -ohjeiden suunnittelun sekä ruuan valmistuksen ja elintarvikehankintojen pohjana eri ikäryhmien virallisia ruokailua, ruokaa ja ravitsemusta koskevia suosituksia.
  • Käytämme ruuanvalmistuksessa kotimaisia liha ja - jalosteita, poikkeuksena  teema- ja juhlapyhäpäivnä käytettävä lampaanliha. Kalatuotteet ovat MSC-sertifoituja .
  • Kasvisruokien ruoanvalmistuksessa käytämme ensisijaisesti kotimaista kasvisproteiinia( hernerouhe, härkäpapu, mifu, nyhtökaura) soijan sijasta
  • Kouluilla lisäkkeenä tarjotaan  kuoripäällistä perunaa ja kotimaisia viljatuotteita riisin sijaan.
  • Aamu- ja välipalapuurot sekä -vellit valmistamme luomuhiutaleista ja -suurimoista.
  • Leivät mahdollisimman kuitupitoisia ja vähän suolaa sisältäviä
  • Valmistamamme ateriat eivät sisällä natriumglutamaattia eivätkä geenimanipuloituja ruoka-aineita.



Lue lisää ravitsemussuosituksista

 

 

                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 07.05.2019 klo 07:56