Puistoruokailu

Koulujen kesälomien aikana kaupunki tarjoaa maksuttoman keitto- tai laatikkolounaan kaikille alle 16-vuotiaille keravalaisille lapsille ja nuorille. Vuonna 2022 puistoruokaa tarjoillaan 6.6.-29.7. Lounasta tarjotaan Ahjon, Kalevan ja Savion koulujen pihassa sekä keskustassa kirjaston edessä arkisin klo 12–12.30. Puistoruokaa ei ole tarjolla juhannusaattona 24.6.


Useimmiten tarjolla on keittoruokia, ja kaksi kertaa viikossa tarjolla on kasvisruokaa. Kaikki ruuat ovat laktoosittomia ja pähkinättömiä, mutta muita erityisruokavalioita ei huomioida. Tarkista päivän lounaan ruokalista. Ruokalistakierto on kolme viikkoa.  


Puistoruokailuun ei tarvitse ilmoittautua. Mukaan jokainen ruokailija tarvitsee oman lautasen, lusikan sekä vesimukin. Puistoruokailu sisältää pääruuan, ruokajuomaksi tarjolla on vettä. Tukevamman lounaasta saa, jos lounaaseen lisää mukaan vielä kotoa tuodun voileivän.


Puistoruokailun järjestämisessä huomioidaan koronatilanteen mukaiset ohjeistukset hygieniasta. Puistoruokailuun osallistuvien tulee muistaa hyvä käsihygienia, turvavälien noudattaminen ruokajonossa sekä ruokailu pienissä ryhmissä. Ruokailijoita myös ohjataan ja neuvotaan ruuanjakopaikoilla.


Päivitetty 23.06.2022 klo 13:47