Meille Keravan kaupungin ateriapalveluissa työskenteleville on kunnia-asia, että päiväkotilapset, oppilaat ja opiskelijat pitävät tekemästämme ruuasta, syövät sitä riittävästi oman tarpeensa mukaisesti sekä voivat ja jaksavat hyvin.
Sopivasti vaihtelua ja säännöllisyyttä
Toteutamme päiväkodeissa ja kouluissa kiertävää ruokalistaa, joka vaihtuu neljä kertaa vuodessa. Huomioimme näin ruokalistoissa eri vuodenajat. Juhla- ja teemapäivien ruuat tuovat lapsille, koululaisille ja opiskelijoille vaihtelua ja tutustuttavat heidät suomalaiseen ja muiden maiden ruokakulttuuriin.
Meille on tärkeää, että
- valmistamamme ateriat ovat päiväkotilasten, koululaisten ja opiskelijoiden makuun sopivia, täysipainoisia, monipuolisia sekä värikkäitä
- ruoka on heidän jaksamista ja kasvua tukevaa sekä terveyttä edistävää ja ylläpitävää
- päiväkotilapset tutustuvat erilaisiin ruokiin, ruoka-aineisiin ja makuihin ja oppilaat ja opiskelijat laajentavat entisestään makutottumuksiaan syömällä erilaisia ruokia
- koulu- ja päiväkotiruokailut rytmittävät sopivasti päiväkotilasten, koululaisten ja opiskelijoiden päivää ja ovat heille virkistymis- ja pysähtymishetkiä
- päiväkotilapset oppivat syömisen perustaitoja, yhdessä syömistä, säännöllisen ateriarytmin sekä hyvät ruokailutottumukset ja -tavat
- koululaiset ja opiskelijat kokevat yhdessä syömisen merkityksen tärkeänä sosiaalisena tapahtumana ja omaksuvat hyvät ruokailutottumukset ja-tavat
- yhteistyö on tiivistä huoltajien, kasvatushenkilöstön, opettajien ja terveydenhoitajien kanssa päiväkoti- ja kouluruokailun tavoitteiden saavuttamiseksi
Erityisruokavaliot ja kasvisruokavalio
Rytmiä ja hyvinvointia päivän aterioista
Päiväkodeissa kokopäivähoidossa oleville lapsille tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Nämä kattavat noin kaksi kolmasosaa lasten päivittäisestä energiantarpeesta. Osapäivähoidossa lapset saavat noin kolmasosan päivittäisestä energiantarpeesta.
Esimerkit päivän aterioista kokopäivähoidossa
Aamupala

Lounas

Välipala
Kouluissa oppilaille ja opiskelijoille tarjotaan maksuton lounas, josta he saavat noin kolmasosan päivittäisestä energiantarpeesta. Koulujen keittiöistä on mahdollisuus ostaa myös maksullinen välipala. Iltapäiväkerhossa oleville lapsille välipala sisältyy hoitomaksuun.
Esimerkit koululounaasta ja välipalasta
Lounas

Välipala

Päivähoidossa, kouluissa ja kotona tarjottavat ateriat ja välipalat muodostavat yhdessä täysipainoisen kokonaisuuden ja riittävän energian ja ravintoaineiden saannin.
Koululaisten maksullinen välipala
Oppilaiden on mahdollista ostaa välipalaa koulun ruokasalista. Välipalaa on tarjolla
klo 14.00 välitunnilla. Välipala on koulun iltapäiväkerhon/ päiväkotien välipalalistan mukainen. Ruokalista löytyy kaupungin nettisivuilta.
Välipalakortin hinta on 21,50 € ja se maksetaan Kaupunkitekniikan tilille alla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Oppilas saa keittiöstä välipalakortin esittämällä kuitin suoritetusta maksusta.
Kortissa on ruudut 20 välipalalle à 1,075 €. Keittiöhenkilökunta merkitsee korttiin
ostetut välipalat.
Huom! Kouluilla on koulukohtaiset numerosarjat viestikentässä.
Saaja | Keravan kaupunki/ Ateriapalvelut |
Saajan tilinumero | FI49 8000 1470 4932 07 | |
Viestikenttään | 3060 1000 5659 & koululaisen nimi | Huom! tämä ei ole viitenumero |
KURKELAN KOULUSaaja | Keravan kaupunki / Ateriapalvelut |
Saajan tilinumero | FI49 8000 1470 4932 07 | |
JAAKKOLAN KOULU
Saaja | Keravan kaupunki / Ateriapalvelut |
Saajan tilinumero | FI49 8000 1470 4932 07 | |
Lisätietoa: Ateriapalvelut, toimisto, p. 040 318 4898, arkisin klo 9.00–14.00
Ateriapalvelut toivottavat vierailijat tervetulleiksi
Huoltajat ovat tervetulleita tutustumaan koulujen ja päiväkotien ruokailuun ja maistamaan päivän ateriaa. Riittää, kun ilmoitat vierailusta ko. keittiön vastaavalle ja sovit vierailuajankohdan. Keittiöhenkilökunta esittelee mielellään työtään, vastaa kysymyksiin ja auttaa lapsen ja nuoren ruokailuun liittyvissä asioissa.
Lue lisää koulu- ja päiväkotiruuan ruoka-ainevalinnoista ja ateriapalveluiden toimintaperiaatteista