AteriapalvelutMe Keravan kaupungin ateriapalveluissa työskentelevät alan ammattilaiset huolehdimme kaupungin ruokapalveluista. Valmistamme päiväkotien, peruskoulujen, lukion, hoitolaitosten ja kotihoidon asiakkaiden ateriat.

Tuotantoa on viidessä valmistuskeittiössä, joista toimitamme aterioita yli 30 toimipisteeseen. Joka viides keravalainen nauttii päivittäin ateriapalveluiden valmistamia aterioita. Valmistamme noin 7 000 ruoka-annosta päivässä. 

 Ateriapalvelut kuuluu Kaupunkitekniikan toimialaan.

Toimintamme periaatteet

  • Toimimme asiakaslähtöisesti.
  • Käytämme ruokalistojen ja -ohjeiden suunnittelun sekä ruuan valmistuksen ja elintarvikehankintojen pohjana kunkin kohderyhmän mukaisia virallisia ruokailua, ruokaa ja ravitsemusta koskevia suosituksia.
  • Valmistamme ruuat pääsääntöisesti itse.
  • Käytämme ruuanvalmistuksessa ensisijaisesti kotimaisia elintarvikkeita ja valmistamme aamu- ja välipalapuurot sekä vellit pääsääntöisesti luomuhiutaleista ja -suurimoista ja  ruokajuomana tarjotaan luomumaitoa.
  • Valmistamamme ateriat eivät sisällä natriumglutamaattia eivätkä geenimanipuloituja ruoka-aineita.
  • Mittaamme säännöllisesti ruuan ravitsemuksellista laatua, asiakastyytyväisyyttä sekä ruuan menekkiä ja kehitämme toimintaamme mm. niiden perusteella.   Kaikilla kouluilla toimii ruokaraati. Yhteistyössä ruokaraatíen kanssa kehitämme ruokalistaa ja ruokailuhetkeä.
  • Otamme huomioon toiminnassamme kestävän kehityksen niin elintarvike- kuin laitehankinnoissa, tuotantotavoissa ja -prosesseissa sekä kuljetuslogistiikassa. Vaikutamme näin toimimalla yhteisen ympäristömme hyväksi.

 Elintarviketurvallisuus

Ateriapalveluiden keittiöt kuuluvat kunnan elintarviketurvallisuuden valvonnan piiriin. Elintarvikevalvonnan tarkastustietojen Oiva-julkistamisjärjestelmää koordinoi Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Voit tutustua ateriapalveluiden keittiöiden Oiva-raportteihin täältä.

Lue lisää koulujen, päiväkotien, hoitolaitosten ja kotihoidon ruokailusta ja ruoka-ainevalinnoista


 

Päivitetty 19.05.2022 klo 13:29