Seniorien asuminen

Seniorit haluavat asua ja asuvat kotonaan. Keravalla on tarjolla myös asumisenvaihtoehtoja, kun seniori tarvitsee apua kotona asumisessa tai ei enää tule yksin toimeen.


Tehostetun palveluasumisen yksiköt

Keravan kaupunki järjestää tehostettua palveluasumista palvelukeskus Hopeahovissa sekä hoivakoti Vommassa. Asuminen perustuu vuokrasuhteeseen ja tavoitteena on, että seniori voi jatkaa omannäköistään elämää. Ympärivuorokautiseen tehostettuun palveluasumiseen hakeudutaan SAS-hakemuksella. Palveluasumisesta voi kysyä lisätietoja kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta.


Seniorien vuokra- ja palveluasumista järjestävät yksiköt Keravalla


LUMO senioriasunnot
Porvoonkatu 12, 04200 KERAVA

Keravan keskustassa hyvien palvelujen äärellä on LUMO:n viisikerroksinen senioritalo. Asukkaat voivat tarvittaessa ostaa palvelutalosta muun muassa erilaisia hoiva-, ateria- ja pyykinpesupalveluja. Senioritalossa on myös inva-asuntoja ja ryhmäkoti.


Kiinteistö oy Nikkarinkruunun asunnot
Nahkurinkatu 28, 04200 KERAVA ja Timontie 4, 04200 KERAVA

Nikkarinkruunun vuokra-asuntoja voi hakea sähköisellä hakemuksella tai lähettämällä hakemuksen liitteineen osoitteeseen Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu, Asemantie 4, 04200 KERAVA.


Kotimäen palvelutalo
Porvoonkatu 10, 04200 KERAVA

Kotimäen palvelukeskus tarjoaa asumisratkaisuja kodinomaisessa ympäristössä. Kotimäki sijaitsee Keravalla palveluiden ja rautatieaseman läheisyydessä. Asunnot ja piha ovat esteettömiä. Asukasvalinnan tekee Keravan palvelutalosäätiö.


Esperi hoivakoti Kerava
Metsolantie 1, 04200 KERAVA

Hoivakoti Esperi Kerava tarjoaa tehostettua palveluasumista, lyhytaikaista asumispalvelua sekä tuettua asumista. Lyhytaikainen asuminen yksikössä on mahdollista esimerkiksi putkiremontin tai omaishoitajan loman aikana. Asuminen perustuu vuokrasuhteeseen.


Niitty-Nummen hoitokoti
Lahdentie 132, 04250 KERAVA

Niitty-Nummen hoitokoti tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua asumispalvelua vanhuksille, vammaisille ja alle 65-vuotiaille pitkäaikaissairaille. Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa kotoaan tuomillaan huonekaluilla ja tavaroilla.


Attendo Levonmäki hoivakoti
Ravikuja 12, 04220 KERAVA

Attendo Levonmäki hoivakoti on ikäihmisten tehostetun palveluasumisen hoivakoti, jossa on henkilökunta läsnä ympäri vuorokauden. Asukashuoneet ovat yhden hengen huoneita.


Coronaria kotikylä Kristallikartano
Kettinkikuja, 04220 KERAVA

Kristallikartano on Keravalle joulukuussa 2018 valmistunut pieni, 14-paikkainen hoivakoti. Hoivakoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä ja on tarkoitettu tehostettua palveluasumista tarvitsevalle ihmisille.

Päivitetty 20.07.2020 klo 15:02