Jätehuolto

Kiertokapula Oy vastaa kaupungin jätehuollosta, ja kaupungin jätehuoltoviranomaisena toimii 12 kunnan yhteinen jätelautakunta Kolmenkierto. Yhdessä 12 muun kunnan kanssa, Kerava on myös Kiertokapula Oy:n osakaskunta.


Jätehuoltomääräyksistä ja niiden poikkeamisesta, jätetaksasta ja maksuista sekä siitä, millainen jätehuollon palvelutaso kuntalaisille tarjotaan päättää jätelautakunta, jonka toimipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. Jätemaksujen suuruus ja niiden määräämisen perusteet on määritelty jätelautakunnan hyväksymässä jätetaksassa. Tutustu 1.1.2019 voimaantulleeseen jätemaksutaksaan.


Jätteiden kerääminen

Asuinkiinteistöjen jätteiden kuljettamisesta vastaa Kiertokapula Oy ja tyhjennykset hoitaa Jätehuolto Laine Oy. Laki kieltää jätteiden keräämisen pyhäpäivinä, ja siksi roska-astioiden tyhjennykset tehdään joko pyhää edeltävänä päivänä tai pyhän jälkeisenä päivänä. Arkipyhinä tyhjennyksiin voi tulla useamman päivän muutos. Näin käy esimerkiksi pääsiäisenä tai jouluna joulun osuessa arkipäiville. Tällöin tyhjennykset jakaantuvat pyhän jälkeen kahdelle seuraavalle päivälle.


Kiinteistöjen jäteastioiden tyhjennys:
Kiertokapula Oy:n asiakaspalvelu
Puh. 075 753 0000, arkisin klo 8-15
asiakaspalvelu@kiertokapula.fi


Jätehuollon laskutus:
Kiertokapula Oy
Puh. 075 753 0009
laskutus@kiertokapula.fi


Yleinen neuvonta jätehuoltoasioissa:
Kiertokapula Oy
puh. 075 753 0011, arkisin klo 8-15
neuvonta@kiertokapula.fi
www.kiertokapula.fi


Päivitetty 07.05.2019 klo 10:43