Nähtävillä olevat katusuunnitelmat ja -hankkeet

 

Katusuunnitelmien ja -hankkeiden nähtävilläolo ilmoitetaan kuuluttamalla Keski-Uusimaan Viikkouutisissa. Kaupungin verkkosivujen lisäksi suunnitelmiin ja hankkeisiin voi tutustua myös Keravan kaupungin asiointipisteessä (Kultasepänkatu 7), joka on auki ma-to klo 8-17.30 ja pe klo 8-12. Nähtävillä olevat suunnitelmat ja hankkeet löytyvät asiointipisteen ilmoitustaululta.


Mahdolliset kirjalliset muistutukset suunnitelmista ja hankkeista tulee toimittaa nähtävilläolon viimeisen päivään klo 15.45 mennessä joko sähköpostitse kaupunkitekniikka@kerava.fi tai osoitteeseen Keravan kaupunkitekniikka, PL 123, 04201 Kerava. 
 

Katusuunnitelmaehdotus Aleksis Kiven tien pyöräkaistoista välillä Eerontie-Kauppakaari

Aleksis Kiven tielle Eerontien ja Kauppakaaren väliselle osuudelle on suunniteltu pyöräkaistat, jotka kehittävät ja parantavat järjestelyjä pyöräilyn osalta. Pyöräkaistoja kokeillaan ensimmäistä kertaa Keravalla. Kaistat alkavat Eerontien suojatieltä ja päättyvät Kauppakaarelle nousten kävelykadulle.


Pyöräkaistat on suunniteltu väriasfaltista, johon on suunnitelmissa maalata asianmukaiset tiemerkinnät ja opasteet. Kaistat ovat kadun kulkusuunnan mukaan yksisuuntaisesti ajettavia, ja ne sijaitsevat ajoradan reunassa ja sen kanssa samassa tasossa.


Pyöräkaistakokeilun avulla on tarkoitus saada kokemuksia pyöräilyn sujuvuudesta ja turvallisuudesta. Kokemusten perusteella kaistojen rakentamista mahdollisesti jatketaan myöhemmin Kauppakaaren ja kirjaston välille, ja mahdollisesti muuallekin Keravalla. Tutkimusten mukaan yksisuuntaiset pyöräkaistat vähentävät pyöräilijöiden ja autoilijoiden risteämisonnettomuuksien määrän kahdeksasosaan verrattuna kaksisuuntaiseen järjestelyyn.

Nähtävillä 17.6-1.7.2019.

Tutustu katusuunnitelmaehdotukseen.

Päivitetty 14.06.2019 klo 10:36