Yleistietoa

​KERAVA - PIENI SUURI KAUPUNKI

Vehreä, turvallinen ja palvelutarjonnaltaan runsas Kerava toivottaa kaikki tervetulleiksi! Keravalle pääset helposti niin junalla, autolla kuin pyörälläkin. Kerava-Lahti-oikorata teki liikenneyhteyksistä vielä entistäkin sujuvammat. Voipa kesäisin matkustaa Keravalta Porvooseen jopa museojunalla! Kaupungin itäreunalla kulkee Lahden moottoritie. Poikittaisväylät vetävät Porvoon kautta Pietariin ja Tuusulan sekä Nurmijärven kautta Hämeenlinnaan ja Tampereen suuntaan. Naapurit Järvenpää, Tuusula, Sipoo ja Vantaa ovat miltei kivenheiton päässä. Eikä Helsinkiinkään ole kuin 30 kilometriä. Junalla matka Helsinkiin taittuu vain noin 25 minuutissa.

Kerava on turvallinen ja mukava kaupunki, jossa pidetään huolta ihmisistä ja ympäristöstä. Täällä voit asua kodikkaalla pientaloalueella tai modernissa kaupunkikeskustassa. Kerava jakautuu Alikeravaan, Ylikeravaan, Sompioon, Kalevaan, Lapilaan, Ahjoon, Kannistoon, Kiltaan, Koivikkoon ja Sorsakorpeen, Savioon, Kaskelaan, Jokivarteen ja Keskustaan. Keravalaisena pääset nauttimaan monipuolisista liikuntamahdollisuuksista sekä vireästä kulttuuritarjonnasta.

 

Palkittu kävelykeskusta ja vehreät puistot toimivat kaupunkilaisten kohtauspaikkoina

Keravan keskusta on tiiviisti rakennettu ja keskustan kävelykatu on suljettu autoilta. 1980-luvun alussa luotu, keskieurooppalaista tyyliä huokuvan Kauppakaaren kävelykatu on nykyään jo lähes kilometrin pituinen. Sen ympäristö on kaupan ja muun liike-elämän keskus. Se toimii myös juhla-, markkina- ja festivaalipaikkana. Kävelykatukokonaisuus on palkittu Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkinnolla.

Myös Keravan puistoistutukset ovat keränneet kiitosta, ja ne on palkittu valtakunnallisella Vihervuosi-palkinnolla. Kerava panostaa myös kevyen liikenteen sujuvuuteen. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumista turvaa noin 70 kilometrin mittainen kevyen liikenteen verkosto. Aktiivinen kevyen liikenteen kehittäminen on tuonut Keravalle jopa tunnustusta Suomen liikennesuunnitteluseuran antaman Tienviitta-palkinnon muodossa.

Keravan kaupungin tunnuslause on "pieni suuri Kerava". Se tarkoittaa, että Kerava on kaupunki, joka on kotoisan kokoinen ja sydämeltään suuri.

 

 

 

 

Päivitetty 17.10.2016 klo 13:22