Yleistietoa

​KERAVA - HYVÄN ELÄMÄN KAUPUNKI

Vehreä, turvallinen ja palvelutarjonnaltaan runsas Kerava toivottaa kaikki tervetulleiksi! 

Keravalle pääset helposti niin junalla, autolla kuin pyörälläkin. Kerava-Lahti-oikorata teki liikenneyhteyksistä vielä entistäkin sujuvammat. Kesäisin Keravalta voi matkustaa Porvooseen museojunalla! 

Kaupungin itäreunalla kulkee Lahden moottoritie. Poikittaisväylät vetävät Porvoon kautta Pietariin sekä Tuusulan ja Nurmijärven kautta Hämeenlinnaan ja Tampereen suuntaan. Naapurit Järvenpää, Tuusula, Sipoo ja Vantaa ovat miltei kivenheiton päässä. Eikä Helsinkiinkään ole kuin 30 kilometriä. Junalla matka Helsinkiin taittuu vain noin 25 minuutissa.

Kerava on yhteisöllinen pikkukaupunki, missä pidetään huolta ihmisistä ja ympäristöstä. Täällä voit asua kodikkaalla pientaloalueella tai modernissa kaupunkikeskustassa. Strateginen viherkaupunkilupauksemme on, että jokaisella keravalaisella on maksimissaan 300 metrin matka luontoon.

Kerava jakautuu Alikeravaan, Ylikeravaan, Sompioon, Kalevaan, Lapilaan, Ahjoon, Kannistoon, Kiltaan, Koivikkoon ja Sorsakorpeen, Savioon, Kaskelaan, Jokivarteen ja Keskustaan. Keravalaisena pääset nauttimaan monipuolisista liikuntamahdollisuuksista sekä vireästä kulttuuritarjonnasta.

 

Palkittu kävelykeskusta ja vehreät puistot toimivat kaupunkilaisten kohtauspaikkoina

Keravan keskusta on tiiviisti rakennettu ja keskustan kävelykatu on suljettu autoilta. 1980-luvun alussa luotu, keskieurooppalaista tyyliä huokuvan Kauppakaaren kävelykatu on nykyään jo lähes kilometrin pituinen. Sen ympäristö on kaupan ja muun liike-elämän keskus. Se toimii myös juhla-, markkina- ja festivaalipaikkana. Kävelykatukokonaisuus on palkittu Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkinnolla.

Myös Keravan puistoistutukset ovat keränneet kiitosta, ja ne on palkittu valtakunnallisella Vihervuosi-palkinnolla. Kerava panostaa myös kevyen liikenteen sujuvuuteen. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumista turvaa noin 70 kilometrin mittainen kevyen liikenteen verkosto. Aktiivinen kevyen liikenteen kehittäminen on tuonut Keravalle myös tunnustusta Suomen liikennesuunnitteluseuran antaman Tienviitta-palkinnon muodossa.

Keravan kaupungin tunnuslause on "Hyvän elämän kaupunki". Se tarkoittaa, että haluamme rakentaa kotoisan kokoisesta ja sydämeltään suuresta Keravasta kaupungin, jossa kaikkien on hyvä elää.

 

 

 

 

Päivitetty 13.09.2019 klo 14:26