Heikkilän kotiseutumuseo

IMG_0276.JPG

Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Vehreällä noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta.

Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.

Heikkilän kotiseutumuseon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka. Huoneiden sisustukset mallintavat eri aikakausia. Interiöörinäyttelyn ohella päärakennuksessa on esillä Heikkilän historiaa viidellä vuosisadalla -näyttely, joka valottaa Heikkilän värikästä suku-, tila-, ja asutushistoriaa, kertoen myös tilan museoimisen vaiheista.

Heikkilän museoitu tilakeskus on luonteeltaan keravalaisen paikallishistorian tiivistymä, jonka vaiheet liittyvät niin agraariin kuin teollistuvaankin Keravaan.

Yhteystiedot

Heikkilän kotiseutumuseo
Museopolku 1
04200 Kerava
(puh. 09 242 5067, kotiseutumuseon avoinna ollessa)

Avoinna

Heikkilän kotiseutumuseo on vuonna 2019 avoinna 11.6.–1.8.
ti, ke, to klo 12–17
su klo 10–15
Suljettu su 23.6.

Ryhmille avoinna sopimuksen mukaan ympäri vuoden.

Sisäänpääsy maksuton, ks. opastukset.

Opastukset

Opastusmaksut: Keravalaisille koululaisille (perusopetus, lukio ja ammatillinen perusopetus) sekä päiväkotiryhmille opastukset ovat maksuttomia. Muut ryhmät virka-aikaan ma-pe 20 e/ryhmä ja muina aikoina 50 e/ryhmä.

Koulut ja päiväkodit: varauksen yhteydessä ilmoitetaan oppilaiden ikä, ryhmän koko, koulun tai päiväkodin nimi ja opettajan tai ohjaajan yhteystiedot. Tässä yhteydessä voi myös esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen.

Opastusvaraukset mielellään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

Ryhmäopastukset ja tiedustelut puhelinnumerosta: 040 318 2042 tai ragni.reichardt(a)kerava.fi

Päivitetty 29.05.2019 klo 15:00