Heikkilän kotiseutumuseo

IMG_0276.JPG

Museopolku 1, 04200 Kerava
Heikkilän kotiseutumuseo


Heikkilän kotiseutumuseo sijaitsee Keravan keskustan läheisyydessä. Vehreällä noin hehtaarin suuruisella tontilla sijaitsee entisen Heikkilän maakirjatalon 1700-luvun lopulta peräisin oleva museoitu päärakennus sekä puolentoista kymmentä muuta maatilan pihapiirin rakennusta.


Kotiseutumuseon päärakennus, muonamiehen mökki, renkitupa ja luhtiaitta ovat alkuperäisiä rakennuksia, muut museoalueen rakennukset on siirretty paikalle myöhemmin.


Heikkilän kotiseutumuseon päärakennuksen interiöörinäyttely kertoo varakkaan talonpoikaistalon elämästä Keravalla 1800-luvun puolivälistä 1930-luvun alkuvuosiin saakka. Huoneiden sisustukset mallintavat eri aikakausia. Interiöörinäyttelyn ohella päärakennuksessa on esillä Heikkilän historiaa viidellä vuosisadalla -näyttely, joka valottaa Heikkilän värikästä suku-, tila-, ja asutushistoriaa, kertoen myös tilan museoimisen vaiheista.


Heikkilän museoitu tilakeskus on luonteeltaan keravalaisen paikallishistorian tiivistymä, jonka vaiheet liittyvät niin agraariin kuin teollistuvaankin Keravaan.


Avoinna

Kesällä 2.6.–15.8.2021:
ke–su klo 11–16
Suljettu juhannuksena
Ryhmille avoinna sopimuksen mukaan ympäri vuoden


Sisäänpääsy maksuton, ks. opastukset.

Heikkilän pihapiiri on avoinna ympäri vuoden myös omatoimiselle tutkimusretkelle. Museoalueen rakennusten edustalle pystytetyissä kylteissä on tarkka selostus rakennusten historiasta. Museon pihapiiri tarjoaa ryhmille hyvän mahdollisuuden niin vanhan ajan leikeille kuin pienelle retkelle kotiseudun historiaan.


Opastukset

Opastusmaksut: Keravalaisille koululaisille (perusopetus, lukio ja ammatillinen perusopetus) sekä päiväkotiryhmille opastukset ovat maksuttomia. Muut ryhmät virka-aikaan ma-pe 20 e/ryhmä ja muina aikoina 50 e/ryhmä.


Koulut ja päiväkodit: varauksen yhteydessä ilmoitetaan oppilaiden ikä, ryhmän koko, koulun tai päiväkodin nimi ja opettajan tai ohjaajan yhteystiedot. Tässä yhteydessä voi myös esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen. 


Opastusvaraukset mielellään viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.


Ryhmäopastukset ja tiedustelut Taide- ja museokeskus Sinkasta:
sinkka@kerava.fi 
puh. 040 318 4300
www.sinkka.fi

Päivitetty 05.07.2021 klo 23:37