Teemat

Kivisillan messualueen suunnittelua ja rakentamista ohjaaavat teemat ovat kiertotalous (Kiertotalous näyttää suunnan), kestävä liikkuminen (Hyvinvointia vehreydestä) ja asumisen uudet konseptit (Juurevasti nyt ja tulevaisuudessa).

Kiertotalous näyttää suunnan 
Kiertotalous on tänä päivänä tarpeellista, jotta luonnonvarat riittävät meille ja tuleville sukupolville. Kivisillan messualueella kiertotalous toteutuu monin eri tavoin. Pyrimme kaikessa siihen, ettemme tuota jatkuvasti uutta, vaan kulutamme esim. jakamalla, vuokraamalla ja kierrättämällä. Uusiutuvat energiat lämmitysmuotona ja rakennusmateriaalien mahdollisimman tehokas käyttö ja kierrätettävyys ovat myös hyviä esimerkkejä kiertotalouden toteutumisesta messualueella. 
Haluamme rohkaista Kivisillan asukkaita tekemään kestäviä valintoja olipa kyseessä sitten rakennusvaiheen materiaalivalinta tai liikkuminen kodin ja työpaikan välillä.

Hyvinvointia vehreydestä 
Luonnossa ja vehreissä ympäristöissä oleskelu ja liikkuminen lisäävät hyvinvointia. Vihreys ja luonto vaikuttavat hyvinvointiin myös sitä kautta, että ne saavat ihmiset liikkumaan. Kivisillan alueella ja sen ympäristössä on helppo pujahtaa vehreään maisemaan joko kävellen tai pyöräillen, sillä alueen pinta-alasta jopa 54 prosenttia on viher- ja vesialueita. Asuinalueen loistava sijainti takaa sen, että palvelut ja joukkoliikenteen yhteydet ovat helposti saavutettavissa. Kivisillan asukkaiden onkin helppo valita arjessa kestävä liikkumisen muoto, kuten kävely, pyöräily tai joukkoliikenne. Monimuotoisen ympäröivän luonnon lisäksi myös rakennusten suunnittelun lähtökohtana on hyvinvoinnin tukeminen. 
Kannustamme asukkaita esimerkiksi ruoan tuottamiseen kasvihuoneissa ja hyötyviljelylaatikoissa.

Juurevasti nyt ja tulevaisuudessa
Kivisillan alue rakentuu historialliselle ja kehittyvälle Keravan kartanon alueelle luonnonkauniiseen jokimaisemaan, mutta toisaalta modernin kaupungin kylkeen. Laadukas puurakentaminen, hyvä design ja asumisen uudet muodot ovat Kivisillan alueella keskiössä. Kestävät ja innovatiiviset ratkaisut ulottuvat kodin sisätilojen sisustuskonsepteista pihoihin ja asukkaiden elämäntapaan asti. Asumisen muunneltavuus ja monimuotoisuus toteutuvat esimerkiksi eri ikäryhmien asumisratkaisuissa ja erillispientalojen sivuasunnoissa, jotka voi pyhittää kokonaan vaikkapa etätyöskentelylle. 
Vahva historia mukanamme katsomme rohkeasti eteenpäin ja rakennamme messualueelle tulevaisuuden tarpeisiin vastaavia koteja.


Päivitetty 28.06.2022 klo 12:04