Nikuviken


Nikubyntie 138, 06880 Kärrby


Nikuviken on keravalaisten oma merenrantapaikka kauniissa Porvoon saaristossa.  Alueella on rantamökki ja -sauna sekä ilman varausta käytettävissä oleva grillipaikka makkaranpaistoa varten. Porvoon kaupungin ympäristöterveydenhuolto tai Keravan kaupunki eivät säännöllisesti tarkkaile Nikuvikenin rannan uimaveden laatua tai levätilannetta.


Nikuvikenin ranta- sekä parkkipaikka-alue on vuokrattu Keravan Venekerho Oy:n käyttöön, ja he vastaavat laitureiden, rannan ja pysäköintialueen kunnossapidosta. Veneiden talvisäilytysaika 1.9-31.5. Trailereiden ja venepukkien säilytys kesäkaudella 1.6-31.8 sallittu vain sovituilla paikoilla. Pysäköintialueella on vähintään 10 autopaikkaa muiden keravalaisten retkeilijöiden käytössä talvisäilytysaikana. Venekerho vastaa myös Nikuvikenin venepaikoista.


Tilojen varaaminen ja avaimen nouto

Varaukset tehdään Timmi-tilavarausjärjestelmän kautta. Tutustu ohjeisiin Timmin käytöstä. Timmissä yön yli varauksen pystyy tekemään klikkaamalla varauskalenterissa halutun päivän kohdalla hiiren oikeaa painiketta, minkä jälkeen aukeaa valikko. Rantamökki ja -sauna sekä Stenssin mökki ovat vuokrattavissa 1.6. alkaen 30.9. asti, säistä riippuen mahdollisesti hiukan myöhempään. Nikuvikenin grillipaikka ja ranta ovat halukkaiden käytettävissä ilman varausta ympäri vuoden.


Avaimet noudetaan varausta edeltävänä arkipäivänä Sampolan palvelukeskuksesta (Kultasepänkatu 7). Noutoaika sovitaan etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avainpalvelut@kerava.fi. Avainta noudettaessa on esitettävä varausvahvistus. Avain palautetaan varauksen jälkeen seuraavana arkipäivänä Sampolan palvelukeskukseen, ja palautuksesta sovitaan kuten noudosta.


Vuokrattavat tilat

Nikuvikenin päärakennus Villa Berga tuhoutui tulipalossa elokuussa 2019.  


Rantamökki ja -sauna

Rantamökki ja -sauna sopii saunaillan viettoon pienellä porukalla. Rantamökissä on keittiönurkkaus astioineen sekä vuodesohva kahdelle hengelle. Mökissä on takka, korituolit sekä keittiönpöytä. Yöpymistä varten vuodesohvaan löytyy peitot ja tyynyt, mutta ei lakanoita. Rantamökistä on myös käynti takaterassille. Rantamökin yhteydessä on sauna, johon mahtuu neljä saunojaa. 


Stenssin mökki
Stenssin mökki on yksinkertainen rantamökki, josta löytyy keittiö ja aamiaistila astioineen, olohuone, kylpyhuone (wc ja suihku) sekä makuuhuone ja alkovi. Stenssin mökissä on yöpymistilat kuudelle hengelle: makuuhuoneessa on kaksi vuodepaikkaa, alkovissa vuodesohva kahdelle ja olohuoneessa vuodesohva kahdelle. Vuodepaikkoihin löytyy peitot ja tyynyt, mutta ei lakanoita. 


Vuokraushinnat


Stenssin mökki:

  • vuorokausi ma-su: 65 euroa 

Vuoro alkaa klo 15:00 ja päättyy klo 12:00.


Rantamökki- ja sauna:

  • aamupäivä ma-su, klo 06:00-14:00 40 euroa 
  • ilta ma-su klo 18:00-02:00 40 euroa
  • Jos haluat yöpyä rantamökissä, varaa ilta- sekä aamuvuoroKaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron. Varausmaksusta peritään 100 %, mikäli varausta ei ole peruttu 2 viikkoa eli 10 arkipäivää ennen varauksen alkamisaikaa. Avaimen noudon yhteydessä annettujen käyttöehtojen noudattamatta jättämisestä peritään 200 euron sakkomaksu sekä vahingonkorvaus. 


Tilan vuokraajan vastuulle kuuluu varattujen tilojen siivoaminen sekä tilojen huonejärjestyksen palauttaminen. Siivous ei sisälly vuokraushintoihin, mutta tilavarauksen yhteydessä tai viimeistään 14 vuorokautta ennen varauksen alkamista voi varata ulkopuolisen siivouksen: ylläpitosiivous, joka ei sisällä tiskejä, maksaa 122,50 euroa ja lisäsiivous 35 euroa/alkava tunti.


Ota yhteyttä

  • Tiedustelut ja varauksiin liittyvät kysymykset sähköpostitse avainpalvelut@kerava.fi
  • Kiireellisissä tapauksissa virka-aikana (klo 08-16) puh. 040 318 2799
  • Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan ulkopuolella (klo 16-08) ja viikonloppuisin kaupunkitekniikan vikapäivystys, puh. 040 318 4140


Ajo-ohje

Päivitetty 23.09.2022 klo 12:40