Omakanta

Kenelle?

​Jokaiselle täysi-ikäiselle kansalaiselle. Myös alaikäiset pääsevät palveluun, mikäli heillä on tarvittavat tunnistamisvälineet kirjautumista varten.

​Mikä?

Omakanta on Kelan Kansallisen terveysarkiston tuottama palvelukokonaisuus.             

Palvelun kautta voi  katsoa henkilökohtaisia terveystietoja, kun henkilölle on kirjoitettu sähköinen resepti tai hänen tietojaan on tallennettu Potilastiedon arkistoon. Kerava on liittynyt potilastiedon arkiston käyttäjäksi marraskuussa 2014. Liittymisen jälkeen tallennetut potilastiedot ovat nähtävissä palvelun kautta. 

Omakannan kautta voi pyytää oman ja alle 10 vuotiaan huollettavan lapsen reseptin uusintaa. Mikäli lapsi on täyttänyt 10 vuotta, voit pyytää reseptin uusintaa apteekin kautta.  Lapsen puolesta asiointi palvelun avaamisen ohjeet löydät kohdata eTerveys - puolesta asiointi. Omakannan kautta voi myös tallentaa tahdonilmauksen (hoitotahto ja elinluovutustahto).

​Miten?

​Omakanta on henkilökohtainen palvelu, johon kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti). Tunnistautua voi myös Väestörekisterikeskuksen myöntämällä organisaatiokortilla tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortilla. Tunnisteilla varmennetaan kirjautujan henkilöllisyys, ja niiden käyttö vastaa allekirjoitustasi. 


Päivitetty 19.01.2022 klo 14:23