Sosiaali ja terveys


Sähköisen asioinnin palvelut sosiaali- ja terveydenhuollossa​

Tälle sivulle on koottu kaikki Keravan kaupungin tarjoamat sähköiset sosiaali- ja terveydenhuollon asiointipalvelut.

eAsiointi
eAsioinnin kautta voit katsella terveyskeskuksen ajanvarauksia. Aikoja voi rajatusti varata myös hoitajan vastaanotolle. Omat sähköiset reseptit ja alle 10 vuotiaan huollettavan lapsen reseptit voit uusia Kelan Omakanta-palvelun kautta. Kutsuntaikäisen miehen ennakkoterveystarkastus tehdään terveyskeskuksessa jos olet työtön tai opiskelet toisella paikkakunnalla. Ajan voi varata eAsioinnin kautta.

Huomioi, että vain osa ajoista on varattavissa sähköisesti. Jos sopivaa aikaa ei löydy, ota yhteys terveyskeskuksen ajanvaraukseen puh. 09 2949 3456.

Omakanta
Omakanta-palvelun tuottaa Kansallinen Terveysarkisto. Voit tarkastella ja uusia palvelussa reseptejä, katsoa omia terveystietojasi sekä tutustua Kanta- palvelujen informointeihin ja suostumuksiin (eResepti ja eArkisto) sekä antaa suostumuksen terveydenhuollolle eArkiston tietojen käyttöön. Palvelun kautta voit hallinnoida myös kieltoja sekä tehdä hoito- tai elinluovutustahdon.

Suun terveydenhuolto
Suun terveydenhuollon HIT-portaalissa voit tarkistaa, siirtää ja perua hammashoitoaikasi.

Perustoimeentulotuki siirtyi Kelaan 1.1.2017

Perustoimeentulotuen käsittely ja myöntäminen siirtyi kunnasta Kelaan 1.1.2017 alkaen.

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki käsitellään ja myönnetään  edelleen kunnassa.

Sosiaalityönä annetaan sosiaaliturvaan, elämänhallintaan ja psykososiaalisiin pulmiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa, tehdään palvelutarpeen arviointia, verkostotyötä ja kotikäyntejä.


Päivitetty 15.10.2020 klo 09:15