Uutiset

Kerava lanseeraa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi uusia tuotteita yhteistyössä Tapio Anttilan kanssa

26.01.2017 klo 13:40

Keravan kaupunki jatkaa nimikkotuotteidensa sarjaa lanseeraamalla sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttilan suunnitteleman pikkupöydän sekä linnunpöntön ja lintujen ruokinta-automaatin.

Kerava-pöytä on kolmas tuote, joka lanseerataan kunnianosoituksena kaupungin vahvoille teollisille perinteille. Sarjan aloitti vuonna 2013 lanseerattu Kerava-valaisin, jolla kunnioitettiin Ornon valaisintehtaan muistoa. Vuonna 2014 lanseerattiin puolestaan Keravan vihreät Hai-saappaat kaupungissa toimineen kumitehtaan muistoksi.

— Halusimme jatkaa tätä nk. muistojen tuotesarjaa, koska aikaisemmin lanseeratut valaisin ja saappaat saivat niin hurjan suosion, sanoo Keravan museon johtaja Leena Karttunen.

Kerava-pöytä saa omaleimaisuutensa vihreästä väristä. Tapio Anttilan suunnittelema pikkupöytä on myynnissä myös muualla, mutta vain Keravalla vihreällä pöydän kannella.

— On kiehtova ajatus, että tuotteissa on jokin vain Keravalle räätälöity yksityiskohta, joka tekee tuotteista uniikkeja, sanoo Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä.

 

Mistä on Keravan juhlavuosi tehty? Luonnosta, linnunpöntöistä, puista ja kukista

Pöydän lisäksi uuteen Tapio Anttilan suunnittelemaan Kerava-tuotesarjaan kuuluu myös vanerinen, itsekoottava linnunpönttö sekä pahvinen ja kompostoitava linnunruokinta-automaatti. Tuotteet sopivat mainiosti Keravan juhlavuoden luontoteemaan:

— Meillä Taide- ja museokeskus Sinkassa järjestetään juhlavuoden kunniaksi Vihreä maa -kukkiva kaupunki -näyttely sekä upea Viherseminaari, kertoo Keravan taidemuseon johtaja Arja Elovirta.

— Lisäksi kaupunkiimme istutetaan tänä vuonna noin sata uutta puuta, avataan uusi puisto sekä vietetään kirsikkapuujuhlaa, lisää Elovirta. 

Uudet Kerava-tuotteet ovat myynnissä Taide- ja museokeskus Sinkan museokaupassa sekä Sampolan yhteispalvelupisteessä.  Tuotteet on valmistanut Showroom Finland. Pöydän hinta on 160 e, vanerisen ja koottavan linnunpöntön hinta 32 e ja pahvisen ja kierrätettävän lintujen ruokinta-automaatin hinta 10 e.

 

Lisätietoja:

Keravan museon johtaja Leena Karttunen, leena.karttunen (at) kerava.fi, p. 040 318 2003

Keravan taidemuseon johtaja Arja Elovirta, arja.elovirta (at) kerava.fi, p. 040 318 3434

Keravan kaupungin viestintäpäällikkö Susan Mykrä, susan.mykra (at) kerava.fi, p. 040 318 2340

 

Päivitetty 26.01.2017 klo 13:46