Tapahtumat

Naivismin pioneereja - Värikkään elämän rakastajat

28.04.2018 - 28.04.2018
Sampola
Kultasepänkatu 2

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kolmekymmentä vuotta siitä, kun naivistisen taiteen päätapahtumiin kuuluva Naivistit Iittalassa -kesänäyttely polkaistiin käyntiin. Tämän kunniaksi Keravan taidemuseo nostaa esiin alan pioneereja ja pitkän linjan tekijöitä, jotka tuovat väriä, iloa ja huumoria harmaimpaankin kesäpäivään. Kesänäyttely päättyy 12.8.2018.

Näyttelyssä on mukana mm. laaja kattaus Andreas Alarieston Lapin kuvia, padasjokelaisen Enni Idin piruja ja kissoja, turkulaisen Nikolai Lehdon lempeän humoristisia hahmoja ja Alice Kairan klovneja. Martti ”Huuhaa” Innasen ihmissusia ja umpitolloja ei myöskään ole sivuutettu. Tarjolla on myös Innasen suuriin esikuviin kuuluneiden Håkan Brunbergin ja Pirkko Lepistön maalauksia.

Ranskankielinen termi naīve tarkoittaa lapsenomaista, vilpitöntä, luonnollista. Naivistit antavat sydämensä kuljettaa pensseliään perspektiivisäännöistä tai muiden mielipiteistä piittaamatta.

Mukana olevat taiteilijat ja teokset on valikoitu museoiden ja maan suurimpiin kuuluvien naivistisen taiteen keräilijöiden kokoelmista. Se on kokoajiensa näköinen kurkistus tämän kiehtovan taiteenlajin lähihistoriaan. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Suomen Gallupin säätiön kanssa.

 


Liput

Aikuiset 6 €
Eläkeläiset/opiskelijat 4 €
Alle 18-vuotiaat/työttömät ilmaiseksi
Sinkassa käy Museokortti ja Smartum-setelit

Tapahtuman järjestää

Keravan taidemuseo, Taide- ja museokeskus Sinkka
www.sinkka.fi
sinkkakerava.fi
Yhteydenotot: Sinkan Info, 0403184300
Päivitetty 25.06.2018 klo 12:30