Sisäilmaongelman havaitseminen

​Sisäilmaongelmien varhainen havainnointi ja niiden ilmoittaminen on jatkotoimenpiteiden kannalta erittäin tärkeää. Sisäilmaongelman epäily voi tulla kaupungin tietoon kaupungin työntekijöiltä tai rakennuksen muilta käyttäjiltä. Jos epäilet sisäilmaongelmaa, ilmoita havainnostasi täyttämällä sisäilmailmoituslomake. Kaikki sisäilmailmoitukset käsitellään sisäilmatyöryhmän kokouksessa.


Osa sisäilmaongelmista korjautuu muuttamalla tilan käyttötapoja, tehostamalla tilojen siivousta tai kiinteistöhuollon toimin, esimerkiksi ilmanvaihtoa säätämällä. Lisäksi voidaan tarvita muita toimenpiteitä, jos ongelma johtuu esimerkiksi talon rakenteellisista vaurioista tai merkittävistä ilmanvaihdon puutteista.


Rakenteellisen vaurioon voivat viitata muun muassa näkyvät kosteuden aiheuttamat jäljet tai poikkeava haju sisäilmassa, esimerkiksi homeen tai maakellarin haju. Poikkeavan hajun lähteitä voivat olla myös viemärit, kalusteet tai muut materiaalit. Tunkkaisen ilman syynä voivat olla edellä mainittujen lisäksi puutteellinen ilmanvaihto tai liian korkea huonelämpötila.

Päivitetty 03.06.2020 klo 17:09