Osallistu ja vaikuta

Kuntalaki velvoittaa kaupunkia pitämään huolta siitä, että kaupungin asukkailla ja erilaisten palveluiden käyttäjillä on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan. Kaupunki haluaakin osallistaa laajasti kaikkia keravalaisia kaupungin toiminnan suunnitteluun. Tavoitteena on, että jokaiselle löytyisi mieluinen tapa osallistua kaupungin toiminnan kehittämiseen.

Vastaa asukaskyselyyn

Keravan kaupunki järjestää säännöllisesti asukaskyselyitä ajankohtaisista aiheista. Kyselyt liittyvät usein asuinalueiden, viheralueiden ja puistojen sekä kaupungin palveluiden suunnitteluun. Tutustu ja vastaa käynnissä oleviin asukaskyselyihin.

Osallistu asukasiltaan tai -työpajaan

Asukasillat ovat keravalaisten omia iltoja, joissa voi vaikuttaa oman kotikaupungin tulevaisuuteen. Asukasiltojen lisäksi erilaisten suunnitteluhankkeiden yhteydessä järjestetään asukastyöpajoja, joilla haetaan asukkaiden ja palveluiden käyttäjien näkemyksiä suunnittelun tueksi. Osallistu asukasiltaan tai -työpajaan.

Vaikuta nähtävillä oleviin hankkeisiin ja suunnitelmiin

Asukkailla ja muilla osallisilla on oikeus vaikuttaa ja kertoa mielipiteensä kaupungin hankkeista ja suunnitelmista. Mahdollisuus osallistua on silloin, kun hankkeet ja suunnitelmat ovat nähtävillä.

Tutustu nähtävillä oleviin kaavahankkeisiin
Tutustu nähtävillä oleviin katusuunnitelmiin ja -hankkeisiin
Tutustu nähtävillä oleviin puisto- ja vihersuunnitelmiin

Tee kuntalaisaloite

Keravalaiset voivat kuntalain mukaisesti tehdä kaupungin toimintaa koskevia aloitteita. Helpointa on tehdä aloite Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa. Aloitteen tekemisessä tulee noudattaa palvelussa annettuja ohjeita. Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voi myös kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.

Seuraa päätöksentekoa ja äänestä

Keravan kaupungin ylimpiä päättäviä toimielimiä ovat kaupunginvaltuusto, kaupunginhallitus sekä lautakunnat ja jaostot. Niiden kokous- ja päätösasiakirjoja voit seurata sähköisesti. Tietoa kaupungin päätöksistä kerrotaan myös kuulutusten avulla. Kuulutus on virallinen menettely tiedon antamiseksi kuntalaisille, erityisesti niille ihmisille, joiden elämään kyseinen tieto saattaa vaikuttaa.

Tutustu kokousten esityslistoihin
Tutustu kokousten pöytäkirjoihin
Seuraa kuulutuksia

Kunnanhallituksen ja lautakunnan, niiden jaostojen sekä niiden alaisten viranomaisten päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus tehdään suoraan päätöksestä vastuussa olevalle toimielimelle. Tutustu tarkemmin muutoksenhakuun.

Seuraavat kuntavaalit järjestetään vuonna 2025. Äänestämällä kunnallisvaaleissa voit vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon. Lisätietoa vaaleista löydät sivulta www.vaalit.fi.

Järjestä tapahtuma

Keravan kaupunki tunnetaan aktiivisena tapahtumakaupunkina, jossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa oman näköisiä tapahtumia. Erilaisia tapahtumia on mahdollista järjestää jopa nollabudjetilla. Lue lisää tapahtumaoppaasta. 

Haluatko tehdä jotain yhdessä, järjestää tapahtuman tai jotain muuta mukavaa? Ota yhteyttä viestinta@kerava.fi

 

 

Terveisiä Keravalta - syyskuun uutiskirje on julkaistu - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/keravan-uutiskirje-syyskuu-2022Terveisiä Keravalta - syyskuun uutiskirje on julkaistu - Keravan KaupunkiUutiskirjeen yksi tavoite on lisätä avoimuutta ja toimintamme läpinäkyvyyttä. Avoimuus on arvomme ja haluamme koko ajan tarjota paremmat mahdollisuudet seurata kaupungissa tehtävää kehitystyötä. Lämmin kiitos sinulle uutiskirjeen tilaamisesta.22.9.2022 12:00:00
Nuorisovaltuuston vaalit 2022 -ilmoittautuminen on auki - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/nuorisovaltuuston-vaalit-2022-ilmoittautuminen-on-aukiNuorisovaltuuston vaalit 2022 -ilmoittautuminen on auki - Keravan Kaupunki​Oletko 13-19-vuotias keravalainen nuori? Oletko kiinnostunut vaikuttamisesta ja osallisuudesta? Tule mukaan Keravan nuorisovaltuustoon!20.9.2022 6:50:00<img alt="" src="/PublishingImages/Uusi kuvapankki 2022/Kerava_YungFest_kuva_Sami_Siilin.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Tutustu Keravan kuntalaiskyselyn tuloksiin! - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/tutustu-keravan-kuntalaiskyselyn-tuloksiinTutustu Keravan kuntalaiskyselyn tuloksiin! - Keravan KaupunkiKeravan kaupunki keräsi asukkailtaan tietoa kaupungin toiminnasta kuntalaiskyselyllä kesällä 2022. Kyselyyn vastasi 545 kuntalaista. Lämmin kiitos kaikille vastanneille!9.9.2022 13:10:00<img alt="" src="/PublishingImages/logo/VaakunaKauppalanTalo.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Suosittu Keravan joulu järjestetään toistamiseen Heikkilän museoaluella 17.-18.12.2022. Joulutorin markkinapaikat ovat nyt haussa. - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/suosittu-keravan-joulu-järjestetään-toistamiseen-heikkilän-museoaluella-17-18-12-2022Suosittu Keravan joulu järjestetään toistamiseen Heikkilän museoaluella 17.-18.12.2022. Joulutorin markkinapaikat ovat nyt haussa. - Keravan Kaupunki​Suosittu Keravan joulu järjestetään toistamiseen Heikkilän museoaluella 17.-18.12.2022. Tapahtumaan haetaan nyt kiinnostavia joulun sesonkiin sopivia myyjiä ja ruokatoimijoita.31.8.2022 21:00:00<img alt="" src="/PublishingImages/Kirjasto, kulttuuri ja museot/Kulttuuri 2014/Keravan_joulu_2021_15, Kuvaaja Eeva Anundi.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">
Keravan kaupunki kerää asukkaiden näkemyksiä kuntalaiskyselyllä – vastaathan viimeistään 15.8. - Keravan Kaupunkihttp://www.kerava.fi/ajankohtaista/keravan-kaupunki-kerää-asukkaiden-näkemyksiä-kuntalaiskyselyllä-–-vastaathan-viimeistään-15-8Keravan kaupunki kerää asukkaiden näkemyksiä kuntalaiskyselyllä – vastaathan viimeistään 15.8. - Keravan KaupunkiKeravan kaupungin kuntalaiskyselyssä keravalaiset voivat vastata kaupungin palveluita, turvallisuutta, osallisuutta ja näkyvyyttä koskeviin kysymyksiin. Kysely on auki 27.6.–15.8.2022.27.6.2022 6:05:00<img alt="" src="/PublishingImages/logo/VaakunaKauppalanTalo.jpg?RenditionID=6" width="717" style="BORDER: 0px solid; ">


Päivitetty 15.08.2022 klo 08:30