Uutiset

Keravan kaupunki tarjoaa vapaa-aika- ja hyvinvointipalveluja verkossa

03.04.2020 klo 12:10

​Keravan kaupungin kirjasto, nuorisotilat, opisto, Taide- ja museokeskus Sinkka ja liikuntatilat on suljettu 18.3.–13.5.2020. Tapahtumat ja ryhmäkäynnit on toistaiseksi peruttu. Pyrimme kuitenkin tarjoamaan palveluitamme verkossa. Päivitämme tätä sivua jatkuvasti.

Kirjasto tarjoaa e-aineistoja ja palvelua etänä

Lainojen eräpäivät on siirretty niin, että ne osuvat ajanjaksolle 27.5.–22.6. Mikäli sinulla on jokin muu eräpäivä, uusi lainasi, jolloin eräpäivä siirtyy tuolle ajanjaksolle. Ongelmatapauksissa ole yhteydessä kirjastoon. 

Uusia varauksia ei sulkuaikana voi tehdä, ja saapuneet varaukset voi noutaa sulkuajan jälkeen. Maksuja ei kerry sulkuajalta, eikä aineistoa voi palauttaa. Tietoja kirjaston sulkuajan käytänteistä päivitetään sivulla https://www.kerava.fi/palvelut/kirjastokulttuuri-ja-museot/kirjasto/ajankohtaista.

Kaupunginkirjasto palvelee torstaista 19.3. alkaen ma–pe klo 9–18 

Kirjojen palautus kirjaston tuulikaappiin ja poistokirjojen jakelu on aluehallintovirauksen määräyksestä lopetettu 1.4.2020.

Tutustu e-aineistoihin

Kirjaston e-aineistot ovat käytössä myös kirjaston sulun aikana. Voit kuunnella omalta laitteeltasi musiikkia tai äänikirjoja, katsoa elokuvia, lukea kirjoja ja aikakauslehtiä, oppia soittamaan ja laulamaan videokurssilla tai katsoa musiikkivideoita – tarvitset vain kirjastokortin ja pin-koodin. Linkit kaikkiin e-palveluihin löytyvät osoitteesta https://kerava.verkkokirjasto.fi/web/arena/aineisto.  Kirjaston ikkunoihin laitetaan esille kirjoja, jotka ovat saatavilla myös ääni- ja/tai e-kirjoina.  

Kirjaston Facebook-sivulle tulee linkkejä myös muihin etäkäytettäviin aineistoihin kuten Kirjastokaista.fi:n kirjailijahaastatteluihin. Keravan museokeskus Sinkan kanssa etsitään kuvia, elokuvia ja muita aineistoja vuosien ja vuosikymmenten takaisesta Keravasta.

Klassikkoluentaa arkipäivisin klo 14! 

Kaupunginkirjaston henkilökunta lukee joka arkipäivä klo 14 Insta-Live-kanavalla keravankirjasto otteen kirjallisuuden klassikkoteksteistä: Ahoa, Austenia, Jotunia, Kilpeä... Lukuhetket tallennetaan Youtube.comiin tilille Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut. Saman Youtube-kanavan Paljastuksia kirjastossa -sarjassa esitellään kirjastoarjen työtä perinteisen ja sähköisen aineiston parissa.

Perjantain podcaisu

Kirjaston viikottainen podcast Perjantain podcaisu löytyy Soundcloud.com-palvelusta kanavalta Keravan kaupunginkirjasto. Ensimmäisen Podcaisun aihe 27.3. oli Uudenmaan eristäminen. Podcasteissa jutellaan ajankohtaisista aiheista epäviralliseen sävyyn.

Kulttuuri

Kulttuuri tekee taustatöitä keravalaisten taiteen ja kulttuurin ammattilaisten kanssa välittääkseen tietoa kaupungissa korona-vapaasti tuotetuista kulttuuri-ilmiöistä. Tiedot päivitetään jatkossa sivulle https://www.kerava.fi/kulttuuri.


Striimauksia tulossa

Kulttuuri valmistautuu striimattavien kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen. Ensimmäisenä kuullaan pianisti Eero Hämeenniemen kolme konserttia käsittävä meditatiivisten improvisaatiokonserttien sarja Museokeskus Sinkasta.


Nuorisotyö toimii digitaalisesti ja kaduilla

Teemme nuorisotyötä digitaalisilla alustoilla ja eri somekanavilla, joista löydät nuorisotyöntekijämme. 

Keravan nuorisopalveluiden Discord-kanavalta löydät seuraavat palvelut (tilanne 31.3.2020) 

Kanavalle pääset kutsulinkillä: https://discord.gg/a6A95cZ

Keravan nuorisopalvelut:
Mahdollisuus tekstimuotoiseen tai puhemuotoiseen jutusteluun, pelikavereiden etsimiseen, osallistuminen striimaustoimintaan ja toiminnan kehittämisen ideointiin.
Paikalla:
maanantai–torstai klo 16–20
perjantai klo 15–21
lauantai–sunnuntai klo 14–18

Koulujen hyvinvointiagentit:
Agenttien kanava on suunnattu kaikille Keravan yläkoululaisille. Kanavalle voi tulla koulupäivinä viettämään välitunteja, osallistumaan viikkotoimintaan ja keskustelemaan koulujen hyvinvointiagenttien kanssa.
Paikalla: arkisin klo 8–16

Me-talo:
Apua koulunkäyntiin tai muuten vaan juttuseuraa
Paikalla: arkisin klo 8–13

Etsivä nuorisotyö:
Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa sinua juuri niissä asioissa mihin apua kaipaat, mutta ennen kaikkea hän auttaa sinua löytämään oman juttusi. Mikäli et oikein tiedä keneltä kysyä, kysy etsivältä nuorisotyöntekijältä! Palvelu on tarkoitettu 16–29-vuotiaille koulutuksen tai työelämän ulkopuolella oleville tai niille, jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut.
Paikalla: keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14–16

Nuorten työpaja Jenga:
Verkkotyöpaja Jenga on tarkoitettu Jengan työpajoilla työskenteleville nuorille. Voit tulla ryhmäkeskustelemaan tai halutessasi keskustella ohjaajan kanssa yksilöllisesti. Keskustelu on vapaa yleiselle jutustelulle, kuulumisen vaihdoille, huolenaiheiden jakamiselle, avunpyytämiselle esim. Kela-asioiden kanssa ja kaikelle muulle keskustelulle, mitä ohjaajien kanssa muutenkin jutustelisit työpajalla.
Paikalla: ma–pe klo 12–13

Keravan kirjasto:
Apua läksyjen teossa. Lauta- ja roolipelien pelaamista yhdessä.
Paikalla: satunnaisesti arkisin klo 9–18, kutsu paikalle @Lorena Keravan kirjasto#4882

Ohjaamo:
Ohjaamo on 13–29-vuotiaille suunnattu palvelu, josta saa tietoa, tukea ja apua muun muassa koulutukseen, työhön, asumiseen ja raha-asioihin liittyvissä asioissa. Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.
Paikalla: arkisin klo 12–16

Discordin lisäksi toimimme Netarissa ja Momiossa

Ma: Netari klo 18–20 Momio (https://www.momio.me/)
Ti: Netari klo 18–20 Twitch (www.twitch.tv/netarifi)
To: Netari klo 18–20 Momio (https://www.momio.me/) ja Netari klo 18–20 Twitch (www.twitch.tv/netarifi)

Lisäksi nuorisopalvelut löytyy näistä somekanavista:

Facebook: Keravan nuorisopalvelut 
Instagram: keravannuorisopalvelut 
SnapChat: keravanuorisop 

Keravan opisto toimii etänä

Keravan opisto toimii nyt etänä. Opiston opettajat ovat ansiokkaasti ottaneet haasteena vastaan, ja tällä hetkellä yli puolet opiston käynnissä olleista kursseista jatkaa etäopetuksena. Osa huhti-toukokuulle alkaviksi suunnitelluista kursseista toteutetaan etäopetuksena ja myös uusia etäopiskelukursseja on tarjonnassa. Tiedotamme uusista kursseista Opiston nettisivuilla ja Facebookissa.

Digineuvontaa puhelimitse

Opiston digineuvonta auttaa, jos apua tarvitaan sähköisessä asioinnissa tai jos matkapuhelimen, tabletin tai tietokoneen kanssa on haasteita. Digineuvonta päivystää ti 31.3., ke 1.4., to 2.4., ti 7.4. ja ke 8.4. klo 8.30–10.00. Neuvonta on maksutonta ja se järjestetään osana Opetushallituksen rahoittamaa DigistäMua! -hanketta. Digineuvonnan tiedot löydät täältä.

Maksuttomia etäluentoja verkossa

Opisto järjestää keravalaisille kaksi maksutonta etäluentoa verkossa. Linkki luennoille lähetetään ilmoittautuneille sähköpostiin luentopäivänä.
15.4. klo 14 Turvallisesti liikkuen läpi elämän (2t) Tietoa luennosta täältä.
6.5. klo 14 Luonnosta hyvinvointia ja kansallispuistoista kaksin verran (2t) Tietoa luennosta täältä.

Taide- ja museokeskus Sinkka tarjoaa verkkoaineistoja ja video-opastuksia

Taide- ja museokeskus Sinkan tietopalvelua hoidetaan sähköpostilla normaaliin tapaan, mutta palvelussa saattaa olla viiveitä. Yleisöpalveluun ja verkkoaineistoihin liittyviin kysymyksiin vastataan osoitteessa sinkka@kerava.fi.

Sinkka tarjoaa verkkoaineistoja niin koulujen, päiväkotien kuin perheidenkin arkeen. Perheiden puuhavinkkaukset alkavat jo lauantaina klo 9, ja video-opastukset ensi keskiviikkona. Vanhuspalveluille toimitamme pieniä muistelupaketteja, mutta myös verkkoaineistojamme voi ja kannattaa käyttää vanhusten viriketoimintaan. 

Video-opastukset Olipa kerran -näyttelyyn

Keskiviikkoisin 25.3., 1.4. ja 8.4. klo 12 julkaisemme Sinkan Facebook-sivulla lyhyitä video-opastuksia Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmaa esittelevään Olipa kerran -näyttelyyn. Löydät meidät Facebookista nimellä Taide- ja museokeskus Sinkka. 

Taidepuuhavinkkejä lapsille

Lauantaisin 21.3., 28.3., 4.4. ja 11.4. klo 9 Sinkan Facebook-sivulla julkaistaan taidepuuhavinkkejä etenkin lapsiperheiden iloksi. Löydät meidät Facebookista nimellä Taide- ja museokeskus Sinkka.  

Aikamatka 1970-luvulle

Markalla Merkkareita vie lapset ja lapsenmieliset aikamatkalle merkkari-karkkien ja leveiden lahkeiden aikaan musiikin, tiedon, leikkien ja pelien avulla. Sopii perheiden, päiväkotien ja alakoulujen käyttöön: https://www.markallamerkkareita.fi/ 

Sinkan aineistoja verkossa

Julkinen taide verkossa

Keravan julkiseen taiteeseen voi tutustua Taiderastit-sivustolla. Sivustolla on myös ehdotettu reitti, jonka varrelta löytyvät Keravan keskustan julkiset taideteokset: taiderastit.kerava.fi 

Vanhaa Keravaa verkossa

Valtatien varrella -mobiilikierros vie kulkemaan Keravan keskustaajaman halkaisevalle vanhalle Valtatielle. Lähde kierrokselle Valtatien varrelle: valtatienvarrella.kerava.fi 

Keravan historiaa Finnassa

Finna on hakupalvelu, joka tuo yhteen suomalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitoidut aarteet. Sinkan omilla Finna-sivuilla on valmiita kuvakokonaisuuksia muun muassa Sariolan tivolista, Keravan puusepäntehtaasta sekä Ornon tehtaalta. Heikkilän kotiseutumuseon kuvaa napsauttamalla näet Heikkilän esineistöä. Mukavia elämyksiä kuvien parissa! https://muistaja.finna.fi/keravan_museopalvelut/ 

Virtuaaliaineistoja etäopetuksen tueksi

Finnan luokkahuone tarjoaa opetusmateriaalia ja valmiita tehtäväpaketteja peruskoulun, lukion ja ammatillisen opetuksen tarpeisiin. Katso kiinnostavimmat teemat täältä: https://www.finna.fi/Content/luokkahuone  

Liikuntapalvelu tarjoaa liikuntavinkkejä Facebookissa

Liikuntapalvelu kerää joka arkipäivä kaupunkilaisille liikuntavinkkejä ja -ohjeita Liikuntapalvelun Facebook-sivulle.

Liikuntaneuvontaa puhelimitse arkisin klo 9–12 ma 30.3.–pe 3.4. Tanja 040 318 2489

Kaikki kaupungin liikuntatilat on suljettu ja ohjatut liikuntaryhmät on keskeytetty. Liikuntatilojen sulkeminen kaupungin kaikkia liikuntapaikkoja, kuten uimahallia, kuntosaleja ja pelikenttiä. Uimahallin ja kuntosalien vuosikorttien voimassaoloaikaa jatketaan kiinnioloajan verran. Itsenäisesti käytettäviä ulkokuntoiluvälineitä ja reittejä voi kuitenkin edelleen käyttää, kunhan muistaa hygienian ja välttää lähikontakteja ja väkijoukkoja.

 

Päivitetty 07.04.2020 klo 13:32