Ajankohtaista Keravan elinkeinotoimessa 2/2017

EK:n Kuntaranking-tulokset - Kerava hienosti 4.

Elinkeinoelämän Keskusliiton tekemä Kuntaranking-tutkimus toteutetaan joka toinen vuosi. Siinä selvitetään, miten vetovoimaisia Suomen eri alueet ovat yritystoiminnan kannalta. Kuntaranking-tutkimuksessa hyödynnettiin kahdentyyppistä aineistoa: aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja sekä yritysjohtajille suunnattua kyselyä mm. päätöksenteon yrittäjälähtöisyydestä, yritysten tasapuolisesta kohtelusta (sijoittuminen), palvelurakenteesta, yritysilmapiiristä sekä sijainnista.

Kuntakohtaisessa arvioinnissa alle 50 000 asukkaan kunnissa Kerava on pärjännyt hyvin. Vuonna 2012 Kerava löytyi sijalta 21. Tänään EK:n julkaisemassa raportissa Kerava löytyy sijalta 4. Tämä tarkoittaa sitä, että Keravalla on tehty juuri niitä oikeita asioita, joilla on edesautettu yritysten toiminta- ja kasvuedellytyksiä. Aktiivisella vuorovaikutuksella luodaan yhteistä hyvää ja me-henkeä. Positiivista kehitystä tukevat myös kaupungissa käynnistyneet isot investoinnit, jotka työllistävät ja luovat elinvoimaa.

Kuntaranking 2017 (002).JPG

 

Keravan kaupunki kutsuu 100 nuorta kesätöihin 

Keravan kaupunki tarjoaa kesätöitä sadalle 16 - 17 -vuotiaalle nuorelle. Työ kestää yhden kuukauden kesä-elokuun välisenä aikana. Kesätyöstä maksetaan 800 euron palkka.

Töitä on tarjolla kaupungin eri toimipaikoissa. Työtehtäviä ovat avustavat tehtävät mm. viheraluetöissä, kirjastossa, päiväkodeissa, vanhustenhoidossa, lasten kesäleireillä ja maauimalassa. Tehtävät eivät vaadi varsinaisia ammattitaitoja

Paikkaa voi hakea nuori, joka ei ole aikaisemmin saanut kesätöitä Kesätyö kutsuu -työnhaun kautta. Työskentelykuukauden aikana nuoren on oltava vähintään 16 vuotta täyttänyt ja alle 18 -vuotias. Kaikista hakijoista arvotaan 150 nuorta, jotka kutsutaan työhaastatteluun ja heistä 100 saa töitä.

Kesätyötä haetaan www.kuntarekry.fi -palvelun kautta ja linkki kesätyön hakuun löytyy Keravan nuorisopalveluiden Internet sivuilla www.keravannuorisopalvelut.fi.

Hakuaika on 1.2. - 26.2.2017.

Lisätietoja:

projektisuunnittelija Jaana Mäkelä
puh 040 318 4169
jaana.makela@kerava.fi

 

Kesätyöpaikat duuniportaaliin

Muistattehan  laittaa duuniportaaliin http://duuniportaali.fi myös tulevat avoimet kesätyöpaikat.

Jos tuntuu siltä, että aikanne ei siihen riitä, laittakaa työpaikkailmoitus Keravan elinkeinopalveluihin sähköpostilla saara.junninen@kerava.fi, niin me lisäämme työpaikan portaaliin.

Tämä on tärkeää, koska keravalaiset nuoret  käyttävät duuniportaalia ja etsivät sitä kautta työmahdollisuuksia. Kun palkkaatte keravalaisen nuoren, voitte hyödyntää myös kesätyöseteliä.

 dp-paakuva-nettibanneri-2-1200x801 (002).jpg

 

Kreisit Rekryt 2017

Lauantaina 11.3.2017 klo 9-14 järjestetään Kreisit Rekryt tapahtuma Keravan Keuda-talossa. Tapahtuma on suunnattu kaikille työnhakijoille sekä työtä tarjoaville yrityksille. Kreisistä menosta vastaa tv-kasvo, viihdyttäjä Janne Kataja sekä huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ja Heli-vaimo. Tässä tapahtumassa ei huutokaupata kuparipannuja, vaan esitellään työpaikkoja ja edesautetaan työnhakijan ja työnantajan kohtaamista. Ei turhaa pönötystä, eikä byrokratiaa, vaan duunia tässä ja nyt!

Kreisit Rekryt järjestetään yhteistyössä Keravan kaupungin, Tuusulan kunnan, Keudan sekä TE-palvelujen kanssa. Duuniportaali on vahvasti mukana tapahtumassa - kaikkien työnantajien ja työnhakijoiden tulee tehdä oma työpaikka- tai työnhakuilmoitus palveluun ennen tapahtumaa.

Jos kiinnostuit, seuraa tapahtumaa Facebookissa https://www.facebook.com/kreisitrekryt2017/

Lisätiedot saara.junninen@kerava.fi, 040 318 2594 tai juha.nenonen@kerava.fi, 040 318 2317

Logo_vaaka_tumma.png

 

Lukuja duuniportaalista 

Rekisteröityneitä työnhakijoita 624 kpl
Rekisteröityneitä työnantajia 165 kpl

Vuoden 2016 aikana:
Istuntoja 18 839
Käyttäjiä 6 260
Sivun katseluja 122 305


employee-rel.png
 

Joulukuun uutiskirje

Alla olevassa tiedostossa on luettavissa Elinkeinotoimen joulukuun uutiskirje. Siinä kerromme mm. vuoden 2016 kuulumisia sekä vuoden 2017 tulevista tapahtumista.

Uutiskirje_12_2016.pdf

Elinkeinotoimi toivottaa kaikille riemukasta vuoden vaihdetta ja onnea vuodelle 2017!

Raketit FB.jpg
 

Iloisia uutisia! Duuniportaali.fi on laajentunut Keski-Uudellamaalla

Duuniportaali.fi palvelu on sähköinen kohtaamispaikka Keski-Uudenmaan alueen työnhakijoille sekä työntekijää tarvitseville yrityksille ja kotitalouksille. Duuniportaali on ollut käytössä Keravalla, Järvenpäässä ja Tuusulassa 5.9.2016 alkaen. Joulukuun ensimmäinen päivä mukaan liittyivät Hyvinkää, Nurmijärvi, Mäntsälä ja Pornainen. Potentiaalia alueelta löytyy, sillä duuniportaalin toiminta-alueella asuu noin 230 000 henkilöä. Työllistä työvoimaa alueella on lähes 115 000, joista noin 8,8 % eli 10 300 henkilöä on työttömänä (lähde Ely:n työllisyyskatsaus 10/2016)

Keski-Uudenmaan duuniportaalista voi etsiä avoimia työpaikkoja tai työnhakijoiden ilmoituksia toimialan ja työn luonteen mukaan portaaliin liittyneiden kuntien alueelta. Tämä edellyttää vain kuntakohtaista rekisteröitymistä, johon tarvitaan salasana ja sähköpostiosoite. Yrityskauppa-osiossa voi yritys etsiä toiminnalleen jatkajaa, jos sukupolvenvaihdos ei ole mahdollista. Myös kotitaloudet voivat laittaa työpaikkailmoituksen duuniportaaliin. Palvelun Tietoa-osiossa on erilaisia vaihtoehtoja työllistämisen tueksi sekä tietoa yrittäjyydestä.

Helppokäyttöinen palvelu on maksuton ja kaikki ilmoitukset näkyvät halutessa anonyymisti.

Portaaliin on tällä hetkellä rekisteröitynyt 147 työnantajaa ja 516 työnhakijaa. Sivunäyttöjä portaalissa on ollut jo yli 100 000, käyttäjiä 5 500 ja istuntoja noin 16 000 kpl.

Keravan pilotoiman idean laajentaminen ja hyödyntäminen alueelliseksi portaaliksi on oiva esimerkki siitä, mitä yhteistyö kuntien välillä voi parhaimmillaan olla. Työllisyyden edistäminen on kuntien yhteinen tavoite ja duuniportaali on siihen hyvä työkalu, joka yhdistää alueellisen tarjonnan. Palvelun tavoite on ohjata työnhakijoita löytämään uusia mahdollisuuksia. Hyvä työ ei tapahdu yksin, vaan se tehdään yhteistyössä kuntien, paikallisten yrittäjien ja eri toimijoiden kanssa.

kuva.JPG

Lukuja duuniportaalista

Rekisteröityneitä työnhakijoita 515 kpl
Rekistöröityneitä työnantajia 146 kpl

Istuntoja 15 552
Käyttäjiä 5 223
Sivun katseluja 105 074

paikallinen-hyva-tyo.jpg 

Keski-Uudenmaan duuniportaali

Keravan duuniportaali on nyt laajentunut Keski-Uudenmaan duuniportaaliksi. Mukaan liittyivät Tuusula ja Järvenpää. Mahdollisuudet työn ja työntekijän löytämiseen paranevat siis nyt entisestään. Oman työntekijä- tai työnantajaprofiilin voi tehdä osoitteessa  www.duuniportaali.fi.


dp-paakuva-nettibanneri-2-1316x480 (002).jpg
 

Työllistäminen

Keravan työttömyysaste on tällä hetkellä noin 12 %. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noin 2200 henkilöä Keravalla on vailla työtä. Tähän joukkoon kuuluu paljon työkykyisiä eri alan ammattilaisia, jotka haluaisivat käydä omassa kunnassa töissä.

Yrittäjä - tuntuuko siltä, että omat voimavarasi ja resurssit eivät riitä kaikkeen kasvun aikaansaamiseksi?

Kannattaako kaikki tehdä itse?

Onko sinulla harkinnassa uuden työntekijän palkkaaminen?

 

Kun tarve työntekijän palkkaamisesta syntyy, pitää ratkaisu löytyä nopeasti. Mistä löytyy sopiva osaaja helposti ilman turhaa byrokratiaa?

Keravan kaupunki tarjoaa rekrytoinnin avuksi yrityksille ja työnhakijoille Keravan duuniportaali.fi palvelun, joka on maksuton ja helppokäyttöinen kanava etsiä uutta työntekijää tai hakea työpaikkaa paikallisesti. Portaalin etuna on se, että ilmoituksen voi laittaa anonyymisti ja työntekijää voi hakea osaamisen, ei nimikkeen perusteella. Myös työtön, työssä oleva, opiskelija, nuori, kotitalous eli kuka tahansa työtä etsivä voi laittaa oman profiilinsa ja hakea nimettömänä töitä.

Duuniportaali.jpg 

FAKTAA: Keravan duuniportaali.fi palvelu avattiin 5.3.2016. Istuntoja portaalissa on tähän mennessä ollut vajaa 4000 kpl ja käyttäjiä 2200 kpl. Rekisteröityneitä yrityksiä 69 kpl ja työnhakijoita 169 henkilöä. 15 työpaikkaa on täyttynyt.

TYÖLLISTÄMISEN TUKIVAIHTOEHDOT

Muistattehan tarkistaa saatavilla olevat eri tukivaihtoehdot ennen uuden työntekijän palkkaamista: palkkatuki, työllistämisen kuntalisä, työkokeilu ja kesätyöseteli.

Lisätietoja työllistämisen eri tukivaihtoehdoista www.keravanduuniportaali.fi/tietoa/yleistä tai www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot  

Rekisteröitykää duuniportaaliin ja hyödyntäkää palvelua, käyttö on teille maksutonta. Kaupungin elinkeinotoimi antaa tarvittaessa portaalin käyttöopastusta. ​

3 palvelua verkossa y​ri​​ttäjälle​

kuva 2.jpg
 

 1. Duuniportaali - Keski-Uusimaalaisen työnhakijan ja työnantajan kohtaantopaikka
  Keski-Uudenmaan duuniportaali
 2. Yrityshakemisto- keravalainen yritys liity hakemistoon ja ole mukana etulinjassa tarjoamassa palvelujasi
  Yrityshakemisto​​
  Liittyminen hakemistoon​
 3. Tontti- ja toimitilaportaali- palvelusta löytyvät vapaat yritystontit sekä vapaat toimitilat.
  Yritystontit ja toimitilat​

Sähköiset palvelut ovat käyttäjille maksuttomia

 

Kerava Uudenmaan ykkönen elinkeinopolitiikassa!

Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo -kyselyn tulokset julkistettiin kunnal­lis­johdon seminaarissa Porissa keskiviikkona. Pääkau­pun­ki­seutua ympäröivällä Uudellamaalla siihen vastasi 579 Uudenmaan Yrittäjien jäsenyrittäjää. Kyselyn tarkoitus on antaa kunnille ja yrittäjille työkaluja elinkei­no­po­li­tiikan kehittämiseen yhteistyönä.

Kerava pärjäsi kyselyssä erinomaisesti ja saimme parhaimman kokonaisarvosanan 7,5 Uudenmaan yrittäjien alueella (21 kuntaa). Arvosana on hyvä, sillä kaikkiaan Uudenmaan kuntien arvosana oli 6,2. Valtakunnan tasolla Kerava sijoittui (10 000 -50 000 asukkaan sarjassa) sijalle 7. Tämä on osoitus siitä, että Keravalla on tehty oikeansuuntaisia toimenpiteitä yrittäjyyden edistämiseksi ja yhteistyö kaupungin ja yrittäjien välillä on ollut toimivaa.

 

Linkki raporttiin:

http://www2.yrittajat.fi/fi-FI/kunnat/elpo2016/uusimaa/

Mittaristo.png 

Yrityshakemisto​

Yrityshakemistossa on ollut ongelmia joidenkin yritysten kohdalla ja yrityksen sijainti on ollut epätarkka. Vikaa korjataan parhaillaan ja tiedot päivitetään.

Liittymislomakkeen sisältöä on tarkennettu. Kohdassa 4 kysytään tarkennus toimialaan ja tärkeimmät hakusanat.

Suora linkki Keravan Yrityshakemistoon Keravan yrityshakemisto

Yrityksille, linkki liittymislomakkeeseen Liittyminen hakemistoon​

LISÄTIETOA ELINKEINOTOIMEN SIVUILTA http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/yrityshakemisto​​

 

Tonttiportaali 

Jotta pystymme palvelemaan yrityksiä sijoittumisasioissa mahdollisimman tehokkaasti ajankohdasta riippumatta,  on Keravalla maksuton tontti- ja toimitilaportaali. Keravalla toimitiloja ja yritystontteja omistavat henkilöt, yritykset, välittäjät jne. voivat lisätä tietoja portaaliin rekisteröitymällä palveluun.

Keravan kaupungin tontit ja toimitilat löytyvät seuraavan linkin takaa: www.yritystontitjatoimitilat.fi.

Palvelun tarkoituksena on antaa informatiivista tietoa Keravalla vapaana olevista vuokrattavista toimitiloista ja vapaista yritystonteista. Portaalin käyttö on sekä tiedon ilmoittajalle että portaalin käyttäjälle maksutonta.  Kuluista vastaa Keravan kaupunki ja elinkeinotoimi.

 

 Keravan uusi keskusta

kuva Aleksintori.JPG
 

Aleksintorin kaava on lainvoimainen ja kortteli uudistuu.  Toukokuun aikana tehdään tarvittavat järjestelyt ja hanke pääsee etenemään  alkuperäisessä aikataulussa.  Aleksintorille rakentuu sekä asumista että modernia liiketilaa. Kauppakeskuksen arvioitu valmistuminen on vuonna 2018.​​

Aleksintorin esite PDF

Palkka​tuki

Työnantaja voi saada TE-toimiston myöntämää palkkatukea palkatessaan yli 6 kuukautta työttömänä olleen henkilön. Palkkatuki on harkinnanvarainen, ja tuen suuruus ja kesto määräytyvät tuella palkattavan henkilön työttömyyden keston perusteella;

Palkkatukea haetaan TE-toimistosta. Lisätietoja antaa Markku Visti, puh. 0295 040 877, markku.visti@te-toimisto.fi

Työttömyyden kesto alle vuoden: tuki 30 % palkkauskustannuksista, tukijakso 6 kk

Työttömyyden kesto vähintään vuoden: tuki 40 % palkkauskustannuksista, tukijakso enintään 12 kk

Työttömyyden kesto vähintään 2 vuotta: tuki 50 % palkkauskustannuksista 12 kk: n ajan ja 30 % seuraavien 12 kk ajan, tukijakso yhteensä enintään 24 kk

Hakulomake

Työllistämisen ku​​​ntalisä

Keravalainen yritys, yhdistys tai säätiö voi saada Keravan kaupungin myöntämää työllistämisen kuntalisää palkatessaan keravalaisen vähintään 6 kk työttömänä olleen henkilön. Tuen saamisen edellytyksenä on, että työsuhteen kesto on vähintään 6 kk ja työaika vähintään 85 % alalla noudatettavasta täydestä työajasta. Tuen suuruus on 500 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan myöntää harkinnan perusteella 6–12 kuukauden ajaksi. Kuntalisää voi käyttää vain työntekijän palkkakulujen ja lakisääteisten työnantajakulujen kattamiseen.

Lisätietoja: työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 tai marjo.sormunen@kerava.fi

Hakemuslomake

Tilityslomake

Työhakijan vakuutus työttömyydestä

Kuntalisä

TE-toimiston palkkatukeen suunnattujen määrärahojen riittävyys on  epävarmaa. Keravan kaupunki haluaa tästä huolimatta edistää työllisyyttä ja tulee toistaiseksi tarjoamaan yrityksille/yhdistyksille mahdollisuuden hakea Keravan kaupungin myöntämää kuntalisää keravalaisen pitkäaikaistyöttömän palkkaamiseksi, vaikka yritys/yhdistys ei hae tai ei saa palkkatukea.

Kuntalisän suuruus on vuonna 2015 enintään 500 euroa kuukaudessa ja sitä voidaan myöntää harkinnan perusteella 6 - 24 kk.​​

Lisätietoja palkkatuen kuntalisästä löytyy osoitteesta http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/palkkatuen-kuntalisä​​

ja alla olevasta PDF-esitteestä.

KUNTALISÄ_ESITE

LISÄTIETOJA: ​ Työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 marjo.sormunen@kerava.fi​ ​ 

​tai Airi Reen 040 318 3275 airi.reen@kerava.fi.

​​​

Palkkatuen kuntalisä

11046482_714599391993058_7224504454636093839_n.jpg
 

Keravan kaupunki voi myöntää työllisyyden hoitoon varattujen vuosittaisten määrärahojen puitteissa palkkatuen kuntalisää yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille, jotka työllistävät keravalaisen pitkäaikaistyöttömän tai muuten vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevan työttömän.

Käy tutustumassa palkkatuen kuntalisään Keravan kaupungin sivuilla:
http://www.kerava.fi/palvelut/työ-ja-elinkeinot/palkkatuen-kuntalisä

LISÄTIETOJA:
Työllisyysyksikkö Marjo Sormunen 040 318 3254 tai marjo.sormunen@kerava.fi​​
 


Elinkeinotoimen esite

Elinkeinotoimen uusi yleisesite on valmistunut! Tutustu saatavilla ol​​eviin palveluihin ja yrittäjien tarinoihin.​ Esitteeseen pääset oheisen linkin kautta. Esitettä saa jakaa!

http://www.esitteemme.fi/keravan_kaupunki_elinkeino/MailView/

ELINKEINO-OHJELMA 2014

 

ajankohtaista01.jpg

Keravan kaupunginhallitus on hyväksynyt 24.2.2014

elinkeino-ohjelman 2014.

ajankohtaista02.jpg 

Tutustu esitteeseemme

 

Elinkeino_ohjelma 2014_pitkä versio.pdfPäivitetty 24.02.2017 klo 09:52