Suun terveydenhuolto

Terve suu pitää sydämen sykkimässä

 - terve ja säännöllisesti hoidettu suu on perusedellytys koko elimistön hyvinvoinnille.

Hampaiden ja suun hoito kuuluu jokapäiväiseen hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimiseen. Oikealla hoidolla ja elintavoilla ehkäistään muun muassa hampaiden reikiintymistä, ientulehduksia, hammaskipuja sekä suun limakalvo-ongelmia. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää lasten ja nuorten sekä vanhusten suun terveyteen.

Terve suu on tärkeä osa yleisterveyttä ja terveen suun merkitys korostuu esimerkiksi silloin, kun itseä tai läheistä kohtaa jokin yleissairaus. Suun sairaudet lisäävät tai edesauttavat monien yleissairauksien puhkeamista ja pahenemista, ja toisaalta sairaudet ja niiden lääkitykset vähentävät syljen eritystä ja heikentävät siten suun terveyttä.

Asiakasmaksut

Hammashoito on maksutonta 0–17-vuotiaille. Jokaisesta hoitokäynnistä peritään asetuksen mukainen perusmaksu ja maksut hoitotoimenpiteistä.

Jos varattua hoitoaikaa ei peruuteta, käyttämättä jääneestä hoitoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 40,30 euroa.

Kunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittäville potilas- ja asiakasmaksuille on säädetty maksukatto, mutta hammashoidon maksut eivät kerrytä maksukattoa vaan jäävät sen ulkopuolelle.

Lisätietoja asiakasmaksuista:

ASIAKASMAKSUT_1.2.2017.pdf

 

Päivitetty 04.04.2017 klo 09:08