Ajankohtaista

Kirjaston maksuja voi maksaa verkossa

Asiakkaat voivat maksaa Keravan kirjastoon kertyneitä maksuja nyt myös verkossa. Maksaminen on mahdollista kirjautumalla Kirkes-kirjastokortin tunnuksella ja nelinumeroisella pin-koodilla verkkokirjastoon. Kertyneet summat näkyvät eriteltyinä, ja maksuja voi maksaa myös erissä. Kirkes-alueella verkkomaksaminen on toistaiseksi otettu käyttöön Keravan ja Mäntsälän kirjastoissa.

Kirjautumalla verkkokirjastoon voi myös muun muassa tarkistaa ja uusia omia lainoja, varata teoksia, päivittää omia yhteystietoja ja kerätä muistilistaa teoksista.


Varauskäytännöt ja -maksut muuttuvat

Varauskäytännöt muuttuvat uuden kirjastojärjestelmän käyttöönoton myötä. Koko Kirkes-alueen (Järvenpää, Kerava, Mänstälä ja Tuusula) aineistot ovat edelleen asiakkaiden käytössä, mutta jatkossa asiakas voi valita, haluaako varata aineiston ensisijaisesti oman kirjaston kokoelmasta vai koko Kirkes-alueelta. Varauksen ja seutuvarauksen hinnat ovat seuraavat:

Varaus        0,50 €/kpl.

- Omasta varauskokoelmasta
- Ei varausmaksua lasten ja nuorten aineistosta.
- Myös noutamaton varaus.

Seutuvaraus    1,50 €/kpl.
- Koko Kirkes-kokoelmasta   
- Varausmaksu myös lasten ja nuorten aineistosta.
- Myös noutamaton varaus.

- Seutuvarauksen uusi hinta on voimassa vuoden 2017 alusta alkaen. Seutuvaraus siirtymäaikana 31.12.2016 saakka 1,00 €/kpl. Lasten ja nuorten aineistosta ei siirtymäaikana peritä maksua.

Nykyiset, ennen marraskuuta tehdyt varaukset muuttuvat uuteen järjestelmään siirryttäessä seutuvarauksiksi.

Nykyiset varaukset voi muuttaa poistamalla seutuvarauksen ja tekemällä uuden, yhteen varauskokoelmaan kohdistuvan varauksen verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Molempien varaustyyppien maksu kirjautuu kortillesi, ja sen voi maksaa aineistoa noudettaessa tai myöhemmin. Maksu peritään myös noutamattomasta varauksesta.


Varausten itsepalvelunouto

Keravan kirjastossa siirrytään varausten omatoimiseen noutamiseen 14.11. alkaen. Varatun aineiston voi lainata lainausautomaatilla tai kirjaston asiakaspalvelussa.

Itsepalveluna noudettavat varaukset järjestetään uusiin hyllyihin asiakkaan henkilökohtaisen numerokoodin mukaan. Asiakas saa koodin noutoilmoituksen mukana, mutta sen saa pyydettäessä myös henkilökunnalta. Numero ei vaihdu, vaan kaikkiin asiakkaan varauksiin tulostuu jatkossakin sama varausnumero.

Varausnumeron käyttö takaa asiakkaan yksityisyydensuojan, sillä varaushylly on kaikkien asiakkaiden ulottuvilla. 

 

 

 


 


 

Päivitetty 15.03.2017 klo 12:58