Omakanta

Kenelle?

​Jokaiselle täysi-ikäiselle kansalaiselle

​Mikä?

Omakanta on Kelan Kansallisen terveysarkiston tuottama palvelukokonaisuus.             

Palvelun kautta voi  katsoa henkilökohtaisia terveystietoja, kun henkilölle on kirjoitettu sähköinen resepti tai hänen tietojaan on tallennettu Potilastiedon arkistoon. Kerava on liittynyt potilastiedon arkiston käyttäjäksi marraskuussa 2014. Liittymisen jälkeen tallennetut potilastiedot ovat nähtävissä palvelun kautta. 

Omakannan kautta voi pyytää oman ja alle 10 vuotiaan huollettavan lapsen eReseptin uusimista. Mikäli haluat asioida lapsen puolesta joka on täyttänyt 10 vuotta, mutta ei vielä asioi itse, voit pyytää eReseptin uusimista edelleen eTerveys sivun kautta.  Lapsen puolesta asiointi palvelun avaamisen ohjeet löydät kohdata eTerveys - puolesta asiointi.  

​Miten?

​Omakanta on henkilökohtainen palvelu, johon kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla (HST-kortti). Tunnisteilla varmennetaan kirjautujan henkilöllisyys, ja niiden käyttö vastaa allekirjoitustasi.


eReseptin uusiminen onnistuu eTerveys- palvelun kautta.

eTerveys - linkin kautta pääset siirtymään sivulle josta löydät tarkempaa tietoa eReseptin uusimisesta ja pääset tekemään eReseptin uusimispyynnön alaikäisen lapsen puolesta, kohdasta 'Kirjaudu eTerveys palveluun'.


 

Päivitetty 09.12.2016 klo 14:36