Onnellinen Kerava

​Keravan kaupunki käynnisti vuoden 2015 alussa uuden kolmivuotisen yhteisöllisyyden kehittämishankkeen. Onnellinen Kerava -hankkeen tarkoituksena on tukea ja edistää paikallisten yhteisöjen ja asukkaiden hyvinvointia ja aktiivisuutta.

Hankkeen tavoitteet ja toiminta perustuvat Keravan kaupungin yhteisöllisyysstrategiaan. Hanke on saanut kaupungin kehittämisrahaa, ja sitä hallinnoi Keravan kaupungin vapaa-aikapalvelut.

 

Yhteisöllisiä tapahtumia ja koulutuksia

Hankkeen aikana järjestetään yhteisöllisyyttä tukevia tapahtumia ja koulutuksia yhteistyössä yhdistysten ja yhteisöjen kanssa.

Lukuvuonna 2016-17 järjestetään yhdistystoimijoille ilmaisia yhteisöviestinnän koulutuksia. Seuraavat koulutukset ovat 7.12. videoviestintä ja 14.1. Järjestö sosiaalisessa mediassa. Ilmoittaudu opistopalvelut.fi/kerava.

Marraskuussa 2016 järjestettiin Kaikkien Kerava -hyvinvointitapahtuma, johon osallistui n. 35 eri yhdistystä ja yhteisöä esiintyjinä ja näytteilleasettajina. Yleisöä kävi noin 600.

Toukokuussa 2015 järjestettiin Onnellinen Kerava Café, jonka Learning Café -pöydissä mietittiin kaupungin yhteisöllisyyttä. 
Kirjatut ajatukset: Onnellinen Kerava Cafe_7 5 2015_ideat ja toiveet.pdf

Yhdistysrekisterin uudistusprojekti

Onnellinen Kerava -hankkeen tavoitteena on ajanmukaistaa Keravan verkkopohjainen yhdistysrekisteri vuoden 2016 aikana Yhteisönetiksi. Yhdistysrekisteri sijaitsee vielä​ tällä hetkellä osoitteessa http://kerava.info.

​Onnellinen Kerava -tunnustuspalkinto​​

jouni rajattu.jpg
 

Kaupunginjohtaja myönsi palkinnon 28.11.2016 taiteilija Jouni Väänäselle yhteisöllisen kaupunkikulttuurin edistämisestä ja kaupunkikuvan elävöittämisestä. Lue lisää.

Maahanmuttajien palvelupaketti -projekti

Onnellinen Kerava -hankkeessa on tehty pilottivuonna 2015 maahanmuuttajille suunnattu painettu palveluopas. Kaupungin palveluita ja toimintaa esittelevästä oppaasta on julkaistu neljä eri versiota, joista jokainen on kaksikielinen. Toinen kieli on kaikissa versioissa suomi.  

Oppaan pdf-versioita voi selata tästä:
Maahanmuuttajan-palveluopas_englanti.pdf
Maahanmuuttajan-palveluopas-turkki.pdf
Maahanmuuttajan-palveluopas-venäjä.pdf
Maahanmuuttajan-palveluopas_viro.pdf

Palvelupaketin sisältö on suunniteltu työryhmässä, jossa oli mukana kaupungin palveluasiantuntijoiden lisäksi maahanmuuttajataustaisia kokemusasiantuntijoita.

Syyskuussa 2016 julkaistiin Maahanmuuttajalle-palvelusivusto kerava.fi-nettisivuilla.

Hankkeen toteuttajat

Yhteisöhankkeen toimintaa suunnittelee ja kehittää yhteisöverkosto, jossa ovat mukana Keravan museon, kulttuurin, liikunnan, nuorisopalveluiden ja Opiston edustajat. Työryhmään kuuluu myös Laurea-ammattikorkeakoulu sekä Keski-Uudenmaan Yhdistysverkosto ry. 


Kysy lisää:

projektipäällikkö, suunnittelija-koordinaattori, vs.  Sanna Iranta. Puh. 040 318 2471 ja s-posti: sanna.iranta(at)kerava.fi.

Päivitetty 04.01.2017 klo 10:20